Copy

Beste <<First Name>>,


In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen: (klik voor navigatie)
Kreet van de week
Gesprekken
Studiedag
Geboren
Voorjaarsvakantie

Kalender
 Kreet van de week 
 Gesprekken

In de afgelopen week mochten we u als ouders online ontmoeten tijdens de 10-minutengesprekken van de groepen 0 t/m 7. Het was goed om elkaar te spreken over de ontwikkeling van uw kind, het rapport en de afgelopen periode van thuisonderwijs.

De  kinderen van de groepen 8 hebben hun definitieve verwijzing naar het voortgezet onderwijs gekregen. Bijna alle gesprekken zijn gevoerd, een paar kinderen zijn na de voorjaarsvakantie nog aan de beurt. Voor de kinderen uit de groepen 8 staat in april nog de Route-8 eindtoets ingepland. We hopen dat de omstandigheden in ons land het toelaten dat de toets dit jaar wel door kan gaan.

We willen iedereen bedanken voor de betrokkenheid!
 Studiedag

Morgen staat er voor het hele team een studiedag op het programma. Van een paar ouders hebben we de vraag gekregen waarom de studiedag doorgaat, na deze periode van thuisonderwijs. We hebben een weloverwogen besluit genomen om de studiedag door te laten gaan. Als team gebruiken we de studiedagen om te bouwen aan de ontwikkeling van ons onderwijs. Het is dit schooljaar de derde (en laatste) studiedag die ingepland staat.

Tijdens de vorige twee studiedagen zijn we o.a. aan de slag gegaan met het aanbieden van online thuisonderwijs. We hebben toen vaardigheden geleerd om dit goed vorm en inhoud te kunnen geven. We hebben de afgelopen tijd daar de vruchten van kunnen plukken, want het online thuisonderwijs kon gelijk vanaf de eerste dag van de schoolsluiting worden gegeven.

Op de studiedag van morgen staat o.a. het begeleiden en opleiden van studenten én het werken vanuit leerlijnen centraal. Leerlijnen zijn een opeenvolgende serie van leerstofdoelen. Al die doelen achter elkaar gezet noemen we een leerlijn. Vanuit onze visie hechten we veel belang aan de ontwikkeling en eigenheid van de individuele leerlingen. Door meer kennis van de leerlijnen te vergaren, kun je als leerkracht makkelijker keuzes maken over welke leerstof uit de lesmethodes wel of niet aangeboden moet worden. Of welke leerstof meer aandacht moet krijgen dan in de huidige lesmethodes is opgenomen. Voor ons is dit een erg belangrijk onderwerp om mee aan de slag te gaan, zeker nu de kinderen het afgelopen schooljaar toch een wat andere leerroute hebben gehad door de schoolsluitingen.

Aanstaande vrijdag zal een deel van het team een verdiepende training over het werken vanuit leerlijnen volgen.

We hopen goed geschoold de kinderen na de voorjaarsvakantie weer te ontmoeten.
 Geboren

Hoera, het is feest! Op 9 februari is Luuk Berend Henk geboren. Luuk is het zoontje van Mark en Mariëlle Esink. Zijn grote zussen en broer zijn Anna, David, Lieke (groep 3a) en Roos. Samen wonen ze op Kryptonstraat 16, 7463 PA.

We wensen dit gezin veel geluk en Gods zegen toe bij de opvoeding van hun kinderen!

 Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Zoals het er nu naar uitziet gaat het ook echt voorjaarsweer worden. De verwachting is dat de temperaturen zelfs tot 15°C kunnen oplopen. Bijzonder dat in ons land in twee weken tijd zoveel verschillende weertypes de revue passeren: van een dik pak sneeuw met diepvrieskou, via ijzel, naar warm voorjaarsweer.

De afgelopen weken hebben de kinderen thuisonderwijs gevolgd. We hopen dat de voorjaarsvakantie een definitieve afsluiter kan zijn van periodes met thuisonderwijs. Voor elk gezin is er gisteren of vandaag een presentje meegegaan naar huis. We hebben met elkaar de afgelopen periode er het beste van proberen te bakken met elkaar. We hopen dat u met uw gezin er ook een fijne voorjaarsvakantie van weet te bakken. Als hulpmiddel daarbij heeft u een pak bakmix van ons ontvangen, via het oudste kind uit het gezin. We wensen u veel bakplezier toe met uw kind(eren). We hopen dat het volgende week in uw huis heerlijk zal ruiken naar cake, pannenkoek, appeltaart of boterkoek. Eet smakelijk!
 Kalender
 
 18 februari  Studiedag team, alle leerlingen zijn vrij
 19 februari  Alle leerlingen zijn vrij
 22-26 februari  Voorjaarsvakantie
 10 maart  Biddag
 15 maart  MR-vergadering
Email
Website
YouTube
Twitter
Copyright © 2021 Julianaschool, Alle rechten voorbehouden.


Wilt u onze e-mails niet meer ontvangen?
U kunt uw voorkeuren wijzigen of u uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp