Copy

Beste <<First Name>>,


In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen: (klik voor navigatie)
Kreet van de week
Heropening scholen
Geboren
Thuisonderwijs
Kalender
 Kreet van de week 
 Heropening scholen

Volgende week gaat de school weer open. De kinderen staan te popelen om hun klasgenoten en de leerkrachten weer te ontmoeten. Heel veel ouders zien er ook reikhalzend naar uit, omdat én zelf (thuis)werken en de kinderen begeleiden bij het thuisonderwijs erg intensief is. Als team zien we er ook naar uit om de kinderen weer te ontmoeten, maar we vinden het wel spannend hoe het met de verspreiding van het coronavirus zal gaan. We hopen dat er bij iedereen een grote bereidheid is om te laten testen in het geval van klachten, zodat een eventuele uitbraak in kaart kan worden gebracht en zo snel mogelijk afgeremd kan worden.

We hebben als school een heel aantal maatregelen getroffen om zo veilig mogelijk open te kunnen gaan. Deze maatregelen willen we met u delen in dit bericht. De maatregelen komen misschien wat dwingend over, maar we willen graag duidelijkheid scheppen, zodat iedereen weet wat er verwacht wordt.

Klachten en testen
Heb je klachten die passen bij het coronavirus, dan blijf je thuis! Klachten die passen bij het coronavirus zijn:
 • verkoudheidsklachten (neusverkoudheid of loopneus of niezen of keelpijn);
 • hoesten;
 • benauwdheid;
 • verhoging (tot 38 graden Celcius);
 • koorts (vanaf 38 graden Celcius);
 • plotseling verlies van reuk, smaak of beide (zonder neusverstopping);
 • diarree.
Kinderen en medewerkers met chronische verkoudheidsklachten, astma en hooikoorts mogen wel naar school.

Kinderen en medewerkers met klachten moeten thuisblijven en een afspraak maken voor een coronatest. Is de test negatief, dan mag het kind of de medewerker weer naar school.


Kiezen ouders ervoor om hun kind niet te laten testen, dan moet het kind thuisblijven tot het 24 uur klachtenvrij is.

Komt een kind met klachten toch op school, of ontwikkelt het gedurende de dag klachten, dan worden ouders gebeld en gevraagd het kind z.s.m. op te halen en moet het kind alsnog thuis blijven tot het 24 uur klachtenvrij is.

Quarantaine

Test uw kind positief op het coronavirus, dan stelt u de school hiervan op de hoogte. De hele klas moet 5 dagen, na het laatste risicocontact, in quarantaine. Ontwikkelt een klasgenoot klachten in deze periode, dan vragen wij ouders om hun kind te laten testen. Kiezen ouders ervoor om hun kind niet te laten testen, dan moet het kind 10 dagen thuisblijven én daarnaast minimaal 24 uur klachtenvrij zijn voor het weer naar school mag.

Als kinderen uit een groep in quarantaine moeten, omdat een klasgenoot positief is getest, dan hoeft de rest van het gezin niet in quarantaine. De quarantaine geldt alleen voor het kind dat in contact is geweest met de besmette klasgenoot.
Met het volgende voorbeeld proberen we het concreet te maken:
Jan, Piet en Kees zitten bij elkaar in de groep. Jan heeft corona. Jan moet in quarantaine en zijn hele gezin ook. Piet en Kees moeten ook in quarantaine, maar hun ouders, broers en zussen hoeven dat niet.

Als huisgenoten van kinderen klachten hebben als koorts of benauwdheid blijven kinderen thuis, totdat duidelijk is of er wel of geen sprake is van corona. Als huisgenoten besmet zijn met corona, moet een kind in quarantaine. Op de 5e dag kan een coronatest worden gedaan, kinderen die op de 5e dag niet getest worden blijven 10 dagen in quarantaine na het laatste risicocontact.

Als huisgenoten alleen milde klachten hebben als verkoudheid, lichte keelpijn of hoesten, mag een kind nog wel naar school, mits het kind zelf geen klachten heeft.

Tijdens de quarantaineperiode zal, voor zover mogelijk, online onderwijs verzorgd worden.

Risicogroep

Kinderen die behoren tot een risicogroep kunnen worden vrijgesteld van fysiek onderwijs. Kinderen van wie gezinsleden tot een risicogroep behoren kunnen worden vrijgesteld van fysiek onderwijs. Valt uw kind onder een van deze twee categorieën en kan uw kind niet naar school, dan vragen we u contact op te nemen met de directie van de school.

Ouders in de school

Ouders mogen voorlopig nog niet in de school komen. Kinderen moeten bij het hek of de deur worden afgezet. Contacten tussen ouders en school verlopen via mail, telefoon of Parro.

Als het voor de ontwikkeling van de kinderen noodzakelijk is dat ouders fysiek op school komen, dan maken we een afspraak met u om op school te komen.

Schooltijden
De kinderen zijn vanaf 8.20 uur welkom op school en gaan gelijk bij aankomst door hun eigen deur naar binnen. Om 8.30 uur moet iedereen binnen zijn, omdat de lessen dan gaan beginnen. Voor schooltijd mag er niet worden gespeeld op het plein. Door een inloop van 10 minuten te hanteren, voorkomen we dat het te druk wordt in de gangen.

Na schooltijd gaan de kinderen gelijk naar huis, of naar de kinderopvang (alleen noodopvang). Er mag niet worden gespeeld op de pleinen.

Hygiëne maatregelen

Kinderen desinfecteren en/of wassen hun handen regelmatig gedurende de schooldag.

Kinderen uit de groepen 3 t/m 8 hangen bij binnenkomst hun jas en tas over de rugleuning van hun stoel, zodat er geen drukte ontstaat bij de kapstokken. De kleuters hangen gelijk bij binnenkomst de jas en de tas op de kapstok.

Pauzes worden gespreid gehouden en de groepen krijgen toegewezen plekken op het plein om te spelen. Zo wordt het mengen van groepen voorkomen.

Per groep is er een eigen toilet.

Deuren en ramen staan zoveel mogelijk open. Hierdoor kan het wel fris aanvoelen in de school. Wilt u met de kledingkeus van uw kind hier rekening mee houden? Zeker met de lage temperaturen die volgende week verwacht worden. Een extra vest meegeven is misschien geen overbodige luxe.

Er wordt regelmatig schoongemaakt in de school.

Verjaardagen worden in de eigen groep gevierd. Trakteren mag, maar wel op iets wat voorverpakt is, of op heel fruit. Zelfgemaakte traktaties (cakejes, fruitspiesjes etc.) mogen voorlopig nog niet. De jarige neemt de traktatie zelf mee naar school, ouders mogen de school niet in om het te brengen.

Maatregelen locatie de Stroekeld
Om bij het ophalen van de kinderen geen ophoping van ouders te krijgen, verdelen we de ruimte rondom school voor het ophalen als volgt: 
 • Groep 1/2b, 1/2c en 1/2d: aan de voorkant van de school, ouders wachten op de stoep langs De Stroekeld of op het plein.
 • Groep 1/2e en 1/2f: aan de zijkant van de school, ouders wachten op de parkeerplaats aan de zijde van Het Brandlicht of op het plein.
 • Groep 0 en 0/1a: aan de achterkant van de school, ouders wachten op het pad tussen de Julianaschool en het gebouw van de Paraplu in. De kinderen komen door het hek aan de kant van de Maatgraven naar buiten.
 • Groepen 3, 4 en 5: de kinderen komen onder begeleiding van de leerkracht naar buiten en gaan dan vanaf de schooldeur zelfstandig verder.
Brengt of haalt u uw kind, zou u dan een mondkapje willen dragen? Het dragen van een mondkapje op het plein is voor ouders verplicht.

Continuïteit van het onderwijs
Bij ziekte van onze teamleden doen wij er natuurlijk alles aan om vervanging te regelen. Het is de komende tijd afwachten of dat steeds zal lukken: het zijn nog steeds, ook in deze situatie, bijzondere tijden. Als het onmogelijk is om vervanging te regelen laten wij u dit uiteraard z.s.m. weten, zodat u thuis maatregelen kunt treffen. 


Er komt op deze manier heel wat informatie op u af. We hebben geprobeerd om bovenstaande samen te vatten in een filmpje:
 Geboren

Deze week kunnen we maar liefst 2 geboortes vermelden! Op 26 januari is Guus geboren. Guus is het zoontje van Leon en Lisa ter Harmsel en het broertje van Julia (groep 2b) en Fleur. Samen wonen ze op Fuut 8, 7463 AS.

Op 1 februari is Rivka geboren. Rivka is het dochtertje van juf Rachel Sanderman en haar man Robert-Jan. Ze heeft ook een trotse grote broer: Juda. Samen wonen ze op Verenlandweg 6, 7461 AP.

We wensen deze gezinnen veel geluk en Gods zegen toe bij de opvoeding van hun kinderen! Op het fotootje hieronder ziet u de kleine Rivka.
 Thuisonderwijs

De kinderen hebben ruim 5 weken thuisonderwijs gehad. Weken waarin de kinderen, ouders, leerkrachten, studenten en onderwijsassistenten zich hebben ingespannen om er het beste van te maken. Complimenten voor hoe iedereen het heeft opgepakt!

Heeft u behoefte om ons feedback te geven over deze periode van thuisonderwijs, dan horen wij dat graag. U kunt uw feedback mailen naar mt@julianaschool.net.

Niets kan op tegen gewoon fysiek onderwijs, maar we hebben geprobeerd om er onder deze omstandigheden het beste van te maken. Dat er flink gewerkt is vanuit huis, is te zien op onderstaande foto's. De kinderen uit groep 6c mochten kiezen of ze een geschiedenistoets wilden maken of een poster. Mareno en Tim hebben voor een poster gekozen en er iets prachtigs van gemaakt. Op zo'n mooi resultaat mag je trots zijn!
 Kalender
 
 11 februari  Verwijzingsgesprekken groep 8
 12 februari  Rapport 1 mee
 15 februari  10-minutengesprekken groep 0-7
 15 februari  Verwijzingsgesprekken groep 8
 16 februari  10-minutengesprekken groep 0-7
 16 februari  Verwijzingsgesprekken groep 8
 18 februari  Studiedag team, alle leerlingen zijn vrij
 19 februari  Alle leerlingen zijn vrij
 22-26 februari  Voorjaarsvakantie
Email
Website
YouTube
Twitter
Copyright © 2021 Julianaschool, Alle rechten voorbehouden.


Wilt u onze e-mails niet meer ontvangen?
U kunt uw voorkeuren wijzigen of u uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp