Copy
De komende jaren wordt er door de overheid extra geïnvesteerd in techniekonderwijs op het vmbo. De subsidie voor onze regio, aangevraagd door het Morgen College uit Harderwijk en het Nuborgh College Oostenlicht uit Elburg, wordt geïnvesteerd in zes ontwikkellijnen en twee speerpunten. De ontwikkellijnen zijn: instroom vanuit het basisonderwijs, techniek in de onderbouw vmbo, keuzevakken met het bedrijfsleven, doorlopende leerlijn naar het MBO, techniek in de TL en professionalisering docenten. De twee speerpunten zijn: beeldvorming en liaisonfunctie.

In deze nieuwsbrief delen we de resultaten van de afgelopen periode, die vooral in het teken staan van verregaande samenwerkingen rondom de TechLabs in de regio. Geweldig dat dit zo breed gedragen en ondersteund wordt! De uitdaging voor volgend schooljaar wordt dat er, naast doorontwikkelen, ook gekeken wordt naar het borgen van onze lopende activiteiten. Een mooie uitdaging, maar eerst: genieten van een mooie ontspannen zomervakantie. We wensen je een goede tijd toe! 
Stichting de Akker en Nuborgh College tekenen overeenkomst
Opnieuw zijn er bassischolen die zich aansluiten bij het TechLab in Elburg. De bestuurders Chris Dam van Stichting De Akker en Harry Noppers van het Nuborgh College hebben een overeenkomst getekend, die de scholen bindt tot 1 augustus 2030. Met de ondertekening zijn er zeven basisscholen toegevoegd aan de dertien basisscholen in Elburg die ook al meedraaien in dit project. Na afloop van de ondertekening werden de STO-bordjes, bestemd voor alle deelnemende schoollocaties, door Wilco Leeflang uitgereikt aan Steven Van Bessen. Komend jaar zal Van Bessen, docent van een van de scholen van De Akker, de verbinding tussen het basisonderwijs en het TechLab gaan onderhouden. Op de foto vlnr: Harry Noppers, Wilco Leeflang, Steven van Bessen, Anne van den Noort, Chris Dam en René Hoven.

Creatieve constructies in TechLab Elburg 
We hebben het jaar weer groots afgesloten! De leerlingen hebben een knikkerbaan gemaakt. Wat werd er gebouwd en wat een mooie banen. Ze gingen in groepjes van vier een eigen baan maken en ze mochten zelfs op de tafels staan wat een feest was het in het techlab. Vanuit deze hoek wensen we iedereen alvast een geweldige vakantie en tot volgend schooljaar! René Hoven Instructeur TechLab Elburg

TechLab Zeewolde - bekijk hier de video
Het vierde TechLab vanuit STO Noordwest-Veluwe zal na de zomervakantie operationeel worden op RSG Slingerbos-De Levant in Zeewolde. Afgelopen periode hebben de bestuurders van RSG de Levant, De Orient (Morgen College) en alle 10 basisscholen in Zeewolde een overeenkomst getekend voor de komende 10 jaar

TechLab Zeewolde is een doorontwikkeling van het Leer en Ontdek Centrum Techniek dat al een aantal jaar actief is in Zeewolde. Door dit LOCT op te laten gaan in het Techlab wordt ook het bedrijfsleven verbonden met het onderwijs. De vrijwilligers van het LOCT zullen een actieve rol gaan vervullen in het TechLab. Lees meer ...

Magazine
Een klein voorproefje van ons glossy magazine dat na de zomer uitkomt! Met enige trots presenteren we de voorkant. Het magazine staat vol met verhalen uit onze regio die verbinden, enthousiasmeren, prikkelen, en .....  meer! Nog even geduld. STO'RM: Sterk Techniekonderwijs Regionaal Magazine.

Samenwerking regio Kampen en Noordwest-Veluwe
De Sterk Techniekonderwijs regio’s Kampen en Noordwest-Veluwe gaan samen het onderwijsplatform www.techlab.nl verder uitbouwen. Via deze website worden techniek- en technologielessen ontsloten voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. De penvoerders Arie Trouwborst (Pieter Zandt) en Wilco Leeflang (Nuborgh College) ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst. ✅ Inmiddels hebben zich andere regio’s gemeld die ook interesse hebben in het gebruiken van dit platform.

Marc Overmars van Steza Nissan Zwolle overhandigde in mei de sleutel van de bestelbus aan René Hoven, instructeur TechLab Elburg en tevens medewerker van de TechTake. Deze volledig elektrische auto, een Nissan E-NV200, gaat TechBoxen (dat zijn leskisten met materialen voor technieklessen) bezorgen en ophalen bij basisscholen in de gemeenten Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Zeewolde en Oldebroek. 
Nog een machine op wielen, maar dan veel heel andere orde! Uiteraard moet het gras rondom het TechLab ook onderhouden worden met een stukje techniek: een maairobot. Dank aan Hendri Kwakkel van Hoveniersbedrijf Bloeiend Groen voor het sponsoren en aanleggen van het gras en de beukenhagen. Bert van Loo van Westerink Tuin- en Parkmachines heeft de maairobot geleverd en geïnstalleerd. Hartelijk dank!
STOottroepen Techniek: Walibidag 18 mei 2022. De drie STO regio’s, Noordwest Veluwe, Kampen en Zwolle hebben de handen ineen geslagen en het grandioze event georganiseerd bij Walibi Holland. Met een rondleiding langs de technische installatie van een achtbaan, een rit in de goliath, goede presentaties van Claire Boonstra en van YoungWorks kijken we terug op een mooi en geslaagd event. 
Jong geleerd ... oud gedaan! De kinderen van groep 1 van de Wegwijzer hebben het TechLab in Harderwijk ontdekt! Ze hebben bootjes gemaakt, stroomkringen, gespeeld op de Active Floor, dingen bekeken onder een microscoop, gebouwd met magneten, vormen gemaakt van koperdraad, puzzels gemaakt, lijnen getekend voor de ozobot, gemetseld met suikerklontjes en nog veel meer. Je kan niet vroeg genoeg beginnen! 
Een fijne zomervakantie!
Website Website
Email Email
LinkedIn LinkedIn
Facebook Facebook
STERK TECHNIEKONDERWIJS NOORDWEST VELUWE.
EEN SAMENWERKING VAN: 
 
                                                
 
 
                                        
Copyright © 2022 Sterk Techniekonderwijs, All rights reserved.

Ons adres is:
Sterk Techniekonderwijs
Kruidenlaan 1
Elburg, Gelderland 8082 CA
Netherlands

Add us to your address book


Secretariaat Sterk Techniekonderwijs
Jolanda Overdijk / joverdijk@nuborgh.nl

Aanpassen hoe u deze mails ontvangt?
U kunt: uw voorkeur bijwerken of uitschrijven van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp