Copy
View this email in your browser
Beste <<First Name>>,
Kreet van de week
Vertrouwenspersonen
Onze vertrouwenspersonen hebben gevraagd om onderstaand bericht met u te delen.


Beste ouders,

We zitten allemaal inmiddels al een tijdje thuis. Voor jullie als ouders zijn dit pittige weken. Ineens ben je naast ouder leerkracht, heb je je huishoudelijke taken en waarschijnlijk vraagt je werkgever ook het volle pond van je. Mogelijk maak je je nog zorgen over dierbaren en ook binnen de relatie kan het zoeken zijn naar een nieuwe balans. Hoe organiseer je dit en hoe houd je het zelf vol?

Zoals u waarschijnlijk wel weet, zijn er binnen de Julianaschool drie vertrouwenspersonen. Ook in deze tijd willen we u als vertrouwenspersonen laten weten dat zowel u als uw kind bij ons terecht kan wanneer er een hulpvraag is.

Natuurlijk is het ook mogelijk om contact op te nemen met Schoolgericht Maatschappelijk Werk. Zoals u in de schoolgids kunt lezen op blz. 26 zijn zij er om uw vragen te beantwoorden op het gebied van:
- Spanningen in de opvoeding
- Moeite met gedrag van kinderen
- Gevoelens van eenzaamheid, stress, nervositeit
- Zelfvertrouwen
- Omgaan met ziekte en handicap
- Verwerking van verlies
- Financiën
Voor meer informatie verwijzen we u naar de website: 
www.avedan.nl

Vriendelijke groet,
Rianne Schipper (r.schipper@julianaschool.net)
Thamar Dijk (t.dijk@julianaschool.net)
Hannie Kunst (h.kunst@julianaschool.net)

Sponsorkind

We hebben deze week via Stichting Woord en Daad een nieuwe foto van één van onze sponsorkinderen gekregen: Nutchely Louis uit Haïti.

Wereldwijd worden de gevolgen van het coronavirus ervaren. We willen u graag iets vertellen over de huidige situatie in Haïti. 


Na een lange periode van politieke onrust gingen de scholen in januari eindelijk weer open. Veel mensen konden vanwege de rellen niet naar hun werk, het openbare leven lag plat. En nu, amper drie maanden later, zijn de scholen weer dicht door het coronavirus en kan men opnieuw niet naar het werk. Geen werk, geen inkomen, geen eten.

Naast het werk wat er in Haïti op de scholen gedaan wordt, is Woord en Daad samen met de organisatie Restavek Freedom actief om kindslavernij in Haïti te stoppen. Roslyn Phillips, van Restavek Freedom, deelt het volgende: ‘Het is nu bijna onmogelijk om de kinderen in de gaten te houden, nu er geen school is en er weinig vervoer mogelijk is. We doen ons best de kinderen in hun huis te bezoeken, maar verschillende wijken kunnen we niet in. Toch blijven we doorgaan, ook bijvoorbeeld via ons netwerk van kerken. Want juist in deze situatie zijn de kinderen in de huizen heel kwetsbaar.’


Zoals u op de foto kunt zien, lijkt het goed te gaan met Nutchely. Wilt u toch voor haar en alle andere kinderen in de knel bidden?

Hoe nu verder

We hopen aanstaande dinsdag tijdens de persconferentie van de overheid te horen welke beslissingen er worden genomen voor het onderwijs na de meivakantie.

Er wordt op verenigingsniveau (PCPO Rijssen) en op schoolniveau al wel nagedacht over mogelijke scenario's die uitgewerkt moeten gaan worden. We wachten echter eerst de definitieve uitspraak tijdens de persconferentie af, voordat we plannen tot in detail gaan uitwerken. 
We hopen u volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven.
Kalender 
 
 25 april – 5 mei   Meivakantie
 21 mei  Hemelvaartsdag
 22 mei  Vrije dag na hemelvaart
 31 mei – 1 juni  Pinksteren
Kleurplatenactie

Toerisme Rijssen-Holten heeft in samenwerking met de gemeente Rijssen-Holten, Welcome Again Veterans Holten en het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats een kleurplatenactie opgezet. 

We herdenken deze dagen dat het 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd. Helaas gaat de grote herdenking op 4 mei op de Canadese Begraafplaats niet door. Deze is verplaatst naar 4 mei 2021. Toch wil Toerisme Rijssen-Holten dit kroonjaar niet onopgemerkt voorbij laten gaan en iets doen voor de Canadese bevrijders. 


Speciaal voor dit kroonjaar is een kleurplaat gemaakt. Hoe bijzonder zal het zijn wanneer de kinderen in Rijssen-Holten deze kleurplaat zo mooi mogelijk inkleuren en inleveren. Het doel is om 1394 kleurplaten, naar het aantal graven op de Canadese Begraafplaats, op te halen en deze gebundeld aan te bieden aan het vernieuwde Informatiecentrum Canadese Begraafplaats. Voor elke bevrijder één kleurplaat. Daarnaast worden alle kleurplaten gedigitaliseerd zodat ook de nog in leven zijnde Canadese veteranen en hun families de ingekleurde kleurplaten met een klein berichtje kunnen bekijken. Op deze manier kunnen we in Rijssen-Holten ondanks alle maatregelen dit jaar toch extra kleur geven aan 75 jaar vrijheid.

De kleurplaten kunnen worden opgehaald en weer ingeleverd van zaterdag 11 t/m zaterdag 25 april bij Albert Heijn (Holten), COOP Léon Haanstra (Holten), Albert Heijn (Rijssen), Jumbo (Boomkamp Rijssen) en Plus ter Maat (Rijssen). Inleveren kan ook (kosteloos) via de post naar: Gemeente Rijssen-Holten, Afdeling Communicatie, Antwoordnummer 602, 7440 VH Rijssen.
Email
Website
YouTube
Twitter
Copyright © 2020 Julianaschool, Alle rechten voorbehouden.


Wilt u onze e-mails niet meer ontvangen?
U kunt uw voorkeuren wijzigen of u uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp