Copy

Beste <<First Name>>,


In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen: (klik voor navigatie)
Kreet van de week
Studenten
Vest
Kalender
Autisme Trefpunt
 Kreet van de week 
 Studenten

Elk jaar weer begeleiden we studenten bij ons op school. Ook dit jaar zijn er weer verschillende studenten bij ons op school aanwezig om ervaring op te doen in de praktijk. We hebben dit schooljaar studenten op school die de opleiding tot onderwijsassistent doen en studenten die de opleiding tot leerkracht doen.

Misschien heeft u tijdens een verwachtingsgesprek al wel een student ontmoet. We proberen de studenten namelijk alle facetten van het werken in het onderwijs mee te geven en daar horen ook gesprekken met ouders bij. 


We wensen de studenten een leerzame tijd en een prettige samenwerking toe met kinderen, ouders en teamleden.

 Vest

In verband met de corona maatregelen ventileren we de school goed. Hierdoor zijn er momenten dat het wat frisser kan aanvoelen. Misschien is het verstandig om daar rekening mee te houden met de kledingkeus voor uw kind. Het kan prettig zijn voor een kind om een (sweat)vest achter de hand te hebben, mocht het even wat fris aanvoelen.
 Kalender
 
 5 oktober  Voorlopige verwijzingsgesprekken groepen 8
 6 oktober  Voorlopige verwijzingsgesprekken groepen 8
 7 oktober  Voorlopige verwijzingsgesprekken groepen 8
 8 oktober  Knikkerfeest groepen 0-4
 9 oktober  Knikkerfeest groepen 5 t/m 8
 12 – 16 oktober  Herfstvakantie
 19 oktober  Studiedag team, alle leerlingen zijn vrij
 Autisme Trefpunt

Er werd ons gevraagd om onderstaande informatie van het Autisme Trefpunt met u te delen.

Op dinsdag 29 september is er een bijeenkomst van het Autisme Trefpunt met Nynke Zuurmond. Deze bijeenkomst is bedoeld voor ouders van een kind met autisme, mensen met (vermoeden van) autisme, mantelzorgers en andere belangstellenden.

Als het gaat over autisme, gaat het vaak ook over communicatie. Mensen met autisme kunnen onderling veel verschillen, maar één ding hebben zij met elkaar gemeen: ze hebben moeite met het communiceren met anderen.


De communicatie tussen mensen met en zonder autisme gaat niet altijd vanzelf en communicatieproblemen kunnen makkelijk ontstaan. Nynke Zuurmond zal op een inspirerende wijze vertellen wat de moeilijkheden zijn rondom autisme en communicatie met vele voorbeelden uit haar leven. Ze geeft inzicht in hoe communicatie werkt en welke (kleine) aanpassingen je kunt doen die écht werken.

Nynke Zuurmond is ambulant hulpverlener, ervaringsdeskundige, en trainer op gebied van autisme. Zij is moeder van twee kinderen. Haar oudste zoon heeft autisme en ook zijzelf heeft 6 jaar geleden de diagnose gekregen. Jarenlang heeft zij diverse vormen van begeleiding gehad en pas na haar diagnose kreeg ze de juiste begeleiding. Met heel hard werken en veel zelfkennis, werkt ze nu als zelfstandige en is het haar missie om meer bekendheid te geven over autisme.

Haar wereld is sinds haar diagnose ontzettend veranderd. Ze kan nu gelukkig zeggen dat ze haar leven heeft kunnen ombuigen van ‘overleven’ naar ‘echt kunnen leven’ en die ervaringen wil ze graag met jullie delen.

 
Datum: dinsdag 29 september
Tijd: 20.00 - 21.30 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Adres: De Veldkamp, Veldkampsweide 3, Haarle
Aanmelden (is verplicht i.v.m. maatregelen RIVM): 0548-638830 of iblankenvoorde@evenmens.nl
Email
Website
YouTube
Twitter
Copyright © 2020 Julianaschool, Alle rechten voorbehouden.


Wilt u onze e-mails niet meer ontvangen?
U kunt uw voorkeuren wijzigen of u uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp