Copy

TOPnieuws

Ontwikkeltijd

illustratie (detail) van Irene voor tijdschrift Open Deur

Beste <<Voornaam>>,

Eind december is zo'n moment waarop je terugkijkt op het afgelopen jaar. Ken je dat gevoel dat alle gedachten daarbij als wolken langs je heen drijven? Misschien heb je dit jaar vanwege de bizarre en bijzondere omstandigheden besloten om eindelijk eens je langgekoesterde wens te vervullen. Maar misschien lukte dat juist niet.... en heb je dit jaar weer geen tijd gehad om aan een prentenboek te beginnen. Of had je de moed niet om een kruis in je agenda te zetten voor de dingen die er echt toe doen. Waarom komt het er maar niet van?

Wat zou het mooi zijn om in 2021 de wolken te grijpen die aan je voorbij drijven, ze stop te zetten en tijd te nemen om werk te maken van je droom. Onze boekentip kan je daarbij misschien op weg helpen.
De ladder werd geschreven door Ben Tiggelaar. Zijn boek helpt je om doelen te stellen die wél werken, gedrag te kiezen dat tot succes leidt en support te organiseren die helpt.
Marijke kwam in aanraking met deze methode tijdens het illustreren van haar nieuwste boek Lees je bijbel.
En het werkt!
Kortom: een leuke tip voor onder de kerstboom.
Lees hier meer over De ladder
De derde stap van de ladder gaat over steun organiseren. Dit wordt nu een stuk eenvoudiger in de vorm van een mooie subsidiemogelijkheid voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie van de overheid is speciaal ontwikkeld in coronatijd om ZZPers en werknemers in de creatieve sector vooruit te helpen. Er zijn vergoedingen beschikbaar tot € 2000,- per jaar. Ben je illustrator, ontwerper, fotograaf of beeldend kunstenaar, én heb je behoefte om je illustratieve skills te ontwikkelen bij TOPcursus illustratie? Neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden.
Ik wil graag meer weten over deze subsidiemogelijkheid!
Vanwege de striktere regels rond corona is de individuele online illustratiecoaching die wij geven de afgelopen tijd een waardevolle uitkomst gebleken.
Zou je graag begeleiding willen bij een illustratieproject waar je mee bezig bent of algemene adviezen over je illustratiewerk op maat? Dan wijzen we je graag op onze TOPcoaching.
Meer info over werkwijze en tarieven vind je hier.
Heb je nog wat koudwatervrees wat betreft online communicatie, of vraag je je af wat wij jou kunnen bieden, vraag dan hier ons GRATIS (online) adviesgesprek van 20 minuten aan.

Tot slot wat fotootjes van wat wij zelf momenteel op de tekentafel hebben liggen.
Marijke illustreert een prentenboek voor uitgeverij  Lemniscaat. Ze werkt sinds lange tijd weer eens met linodruk, die ze combineert met schilderen.
Irene werkte afgelopen tijd o.a. aan een complexe illustratie van een kasteel (waarover later meer) en is momenteel in de schetsfase van de illustraties voor een kinderboek.

We wensen je goede feestdagen en hopen je weer te zien in 2021. Houd moed en blijf scheppen!
Ter inspiratie delen we graag dit filmpje over Charlie Mackesy over zijn prachtige boek.

TOPteam
Irene Goede en Marijke ten Cate
Scrol door voor de mogelijkheden
TOPcoaching illustratie
Zoek je begeleiding bij een illustratieproject waar je mee bezig bent of ontvang je graag algemene adviezen over je illustratiewerk? Dan kun je bij ons terecht voor TOPcoaching. Zowel individueel als in kleine groepjes.
In verband met corona online mogelijk, of - in overleg - op ons atelier.
Meer info en aanmelden voor TOPcoaching
TOPklas illustratie
Start: voorjaar 2021
Ben jij creatief, ambitieus en wil je inhoudelijk en technisch je stijl ontwikkelen op het gebied van illustreren? Zoek je begeleiding bij het maken van je eigen prentenboek? Ben je werkzaam in een creatief beroep en wil je je graag meer specialiseren in illustratie?
In vijf zaterdagen gaan we daar samen mee aan de slag.
In verband met corona worden de data later bekend gemaakt. Heb je interesse in deze cursus, meld je dan in ieder geval aan voor de wachtlijst, dan houden we je op de hoogte.
Meer info en aanmelden voor TOPklas illustratie
T O P t i p


Materialen met contrasten

Materialen die heel verschillend zijn en daardoor prettig bij elkaar passen geven een mooie spanning in je illustratie. Enkele voorbeelden:
  • Transparant materiaal en dekkend materiaal, zoals aquarelverf en stift
  • Schildermateriaal en tekenmateriaal, zoals (acryl)verf en kleurpotlood
  • Fijn materiaal en grof materiaal, zoals oliepastel en fineliner
Doen:
  1. Kies een korte tekst of een spreuk.
  2. Maak schetsen waarin je twee contrasterende materialen combineert.
  3. Kijk eens met welke materialencombinatie je mooi contrast kunt vinden en hoe je hiermee je beeld versterkt.
Heel veel succes!
Website
Email
Facebook
Instagram
LinkedIn
TOPcursus illustratie is een gezamenlijke acitiviteit van Marijke ten Cate en Irene Goede
Koewegje 4  |  8021 AG  ZWOLLE  |  info@topcursusillustratie.nl
Marijke: 06-57129272  |  Irene: 06-12877384


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TOPcursus illustratie · Koewegje 4 · Zwolle, Ov 8021 AG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp