Copy

TOPnieuws

Van breed naar smal


Dit is geen TOPnieuws over het kwijtraken van coronakilo’s, maar over een goed schetsproces. Wanneer je het ‘voorwerk’ voor illustraties serieus neemt zijn de resultaten vaak origineler dan wanneer je een eerste idee meteen uitwerkt. Dat weet toch iedereen, denk je misschien. Zeker een ervaren illustrator als ik?
Maar neem jij echt de tijd om BREED te beginnen? Of sla je in de haast of enthousiasme dit cruciale deel vaak over?

Okee, het kost moeite, het kost tijd. Maar je zult versteld staan van het resultaat als je de principes uit onze TOPtip toepast. Scrol snel naar beneden om meteen aan de slag te gaan met de oefening.

Het nieuwe anderhalvemeterleven begint al een beetje te wennen. Aan het Koewegje denken wij na over hoe we onze cursussen op een verantwoorde manier kunnen blijven aanbieden. Vaak horen we van cursisten dat het werken in ons atelier, de creatieve sfeer en de ontmoetingen met andere illustratoren hen veel meerwaarde biedt. Het is natuurlijk het meest inspirerend om mensen live te ontmoeten en van elkaar te leren. Dat vinden wij ook! Wij blijven dan ook zoeken naar manieren om onze missie te kunnen blijven uitdragen, namelijk: persoonlijke begeleiding en inspiratie bieden vanuit onze ervaring als illustrator.
Voorlopig gaan we er vanuit dat TOPklas illustratie in oktober van start kan gaan in aangepaste vorm m.b.t. de coronamaatregelen. Het is dus gewoon mogelijk om je op te geven voor komend najaar, er zijn nog plaatsen.
Hetzelfde geldt voor de verschillende TOPthema-workshops.

Wil je in de tussentijd graag eens sparren over je illustratiewerk, meld je dan aan voor een gratis online videogesprek van 20 minuten. Zit je met een vraag, twijfel je over vervolgstappen wat betreft je ontwikkeling als illustrator? Mail ons voor een afspraak.

Tenslotte herinneren we je graag aan onze actie van 25% korting op online TOPcoaching-sessies. Tot 1 juni kan je hier gebruik van maken dus wacht niet te lang met aanmelden.
We geven waardevol advies op maat via e-mail en videobellen. Van tevoren bekijken je illustratiewerk en helpen je graag verder!

Hartelijke groeten,
TOPteam Marijke en Irene
Scrol door voor het programma van 2020
NIEUW: TOPcoaching illustratie
Zoek je begeleiding bij een illustratieproject waar je mee bezig bent of ontvang je graag algemene adviezen over je illustratiewerk? Dan kun je bij ons terecht voor TOPcoaching.
In verband met corona voorlopig alleen online.
25% korting op sessies tot 1 juni 2020
Meer info en aanmelden voor TOPcoaching
TOPthema Werken met gouache
Zaterdag 20 juni 2020 van 10:00 tot 16:00 uur

Deze workshop is volgeboekt
Gouache is geweldig! Marijke en Irene werken bij elkaar opgeteld ruim vijftig jaar met deze waterverf en ontdekken nog steeds nieuwe werkwijzen en toepassingen van dit fijne materiaal. In een middag vertellen ze je graag over de mogelijkheden en hindernissen van het werken met gouache. Je leert geen trucjes, maar onderzoekt je eigen stijl met de mogelijkheden die het materiaal biedt.
 
TOPthema Perspectieftekenen
Zaterdag 26 september 2020 van 10:00 tot 16:00 uur

Tijdens deze middag leer je in je illustraties ruimte te suggereren door middel van het tekenen met perspectief. Op de juiste manier toegepast geeft perspectief je illustratiewerk letterlijk meer diepte en kan het je illustraties verrijken. Aan de hand van aansprekende oefeningen en inspirerende voorbeelden leer je de basisprincipes kennen van een aantal bekende projectiemethodes en hoe ze je illustraties kunnen versterken.
TOPthema Karakterontwerp
Vrijdag 18 september 2020 van 10:00 tot 16:00 uur
Zaterdag 19 september 2020 van 10:00 tot 16:00 uur

Of je nu stileert, realistisch werkt of comics maakt, in alle stijlen is het belangrijk dat je karakter geloofwaardig overkomt.
Tijdens deze workshop onderzoek je in je eigen stijl de mogelijkheden om aansprekende en levendige figuren te illusteren. Je wordt je bewust van de factoren die de uitstraling van je personages bepalen: houding, kleur, materiaalgebruik, gezichtsuitdrukking, etc. 

Je leert geen snelle, eenvoudige trucjes maar krijgt handvatten voor jouw creatieve proces in het ontwikkelen van je eigen aansprekende personages.

 
Meer info en aanmelden voor TOPthema-workshops
TOPklas illustratie
Start: 3 oktober 2020
Ben jij creatief, ambitieus en wil je inhoudelijk en technisch je stijl ontwikkelen op het gebied van illustreren? Zoek je begeleiding bij het maken van je eigen prentenboek? Ben je werkzaam in een creatief beroep en wil je je graag meer specialiseren in illustratie?
In vijf zaterdagmiddagen gaan we daar samen mee aan de slag.
Meer info en aanmelden voor TOPklas illustratie
T O P t i p

VAN BREED NAAR SMAL

Nodig
  1. Verhaaltje, gedicht of opdracht waar je momenteel aan werkt.
  2. Groot vel papier en tekenmateriaal waar je snel mee kunt werken.
Werkwijze
  1. Lees de tekst aandachtig door.
  2. Pak je materiaal en maak een zo breed mogelijke berg schetsjes op het papier. Teken alles dat in je opkomt naast elkaar en werk snel. Beoordeel je schetsen niet op vorm en inhoud. Alles is in deze fase goed.
  3. Wandel een rondje na deze intensieve sessie (dat mag gelukkig nog steeds)
  4. Bekijk je schetsen met een frisse blik en lees de tekst nog eens door. Nu mag je je brein weer aanzetten. Bedenk: welke van je schetsen past bij de tekst? Welke vind je beeldend interessant? Kies er één uit.
  5. Deze dient als uitgangspunt voor vier nieuwe schetsen. Varieer per schets met licht, compositie, uitsnede, groot/klein enz. 
  6. Kies uit deze nieuwe serie van vier de aansprekendste.
  7. En nu: eindelijk uitwerken!
Website
Email
Facebook
Instagram
LinkedIn
Copyright © 2020 TOPcursus illustratie, All rights reserved.

TOPcursus illustratie is een gezamenlijke acitiviteit van Marijke ten Cate en Irene Goede
Koewegje 4  |  8021 AG  ZWOLLE  |  info@topcursusillustratie.nl
Marijke: 06-57129272  |  Irene: 06-12877384


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TOPcursus illustratie · Koewegje 4 · Zwolle, Ov 8021 AG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp