Copy
Beste <<First Name>>,

In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen: (klik voor navigatie)
Kreet van de week
Traktatie
Afscheid
Afscheidsavond groepen 8
Ouders die helpen
Kalender

 
Kreet van de week 
Traktatie
Aanstaande donderdag, 2 juli, is de laatste schooldag van dit schooljaar. Voor iedereen is het een heel bijzonder schooljaar geweest, maar voor de kinderen nog wel het meest. We willen daarom dit schooljaar op een speciale manier afsluiten met de kinderen.

De kinderen krijgen tussen de middag patat te eten en een ijsje. Ze hoeven die dag geen lunchpakketje mee te nemen. Wilt u wel drinken meegeven voor tussen de middag? We hopen op deze manier het schooljaar met de kinderen gezellig af te sluiten.
Afscheid 

Deze week nemen we heel wat keren afscheid. We nemen afscheid van de kinderen uit groep 8, zij gaan na de zomervakantie naar het voortgezet onderwijs. We nemen afscheid van een aantal kinderen en ouders die gaan verhuizen. We nemen ook afscheid van een aantal collega's.

Juf Marieke Overweg is per 1 juni al gestopt met werken. Juf Marieke heeft 9 jaar als onderwijsassistent bij ons gewerkt. Ze heeft in al die jaren heel wat kinderen onder haar hoede gehad. Het was fijn om met haar samen te werken en we gaan haar zeker missen! Ze gaat in het nieuwe schooljaar beginnen met de lerarenopleiding Nederlands. 

Jenny Schepers, onze schoonmaakster, gaat na ruim 40 jaren op de Julianaschool te hebben gewerkt genieten van haar welverdiende pensioen. Jenny zorgde er al die jaren voor dat de school er piekfijn uitzag en heerlijk fris rook. We nemen niet alleen van Jenny afscheid, maar ook van haar man Berend. Hij is jarenlang haar trouwe metgezel geweest tijdens het schoonmaken op school en hij heeft heel wat keren kleine reparaties gedaan of 'problemen' opgelost. We zullen er echt aan moeten wennen dat ze na de zomervakantie niet meer bij ons terug komen op school.

Meester Dirk Jan Boers gaat ons verlaten, omdat hij zijn onderwijscarrière gaat voortzetten in het voortgezet onderwijs. Dirk Jan heeft 2 jaar lang bij ons op school gewerkt als leerkracht in groep 5. Na de zomervakantie gaat hij aan de slag als wiskundedocent op de Jacobus Fruytierschool in Apeldoorn. Hij gaat tegelijkertijd ook de lerarenopleiding wiskunde volgen. We zullen Dirk Jan gaan missen als collega en als leerkracht.

Naast bovenstaande collega's nemen we ook (voorlopig?) afscheid van een aantal collega's die langdurig bij ons hebben ingevallen. Het gaat om juf Harmca van Tebberen, juf Inge Schoten, juf Gerinda Tijhof en juf Marjan Wolterink. Zij zijn via de invalpool van PCPO Rijssen of via het mobiliteitscentrum ObT in Borne het afgelopen schooljaar bij ons aan het werk geweest. We nemen ook afscheid van juf Erika Prakken, zij is als leerkracht zij-instromer het afgelopen jaar op onze school aan het werk geweest. Na de zomervakantie gaat zij aan het werk als zij-instromer op de Wilhelminaschool in Rijssen. Daarnaast nemen we ook afscheid van 21 studenten die dit schooljaar bij ons stage hebben gelopen.

 

We willen al deze collega's bedanken voor de prettige samenwerking en hen Gods zegen toewensen voor de toekomst.


Op de laatste schooldag komen er traditiegetrouw altijd veel ouders even de hand drukken en afscheid nemen van de leerkracht van hun kind. Dit schooljaar is dat helaas niet mogelijk op de gebruikelijke manier. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen mogen ouders nog niet in de school of op de pleinen komen. Het voelt voor ons echt niet fijn om op deze manier het schooljaar af te sluiten, maar om risico op besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, blijven we er toch aan vast houden. We hopen op uw begrip hiervoor. 

We hebben als team een alternatieve manier gevonden om ouders/verzorgers te bedanken voor de samenwerking en inzet tijdens het afgelopen schooljaar. Dit bedankje komt via uw kind naar u toe. Houd vandaag de tas van uw oudste kind goed in de gaten.....

Afscheidsavond groepen 8

Het was nog even spannend of de afscheidsavond van de groepen 8 door kon gaan i.v.m. alle maatregelen die er zijn rondom het coronavirus...... Gelukkig is er na een lange zoektocht en veel overleg een geschikte locatie gevonden waar de afscheidsavonden corona-proof gehouden kunnen worden: uitgaanscentrum Lucky in Rijssen. In de grote zaal is er voldoende ruimte om max. 100 personen op 1,5 meter afstand van elkaar te laten genieten van de musical. 

De kinderen zijn op school al weken aan het oefenen geweest om de musical in te studeren. Ze staan te popelen om het resultaat aan hun ouders te laten zien op 1, 2 en 3 juli. We wensen de kinderen en hun ouders een mooie afscheidsavond toe!

De kinderen van de groepen 8 zijn vanaf as. donderdag al vrij van school
. Normaal gesproken kwamen de kinderen van groep 8 deze dag eventjes op school om alle musicalspullen op te halen en om uitgezwaaid te worden door de andere kinderen van de school. Omdat we groepen nog niet willen mengen, zal er dit schooljaar geen moment van uitzwaaien plaatsvinden.

Ouders die helpen 

Elk jaar weer maken we dankbaar gebruik van ouders die ons willen helpen! Fijn dat er zoveel betrokken ouders zijn die een steentje willen bijdragen. Vele handen maken immers licht werk. We willen op deze plek in het bijzonder drie ouders bedanken die vele jaren intensief hebben geholpen als verkeersouder of als oudercommissie lid. Met ingang van het nieuwe schooljaar willen ze graag het stokje overdragen aan andere ouders. Rianne, Katinka en Sabine, dank jullie wel voor al het werk dat jullie voor onze school hebben verzet!

Voor het komende schooljaar zijn we nog op zoek naar ouders die ons willen helpen bij o.a. het toezicht tijdens het continurooster, in de oudercommissie, bij het brigadieren en bij de hoofdluiscontrole. Aanstaande maandag krijgen de kinderen een brief mee naar huis waarin we uw hulp vragen. We willen alle ouders vragen om de brief uiterlijk woensdag te retourneren naar school. U kunt in de brief aangeven waarmee u ons wilt/kunt helpen. Ook als u niet in de gelegenheid bent om te helpen, willen we u vragen om de brief te retourneren. Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking!

Kalender
 
 2 juli  Laatste schooldag
 3 juli  Start zomervakantie
 17 augustus  Eerste lesdag nieuwe schooljaar
Email
Website
YouTube
Twitter
Copyright © 2020 Julianaschool, Alle rechten voorbehouden.


Wilt u onze e-mails niet meer ontvangen?
U kunt uw voorkeuren wijzigen of u uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp