Copy

TOPnieuws

Ontwikkeltijd


Beste <<Voornaam>>,

De culturele sector en dan vooral de podiumkunsten hebben het zwaar te verduren. Voor ons als beeldmakers lijkt er op het eerste gezicht nog niet zoveel aan de hand. Maar het kan zijn dat jij het toch rustiger hebt gekregen met je werkzaamheden. Misschien geeft deze tijd jou dan juist de ruimte om eens aan een ‘eigen’ droomproject te werken. ‘Leuk’, zul je misschien zeggen, ‘dat lijkt me heerlijk om te doen, maar het geld groeit me momenteel niet op de rug’.

Dan is dit misschien iets voor jou: we attenderen we je graag op een mooie subsidiemogelijkheid voor professionele scholing en ontwikkeling. Deze subsidie is speciaal ontwikkeld om zzp’s en werknemers in de creatieve sector in coronatijd vooruit te helpen met omscholing en bijscholing. Er zijn vergoedingen beschikbaar tot € 2000,- per jaar.
Ben je illustrator, ontwerper, fotograaf of beeldend kunstenaar, én heb je behoefte om je illustratieve skills te ontwikkelen bij TOPcursus illustratie? Neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden.
Ja, ik wil een gratis adviesgesprek over deze subsidiemogelijkheid!
Marijke heeft ondertussen een nieuw boek uitgebracht: Mediteren met de Bijbel.
Het is geheel ontstaan vanuit een ‘eigen’ idee.
De online-boekpresentatie is op donderdag 19 november. Wil je daarbij zijn, meld je hier aan!
Meer info over Mediteren met de Bijbel

Vanwege de striktere regels rond corona is de individuele online illustratiecoaching die wij geven de afgelopen tijd een waardevolle uitkomst gebleken.
Zoek je begeleiding bij een illustratieproject waar je mee bezig bent of ontvang je graag algemene adviezen over je illustratiewerk op maat? Dan kun je bij ons terecht voor TOPcoaching. Meer info over werkwijze en tarieven vind je hier.
Anne-Lieke maakt gebruikt van deze vorm van coaching en haar reactie is hartverwarmend:
Ik zeg niet twijfelen maar doen 😊 Uit ervaring weet ik dat TOPcoaching zeer waardevol is!

Heb je nog wat koudwatervrees wat betreft online communicatie, of vraag je je af wat wij jou kunnen bieden, vraag dan hier ons GRATIS (online) adviesgesprek van 20 min aan.

Hartelijke groeten,
Marijke en Irene
 
Scrol door voor de mogelijkheden
TOPcoaching illustratie
Zoek je begeleiding bij een illustratieproject waar je mee bezig bent of ontvang je graag algemene adviezen over je illustratiewerk? Dan kun je bij ons terecht voor TOPcoaching. Zowel individueel als in kleine groepjes.
In verband met corona online mogelijk, of - in overleg - op ons atelier.
Meer info en aanmelden voor TOPcoaching
TOPklas illustratie
Start: voorjaar 2021
Ben jij creatief, ambitieus en wil je inhoudelijk en technisch je stijl ontwikkelen op het gebied van illustreren? Zoek je begeleiding bij het maken van je eigen prentenboek? Ben je werkzaam in een creatief beroep en wil je je graag meer specialiseren in illustratie?
In vijf zaterdagen gaan we daar samen mee aan de slag.
In verband met corona worden de data later bekend gemaakt. Heb je interesse in deze cursus, meld je dan in ieder geval aan voor de wachtlijst, dan houden we je op de hoogte.
Meer info en aanmelden voor TOPklas illustratie
T O P t i p


Aanvullen is interessanter

De hamvraag bij het maken van een illustratie: wat heeft deze tekst nodig?
Voor veel teksten geldt: aanvullen, schuren, of zelfs vragen oproepen is interessanter dan een tekst letterlijk herhalen in beeld.
Hoe kom je nu op zo’n unieke invulling?  

Nodig
  • een kort verhaal of een artikel
  • tekenpapier en -materiaal
Werkwijze
  1. Lees je tekst langzaam en aandachtig, verschillende keren. Maak meteen aantekeningen en krabbelschetsjes, van alles wat in je op komt. Hoe meer hoe beter. Duik in de inhoud en vergeet nog even de ‘mooie tekening’.
  2. Uitzoomen: lees de tekst nog een keer en stel je nu voor dat je boven de situatie hangt, wat zie je? Hoe is het weer? Welk landschap past er bij het verhaal? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Schrijf of krabbel dit op je schetsvel. Gebruik je hele voorstellingsvermogen om je verhaal zo breed mogelijk in beeld te brengen.
  3. Inzoomen: de personen, hoe zien ze er uit? Welke interactie is er tussen hen? Zijn er emoties? Hoe kun je dit verbeelden? Welke onbenoemde emotie voel je door het verhaal heen? Noteer dit op je schetsvellen tot je het gevoel hebt dat je het verhaal ‘aanvult’ en niet de inhoud ‘herhaalt in beeld’.
  4. Inhoud: welk deel uit de tekst vind je het meest belangrijk of interessant om te verbeelden? Waar kun je de tekst beeldend mooi aanvullen? In het geval van een artikel; waarmee kun je de lezers aan het denken zetten?
  5. Uitwerken: na deze sessie zul je zien dat je op originele verbeeldingen uitkomt, omdat je tijd neemt voor dit schetsproces en niet meteen tot uitwerken overgaat. Werk nu je illustratie uit in een materiaal dat past bij wat je wilt vertellen.
  6. Heel veel succes!
Website
Email
Facebook
Instagram
LinkedIn
TOPcursus illustratie is een gezamenlijke acitiviteit van Marijke ten Cate en Irene Goede
Koewegje 4  |  8021 AG  ZWOLLE  |  info@topcursusillustratie.nl
Marijke: 06-57129272  |  Irene: 06-12877384


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TOPcursus illustratie · Koewegje 4 · Zwolle, Ov 8021 AG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp