Copy

Beste <<First Name>>,


In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen: (klik voor navigatie)
Kreet van de week
Paasviering
Verkeersexamen
Hoofdluis
Opruimen
Kalender
Speurtocht
 Kreet van de week 
 Paasviering

Volgende week woensdagavond, 31 maart, is het zover: de Paasviering van de groepen 5 t/m 8. Tijdens de viering zijn de kinderen op school aanwezig. Ouders zijn van harte welkom om vanuit huis mee te kijken naar de viering van hun eigen kind(eren). Via de groepsleerkracht van uw kind krijgt u een linkje toegestuurd om online deel te nemen aan de viering.

Om het e.e.a. goed te stroomlijnen willen we graag het volgende aan u vragen/voorleggen:
 • Wilt u op tijd inloggen, de viering begint om 19.00 uur?
 • U heeft een Google (@gmail) account nodig om te kunnen deelnemen. U kunt er ook voor kiezen om deel te nemen op het schoolaccount van uw kind. Het is wel handig dat uw kind dan eerst even inlogt, voordat het naar school gaat voor de viering.
 • Deelnemen is mogelijk op elk device (laptop, telefoon, I-Pad, computer) met een internetverbinding. Soms is het nodig om de app van Google Meet te installeren. U vindt de gratis app in de App Store of in de Google Play Store.
 • Wilt u de microfoon thuis op dempen zetten, zodat er geen geluiden vanuit de woonkamer in de klas te horen zijn?
 • U kunt zelf kiezen of u de camera thuis aanzet of niet, camera aan betekent dat u zichtbaar bent voor iedereen die is ingelogd op de viering.
 • Wilt u tijdens de viering de chatfunctie niet gebruiken? Dat zou veel afleiding geven in de klas tijdens de viering.
 • Wilt u tijdens de viering geen foto's of screenshots van het beeldscherm maken en delen? Foto's delen mag namelijk niet zomaar i.v.m. de privacywetgeving.
We wensen de kinderen en u een fijne viering toe!

De kinderen van de groepen 0 t/m 4 vieren het paasfeest op donderdagmorgen 1 april op school.
 Verkeersexamen

Volgende week dinsdag is het dan zover! De kinderen van de groepen 7 gaan aan het theoretisch verkeersexamen deelnemen. Ze hebben op school al flink geoefend in de aanloop naar dit examen. We wensen de kinderen veel succes toe en we hopen dat ze allemaal zullen slagen voor hun examen!
 Hoofdluis

In de afgelopen tijd is er bij een paar kinderen hoofdluis geconstateerd. De groepen waar dit speelt hebben via de groepsleerkracht al een berichtje via Parro ontvangen.

Normaal gesproken worden alle kinderen na een vakantie gecontroleerd op hoofdluis, maar door corona is dit nu al ruim een jaar niet meer gebeurd. Wilt u daarom zelf uw kinderen regelmatig controleren op hoofdluis en bij een besmetting dit doorgeven aan de school? We kunnen de ouders van de desbetreffende groep dan een berichtje sturen dat er sprake is van hoofdluis bij een kind in de groep.

Heeft uw kind hoofdluis, dan adviseren we u om het op de volgende wijze te behandelen:
 • Kam het haar met een speciale netenkam uit. Deze kammen zijn te koop bij  de drogist en apotheek. U begint met kammen bij de hoofdhuid en kamt het uit tot aan de punten. Het kammen moet twee weken lang elke dag herhaald worden, omdat er nog neten in het haar kunnen zitten die uit kunnen komen. 
 • Is het moeilijk om met de netenkam door het haar te komen, dan kunt u het haar het beste kammen als het nat is en er crèmespoeling in het haar zit. De kam glijdt er dan wat makkelijker doorheen.
 • Maak de netenkam na elke kambeurt goed schoon met water en zeep, om te voorkomen dat er luizen op achter blijven.
 • Naast het kammen adviseren we u ook om een speciale anti-luisshampoo te gebruiken. Deze shampoos zijn te koop bij de drogist en apotheek. Het verschilt per shampoo hoe vaak deze gebruikt moet worden, raadpleeg hiervoor de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 • Door op onderstaande afbeelding te klikken, kunt u een filmpje van het RIVM bekijken over het bestrijden van hoofdluis.
 Opruimen

Afgelopen zaterdag was het de 'landelijke opschoondag 2021'. Dit heeft Lars en Duuk uit groep 7a geïnspireerd. Ze hebben twee knijpers op school geleend en zijn op woensdagmiddag in hun buurt aan de slag gegaan. De opbrengst was twee vuilniszakken vol met zwerfafval!

@Lars en Duuk: jullie zijn toppers! Wat fijn dat jullie je inzetten om de buurt schoon te houden!
 Kalender
 
 30 maart  Theoretisch verkeersexamen groepen 7
 31 maart  Paasviering groepen 5 – 8, ’s avonds op school
 1 april  Paasviering groepen 0 – 4, ’s ochtends op school
 2 april  Goede Vrijdag, alle kinderen zijn vrij
 4 en 5 april  Pasen
 19 april  Schoolfotograaf
 20 april  Schoolfotograaf
 23 april  Koningsspelen
 23 april  Oudergebedsgroep
 27 april  Koningsdag, alle kinderen zijn vrij
 3 – 7 mei  Meivakantie
 Speurtocht

De Hervormde Gemeente Rijssen heeft gevraagd het onderstaande met u te delen.

Wilt u deelnemen aan deze speurtocht? Dan bent u van harte welkom om mee te doen! U mag zelf een dag en tijdstip uitkiezen.

Email
Website
YouTube
Twitter
Copyright © 2021 Julianaschool, Alle rechten voorbehouden.


Wilt u onze e-mails niet meer ontvangen?
U kunt uw voorkeuren wijzigen of u uitschrijven van deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp