Copy

TOPnieuws

KUNSTmest voor je kunstenaar

illustratie uit de Startbijbel ©Irene Goede

We hopen dat je ondanks alle tumult in de wereld om je heen, goed kunt zorgen voor jezelf en je geliefden. We houden ons hart vast en hopen er met de rest van de wereld het beste van. We gaan allemaal nog veel geduld oefenen en leren loslaten….

Irene werkt al weken vanuit huis en Marijke op het atelier, beiden alleen. Dit is wel heel ongezellig, maar tegelijk hebben we meer tijd om aan onze innerlijke KUNSTENAAR te besteden. Misschien ben je net als wij opnieuw op zoek naar een oorspronkelijke stijl. Als illustrator werk je vaak in opdracht en verlies je soms stukken van je authenticiteit in de ijver voor de klant. We zijn soms wel heel dienstbaar en aanpassend. Herken je dit? Dan is het hoog tijd voor KUNSTMEST.
Ter inspiratie werken wij momenteel beiden met het boek The Artist’s Way van Julia Cameron. Dit boek is wat ons betreft basiskost voor iedere illustrator. De kennis en opdrachten in het boek helpen om de bron naar je oorspronkelijke creativiteit te openen. Om de kunstenaar te (her)vinden in jezelf.  Zeker wanneer je heel voorzichtig bent geworden of jezelf steeds herhaalt. Scroll snel naar beneden voor de TOPtip, die dit keer gebaseerd is op The Artist’s Way
Veel illustratoren werken momenteel nog solistischer dan anders. Daarom bieden wij de gelegenheid voor een gratis online videogesprek van 20 minuten over je illustratiewerk. Zit je met een vraag of een illustratie die maar niet wil lukken? Twijfel je over vervolgstappen wat betreft je ontwikkeling als illustrator? Mail ons voor een afspraak.

Ook bieden we 25% korting op TOPcoaching-sessies tot 1 juni. Misschien heb je steun nodig bij je ontwikkeling als illustrator. We geven advies op maat via e-mail en videobellen. We bekijken je illustratiewerk van tevoren en helpen je graag verder. 

Nu de cursussen tijdelijk stil liggen gaat ons  illustratiewerk gelukkig gewoon door. Marijke werkt momenteel aan een prentenboek voor uitgeverij Lemniscaat.
Mooi nieuws van Irene is dat deze week de vernieuwde Startbijbel verscheen waar zij de illustraties voor maakte.

 
De herziene Startbijbel is een uitgave van het Nederlands Bijbelgenootschap en bevat een selectie bijbelverhalen uit de Bijbel in gewone taal, een toegankelijke bijbelvertaling. Irene maakte de ruim honderdvijftig illustraties die aansluiten bij de sfeer en cultuurhistorische context van de verhalen. Het boek is afgestemd op jongeren vanaf ca 12 jaar maar geschikt voor iedereen die op laagdrempelige wijze kennis wil maken met de Bijbel. 
 
Wij wensen je als collega, illustrator of andere creatieveling veel geduld om nog een tijdje vol te houden in deze rare tijden. Zorg ondertussen goed voor je kunstenaar.

Mooie paasdagen gewenst,
Hartelijke groeten,
Irene en Marijke
Scrol door voor het programma van 2020
NIEUW: TOPcoaching illustratie
Zoek je begeleiding bij een illustratieproject waar je mee bezig bent of ontvang je graag algemene adviezen over je illustratiewerk? Dan kun je bij ons terecht voor TOPcoaching.
In verband met corona voorlopig alleen online.
25% korting op sessies tot 1 juni 2020
Meer info en aanmelden voor TOPcoaching
TOPthema Werken met gouache
Zaterdag 20 juni 2020 van 10:00 tot 16:00 uur

Gouache is geweldig! Marijke en Irene werken bij elkaar opgeteld ruim vijftig jaar met deze waterverf en ontdekken nog steeds nieuwe werkwijzen en toepassingen van dit fijne materiaal. In een middag vertellen ze je graag over de mogelijkheden en hindernissen van het werken met gouache. Je leert geen trucjes, maar onderzoekt je eigen stijl met de mogelijkheden die het materiaal biedt.
TOPthema Perspectieftekenen
Zaterdag 26 september 2020 van 10:00 tot 16:00 uur

Tijdens deze middag leer je in je illustraties ruimte te suggereren door middel van het tekenen met perspectief. Op de juiste manier toegepast geeft perspectief je illustratiewerk letterlijk meer diepte en kan het je illustraties verrijken. Aan de hand van aansprekende oefeningen en inspirerende voorbeelden leer je de basisprincipes kennen van een aantal bekende projectiemethodes en hoe ze je illustraties kunnen versterken.
TOPthema Karakterontwerp
Vrijdag 18 september 2020 van 10:00 tot 16:00 uur
Zaterdag 19 september 2020 van 10:00 tot 16:00 uur

Of je nu stileert, realistisch werkt of comics maakt, in alle stijlen is het belangrijk dat je karakter geloofwaardig overkomt.
Tijdens deze workshop onderzoek je in je eigen stijl de mogelijkheden om aansprekende en levendige figuren te illusteren. Je wordt je bewust van de factoren die de uitstraling van je personages bepalen: houding, kleur, materiaalgebruik, gezichtsuitdrukking, etc. 

Je leert geen snelle, eenvoudige trucjes maar krijgt handvatten voor jouw creatieve proces in het ontwikkelen van je eigen aansprekende personages.

 
Meer info en aanmelden voor TOPthema-workshops
TOPklas illustratie
Start: 3 oktober 2020
Ben jij creatief, ambitieus en wil je inhoudelijk en technisch je stijl ontwikkelen op het gebied van illustreren? Zoek je begeleiding bij het maken van je eigen prentenboek? Ben je werkzaam in een creatief beroep en wil je je graag meer specialiseren in illustratie?
In vijf zaterdagmiddagen gaan we daar samen mee aan de slag.
Meer info en aanmelden voor TOPklas illustratie
T O P t i p

KUNSTMEST

Als je wilt dat je creativiteit stroomt heb je voeding nodig. Herhaal je jezelf constant onder de druk van snelle opdrachten, ben je moe en creatief uitgeput? Dan is het tijd voor KUNSTMEST!
Eén kleine oefening die je hierbij helpt is het kunstenaarsuitje. Julia Ca
meron vertelt in The Artist’s Way dat dit geen luxe is maar noodzaak.
  1. Maak een lijst van wat jou creatief inspireert. Iets wat je vroeger deed of waar je gewoon blij van wordt. Het is zo simpel, maar het werkt!
    Bijvoorbeeld: zwemmen in je blootje, gekke tekeningen maken voor de fun, buiten tekenen, museum bezoeken, oude foto’s inplakken, collage maken, recepten verzamelen, papiermachéen, boetseren, fietsen, een taart bakken, tuinieren, een inspirerend boek kopen, bekijken en lezen, een latte drinken in je eentje op een terras, een mooie gekke hoed kopen voor jezelf, een lange wandeling maken, dieren knuffelen of mooie schelpen verzamelen.
    Alles waar je KUNSTENAARSHART sneller van gaat kloppen is goed.
  2. Prik iedere week iets van je lijst, wat er ook gebeurt! Alles waarbij je voelt, dit wordt weer een 'moet'-ding, gooi je van de lijst af, dat is niet geschikt.
  3. Gun jezelf iedere week een kunstenaarsuitje.
Website
Email
Facebook
Instagram
Copyright © 2020 TOPcursus illustratie, All rights reserved.

TOPcursus illustratie is een gezamenlijke acitiviteit van Marijke ten Cate en Irene Goede
Koewegje 4  |  8021 AG  ZWOLLE  |  info@topcursusillustratie.nl
Marijke: 06-57129272  |  Irene: 06-12877384


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TOPcursus illustratie · Koewegje 4 · Zwolle, Ov 8021 AG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp