Copy

TOPnieuws

Zomer

 
Beste <<Voornaam>>,

Neem jij deze zomer ook wat tijd om op adem te komen? In de rust merk je vaak dat je creativiteit weer begint te borrelen.
Hopelijk heb je je tekenspullen in je koffer, backpack of fietstas gestopt. Onze ZOMER-TOPtip helpt je deze maand namelijk op weg om buiten landschappen te tekenen op een originele en eenvoudige manier.
Vrij schetsen, tekenen en schilderen op basis van waarneming kan zo’n een fijne speeltuin zijn! Heb je dit nog nooit gedaan? Dan dagen we je uit: stap eens over die drempel heen de komende vakantie! Ga zomaar ergens zitten met je tekenspullen en geniet van wat je maakt en van het moment. Om goed op gang te komen scrol je snel naar beneden voor de ZOMER-buitentekentip.

Wij kijken terug op een heel geslaagde TOPklas illustratie online editie met een inspirerende groep deelnemers. Enkele reacties:

'Ik heb het als heel vormend en prettig ervaren. Er zat een duidelijke opbouw in en een fijne balans tussen theorie en praktijk. Ook de mogelijkheid om de lessen online te volgen vond ik heel fijn! Lekker in mijn eigen omgeving. De coachingsgesprekken waren ook erg motiverend en hebben me geholpen om door te zetten met mijn eigen project.'
Marjolein - Marjoleins Creations

'De cursus bevat veel verschillende en nuttige onderdelen van het illustratie vak, zonder dat je het gevoel krijgt overladen te worden met informatie.'
'En een hele leuke groep die elkaar stimuleert, zelfs zonder fysiek bij elkaar te zijn gekomen!'
Annemiek - By AnneM


Vanaf zaterdag 9 oktober starten we een nieuwe TOPklas online. Wil jij komende herfst en winter tijd nemen om je verder te ontwikkelen of jezelf opnieuw te uit te vinden als illustrator? Lees verder voor meer info of vraag eerst een GRATIS adviesgesprek aan.

Hartelijke groeten,
Irene en Marijke


Scrol door voor de mogelijkheden
 

 
TOPcoaching illustratie
Zoek je begeleiding bij een illustratieproject waar je mee bezig bent of ontvang je graag algemene adviezen over je illustratiewerk? Dan kun je bij ons terecht voor online individuele TOPcoaching.
Meer info en aanmelden voor TOPcoaching
TOPklas illustratie (online)
Start: 9 oktober 2021
Ben jij creatief, ambitieus en wil je inhoudelijk en technisch je stijl ontwikkelen op het gebied van illustreren? Zoek je begeleiding bij het maken van je eigen prentenboek? Ben je werkzaam in een creatief beroep en wil je je graag  specialiseren in illustratie? In vijf zaterdagen gaan we daar samen mee aan de slag.
Deze editie van TOPklas illustratie vindt geheel online plaats via video conferencing. Je neemt deel aan een interactief programma, met afwisselend presentaties, demonstraties, illustratie-oefeningen en opdrachten.
Meer info en aanmelden voor TOPklas illustratie
T O P t i p

ZOMER-buitentekentip: vereenvoudigen van landschappen
  1. Kijk voor je begint met tekenen/schilderen eerst eens door je oogharen.
    Op die manier zie je alleen de grote vormen, lijnen en schaduwvlakken.
  2. Maak op basis van deze grote lijnen een compositiekeuze. Kies bewust wat je weg kunt laten en zet op die manier het landschap naar je hand.
  3. Eventueel kun je ook elementen aanzetten, zoals een bepaalde kleur die je ziet of een lange schaduw die mooi over de grond valt. Kijk wat jij als kunstenaar toe kunt voegen en weg kunt laten om zo tot een sterk beeld te komen.
  4. Volg bijvoorbeeld #pleinairdrawing of #pleinairsketching op Instagram voor inspiratie.
Deze tekening van een Amelands bos maakte Irene op roze papier met oostindische inkt en oliepastel .
TOPcursus illustratie is een gezamenlijke acitiviteit van Marijke ten Cate en Irene Goede
Koewegje 4  |  8021 AG  ZWOLLE
Marijke: 06-57129272  |  Irene: 06-12877384
Website Website
Email Email
Facebook Facebook
Instagram Instagram
LinkedIn LinkedIn


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TOPcursus illustratie · Koewegje 4 · Zwolle, Ov 8021 AG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp