Copy

TOPnieuws

Geld stinkt

Deze illustratie maakte Irene Goede voor het boek 'Hoe word ik snel rijk?'

Beste <<Voornaam>>,

In de seventies leefde op kunstacademies de gedachte dat GELD STINKT. Als je goed geld verdiende met je creaties kon het toch geen ECHTE KUNST zijn? De creatieve sector heeft ook nu nog vaak te maken met varianten van deze opvatting, zoals: ‘Dit doe je toch gratis, want je vindt het zo leuk?’ Deze gedachte komt helaas niet alleen van buitenaf. Het ergste is dat vergelijkbare opvattingen soms ook in onszelf verankerd zijn. Volg ter inspiratie Maaike Hartjes eens, die een mooie en informatieve serie strips maakte over deze weerbarstige kant van het vak. Ook de illustrator Marloes de Vries blogt over dit onderwerp.

TOPcursus illustratie heeft als doel om jou te steunen in het ontwikkelen van je beeldende talent. Wij zijn vooral gericht op jouw kunstzinnige ontwikkeling. Toch is een gezonde portie ondernemerschap onontbeerlijk om te slagen. Soms ontmoeten we mensen met mooi illustratiewerk die toch niet gaan vliegen vanwege onbalans. Ze zijn inmiddels goed ontwikkeld op creatief gebied, maar hebben te weinig kaas gegeten van ondernemen. Is dit voor jou herkenbaar? Het goede nieuws is: je kunt hier iets aan doen!
Neem je ondernemerschap serieus en investeer in je zakelijke ontwikkeling. Als je net begonnen bent als zzp’er  vind je bijvoorbeeld via de Kamer van Koophandel handige tips en cursussen. Inschrijven als zzp’er lijkt een grote stap, maar valt in de praktijk  enorm mee. Maak het niet te groot in je hoofd.
En: als zelfstandige heb je ook recht op subsidies. Zo maken verschillende van onze klanten momenteel gebruik van een mooie subsidiemogelijkheid voor zzp’ers en werknemers in de creatieve sector, om ze vooruit te helpen met omscholing en bijscholing. Er zijn vergoedingen beschikbaar tot € 2000,- per jaar.
Ben je illustrator, ontwerper, fotograaf of beeldend kunstenaar én wil je je illustratieve skills ontwikkelen bij TOPcursus illustratie? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
Ik wil graag meer weten over deze subsidiemogelijkheid!
Dan hebben wij GOED NIEUWS over TOPklas illustratie!
Dit voorjaar gaan we weer van start! Vanwege de onzekerheden rondom corona bieden wij een geheel online editie van deze cursus aan. Op deze manier kunnen wij de continuïteit van de cursus garanderen. Inhoud en persoonlijke aandacht zal ook in deze vorm gewaarborgd zijn. Op vijf zaterdagen van eind april tot begin juli komen we online bij elkaar via Zoom en helpen we jou graag verder in jouw illustratieve ontwikkeling. 

Ook hebben wij afgelopen jaar goede ervaringen opgedaan met individuele online TOPcoaching. Hier hebben meerdere illustratoren met tevredenheid gebruik van gemaakt. Zoek je een sparringpartner bij een illustratieproject waar je mee bezig bent of ontvang je graag  adviezen over je illustratiewerk op maat? Info over onze werkwijze en tarieven vind je hier.

Als je wat koudwatervrees hebt voor online communicatie of je je afvraagt wat wij jou kunnen bieden, vraag een GRATIS (online) adviesgesprek van 20 minuten aan.

Tot slot attenteren we je graag op de Illustratiebiënnale.
Dit tweejaarlijkse Nederlandse illustratiefestival is een inspirerend evenement en zal dit jaar online plaatsvinden op zondag 30 mei. Kijk voor meer informatie op de site van de illustratiebiënnale en meld je snel aan!

Hartelijke groeten,
Marijke en Irene
 


Scrol door voor de mogelijkheden
 

 
TOPcoaching illustratie
Zoek je begeleiding bij een illustratieproject waar je mee bezig bent of ontvang je graag algemene adviezen over je illustratiewerk? Dan kun je bij ons terecht voor online individuele TOPcoaching.
Meer info en aanmelden voor TOPcoaching
TOPklas illustratie (online)
Start: 24 april 2021
Ben jij creatief, ambitieus en wil je inhoudelijk en technisch je stijl ontwikkelen op het gebied van illustreren? Zoek je begeleiding bij het maken van je eigen prentenboek? Ben je werkzaam in een creatief beroep en wil je je graag  specialiseren in illustratie? In vijf zaterdagen gaan we daar samen mee aan de slag.
Vanwege de coronamaatregelen vindt deze editie van TOPklas illustratie geheel online plaats via video conferencing. Je neemt deel aan een interactief programma, met afwisselend presentaties, demonstraties, illustratie-oefeningen en opdrachten.
Meer info en aanmelden voor TOPklas illustratie
T O P t i p


GROOT werken is GROOT denken

Voel je jezelf niet echt een ondernemer en praat je jezelf aan dat je het niet waard bent om normale tarieven te rekenen voor illustratiewerk? Zorgt dat voor frustraties? Dan is hier, speciaal voor jou, een heerlijke oefening:

Nodig
 • GROOT papier dat voorhanden is: A1 papier, een behangrol, een grote Ikea-doos, of groot schilderdoek of een muur in je kamer. :-)
 • Materiaal waar je gemakkelijk GROOT mee kunt werken, zoals  acrylverf, houtskool, pastelkrijt of oliepastel
Doen
 • Werk staand.
 • Maak een GROOT zelfportret. Het liefst twee keer zo GROOT als je in werkelijkheid bent. Een serie maken is helemaal fijn!
 • Schrijf er iets onder wat je helpt in je houding als ondernemer:
  - Ik ben mijn gewicht in goud waard
  - Ik zeg wat ik wil
  - Mijn werk is uniek
Heel veel succes!
Bedenk: Maak jezelf niet klein en laat jezelf niet klein maken!
TOPcursus illustratie is een gezamenlijke acitiviteit van Marijke ten Cate en Irene Goede
Koewegje 4  |  8021 AG  ZWOLLE
Marijke: 06-57129272  |  Irene: 06-12877384
Website Website
Email Email
Facebook Facebook
Instagram Instagram
LinkedIn LinkedIn


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TOPcursus illustratie · Koewegje 4 · Zwolle, Ov 8021 AG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp