Wordt deze mail niet goed weergegeven?
Bekijk het Klepperman Weekbericht online.
Klepperman Weekbericht
uitgave nr. 148 - 25 april 2020

Van de redactie

Bij deze weer een nieuwe editie van het Klepperman Weekbericht, de digitale dorpskrant van Amerongen.

Ondanks de coronacrisis en alle evenementen grotendeels stil liggen gebeuren er in Amerongen toch wel een aantal positieve dingen. Zo zou deze zaterdag de muziekband "Tunes Of Yesterday" een optreden verzorgen op de Laan, maar om de bekende reden kan dat nu niet doorgaan. De leden van de band hebben echter besloten ons niet in de steek te laten en in plaats van op de Laan bij de Ridderhof te gaan spelen. Dit is natuurlijk bedoeld voor de bewoners, die voorlopig nog geen bezoek kunnen ontvangen. Als u als niet-bewoner wilt gaan kijken dan mag dat wel, maar houdt u zich aan de bekende coronamaatregelen. Dus: houd 1,50 m afstand en vermijd groepen en drukte. Dit geldt natuurlijk ook in het algemeen als u op straat moet gaan.

Wilt u iets aankondigen of plaatsen in het Klepperman weekbericht? Of heeft u een afgelasting te melden i.v.m. de Coronamaatregelen? Stuur uw bericht of kopij dan naar: info@amerongeninspireert.nl. (De redactie behoudt zich het recht voor stukjes niet of op een latere datum te plaatsen, in te korten of kleine tekstuele wijzigingen aan te brengen.)

De Klepperman streeft ernaar om hét nieuwsmedium te zijn voor heel Amerongen en tracht daarom een zo volledig mogelijk overzicht te bieden van het nieuws uit Amerongen en wat er te zien en doen is in Amerongen.

Wanneer u opmerkingen of suggesties heeft horen wij die graag, zodat wij zo veel mogelijk Amerongers kunnen bedienen met alle actuele zaken die er in het dorp spelen.

Wilt u alle berichten (ook die uit eerdere weekberichten) nog eens nalezen? Dat kan op: https://www.amerongeninspireert.nl/de-klepperman/

De klepperman wenst u een prettig, veilig en gezond weekeinde toe.

Dorpsinitiatief Amerongen/VoorAL


Iedereen heeft te maken met de maatregelen rondom het coronavirus. De één is gelukkig nog lekker aan het werk, maar de ander kan of mag zijn werk niet meer uitoefenen. En gezellige bezoekjes bij vrienden of familie zijn plotseling minder wenselijk. Vooral de ouderen in tehuizen worden door het bezoekverbod keihard getroffen.
 
Een paar enthousiastelingen uit Amerongen en Leersum spannen zich nu in om vooral deze doelgroep wat afleiding te bieden, bijvoorbeeld door het organiseren van muzikale evenementen rond de tehuizen. Dat gebeurt nu zeer regelmatig. Afgelopen weken hebben bijvoorbeeld door Jeanine Roos van Muziekschool Leersum, Ray Klaassen en Ronald Naar al opgetreden.
 
Maar er zijn meer mooie initiatieven. Zo zamelen we wenskaarten in om te verspreiden bij de ouderen en brachten we ze Paaseitjes. Ook aan de zorgmedewerkers die elke dag keihard werken in de tehuizen is gedacht. Zij kregen afgelopen week al een prachtige bos pioenrozen.
 
Wat begon als Dorpsinitiatief Amerongen, wordt nu omgedoopt naar VoorAL, waar de A staat voor Amerongen en de L voor Leersum. Ellen Greup is een mooi logo voor ons aan het ontwerpen. We hopen de komende tijd nog mooie initiatieven in te zetten.
 
Daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken. We proberen alles tegen zo min mogelijk kosten te organiseren, maar kunnen niet zonder sponsoren. Wilt u ons als particulier of bedrijf financieel of in natura bijstaan? Dan is dat van harte welkom! U kunt ons bereiken per e-mail: aetees@ziggo.nl of even bellen: 06 2959 2852.

Optreden "Tunes Of Yesterday" 25 april bij verzorgingshuis ipv op de Laan


De 4 leden tellende band "Tunes Of Yesterday" stond ingepland voor een optreden op zaterdag 25 april in de feesttent op de Laan. Dat optreden is vanwege de coronapandemie afgelast.
De muzikanten van "Tunes Of Yesterday", woonachtig in Amerongen, Leersum, Zeist en Nieuwegein, vinden dit bijzonder jammer. Daarom hebben ze besloten op zaterdag 25 april toch op te treden, maar nu bij verzorgingshuis De Ridderhof.
Om 14:00 uur zal bij De Ridderhof 2 x een half uur gespeeld worden.
Publiek is welkom, maar dient de coronamaatregelen in acht te nemen.

Dorpsakker de Parel heeft weer (h)eerlijke asperges!


Kom op dinsdag/vrijdag- of zaterdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 naar dorpsakker de Parel in Amerongen voor asperges. Ze worden geoogst waar u bij staat. Heerlijk vers!

Romeinenweek


Van 25 april tot 2 mei a.s., komende week dus, is de Romeinenweek.
Dan wordt stilgestaan bij de tijd dat de Romeinen in Nederland waren. Tijdens die week worden allerlei wetenswaardige herinneringen gepresenteerd.
Amerongen bestond ook al in de Romeise tijd. Het dorp lag aan de LIMES, dat is de noordgrens van het Romeinse Rijk, die gevormd werd door de rivier de Rijn. Uit die tijd zijn ook in Amerongen en omgeving allerlei archeologische vondsten gedaan.
Een paar jaar geleden is er een mooie film over de Romeinse tijd gemaakt door de spelers van de toneelgroep Chapeau. De film is gemaakt door Arie Rebergen en draagt de titel “De Romein die deserteerde en een Amerongs meisje trouwde”
De film duurt 20 minuten en is zeer de moeite waard om te bekijken.
 
Bekijk de film op Youtube.

Veel kijkplezier!
 
De ‘fysieke’ activiteiten van de Romeinenweek gaan dan wel niet door, maar deze zijn vervangen door een bijzonder digitaal activiteitenprogramma. Voor meer informatie hierover ga je naar de website van de Romeinenweek.

Wandelen in Amerongen

Wandelcentrum Amerongen


Er zijn in Amerongen gedurende het jaar 6 georganiseerde wandeltochten.

De Voorjaars Gouden Therapeutische Boswandeltocht op zaterdag 18 april en de Romeinen Limes wandeltocht op zaterdag 9 mei a.s. zijn dit jaar ivm. de coronamaatregelen afgelast.

De eerstvolgende georganiseerde wandeling is de Cunera pelgrimstocht op zaterdag 13 juni 2020, onder voorbehoud van eventuele verlenging van de beperkende maatregelen. Zie hiervoor www.wandeleninamerongen.nl. Of kijk in de rubriek wandelen op www.amerongeninspireert.nl. Deze wandeltochten worden georganiseerd in samenwerking met de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) en de Sticht Gooise Wandelsport Bond (SGWB).

Voor wie individueel wil wandelen zijn er circa 50 wandelroutes te vinden op de website.

Let op: mocht je de komende tijd willen gaan wandelen, houd rekening met de richtlijnen die het RIVM heeft gegeven voor het tegengaan van verdere verspreiding van het coronavirus. Dat betekent onder meer: vermijd drukte, loop niet in groepen van meer dan 2 personen en houd te allen tijde 1,50 meter afstand van andere wandelaars.

Georganiseerde wandeltochten afgelast tot 1 september


Afgelopen dinsdag kondigde premier Rutte aan dat tot 1 september alle evenementen helaas moeten worden afgelast. De Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) heeft dit advies overgenomen en alle georganiseerde wandeltochten tot 1 september dus ook afgelast. Dit geldt dus ook voor de georganiseerde wandeltochten die in Amerongen zouden plaatsvinden. Het betreft vier van de zes tochten die dit jaar zouden worden georganiseerd. De laatste twee tochten, de Najaars Gouden Therapeutische Boswandeling en de Maarten Luther Wandeltocht blijven voorlopig op de agenda staan. De KWBN is bezig met het voorbereiden van een protocol volgens welke georganiseerde wandeltochten in een toekomstige “1,5 metersamenleving” gehouden zouden kunnen worden. Het doorgaan van de tochten hangt dus af van de ontwikkelingen dit voorjaar en zomer. Wij houden dit nauw in de gaten en zullen hierover berichten zodra meer duidelijk is over hoe het verder gaat met de georganiseerde wandeltochten in Amerongen.

Verder lezen

Vragen/advies/hulp nodig?


Het zijn bijzondere tijden. We blijven zoveel mogelijk binnen en op afstand van iedereen die we lief hebben. Dat is vaak erg lastig en verdrietig. Misschien woont u wel in een verzorgingshuis en kunt u geen bezoek meer ontvangen. Of mis je als jongere of kind het contact met klasgenoten. Ook kunt u zich zorgen maken over uw inkomen als ZZP’er of het lastig vinden om uw werk te combineren met de kinderen thuis. Er zijn allerlei initiatieven en organisaties die u of jou willen helpen. Op deze website vindt u een overzicht. https://www.samenopdeheuvelrug.nl/informele-hulp-corona. Let op: dit overzicht is niet uitputtend en deze initiatieven en organisaties zijn niet verbonden aan de Sociale Dorpsteams of Gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 
Met vragen over zorg en hulp kunt u natuurlijk ook terecht bij de Sociale Dorpsteams. De inlopen van de Sociale Dorpsteams zijn gesloten, u kunt dus niet langskomen. Heeft u een vraag of maakt u zich zorgen, dan kunt u telefonisch contact opnemen op tel. 0343-565800, iedere werkdag van 09.00 – 13.00 uur, per mail info@samenopdeheuvelrug.nl of via het contactformulier op de website www.samenopdeheuvelrug.nl.


Bij hulpvragen, zoals een telefoontje of boodschappen kunnen inwoners contact opnemen met:
 
NPV Amerongen/Leersum/Overberg
Contactpersoon: Alice Ploeg  
NPV- coördinator vrijwillige thuishulp Afdeling Amerongen, Leersum en Overberg
E-mailadres: npv.vrijwilligethuiszorg@gmail.com
tel  06-2217 5639

Handjehelpen heeft 'corona-vrijwilligers’, dit zijn inwoners die praktische hulp willen bieden in deze coronatijd. Zoals boodschappen, doen, een telefoontje, online spelletjes doen met kinderen, voorlezen.
 
coördinator:
Rosemarie Boesten
rboesten@handjehelpen.nl
030-263 29 60 I 06-33 01 99 88
dinsdag  I woensdag I donderdag

De PKN Amerongen heeft een contactpersoon voor boodschappen voor leden en niet-leden. Zie
https://pwamerongen.nl/2020/03/17/bereikbaar-in-deze-bijzonder-tijd/

Heeft u praktische hulp nodig? De hond uitlaten, boodschappen aan huis, etc… bel of mail dan Tanja ten Hove op 06-46843577 (of mail tanja_ten_hove@outlook.com) Die gaat u in contact brengen met iemand die u kan helpen. Ook wanneer u zelf zulke klusjes voor een ander zou willen doen, kunt u zich bij haar melden. Zo kunnen we vraag en aanbod koppelen.

Burenhulp Zusters Diaconessen


Wij willen u graag een helpende hand bieden in deze tijd.
 
Is het lastig voor u om een boodschap te doen of heeft u behoefte aan een praatje, bel ons gerust!
 
U kunt ons bereiken op telefoonnummer: 0343 – 723780
 
(van 9.00 – 12.00) of een mailtje sturen naar info@leefgemeenschapbethanie.nl
 
Hartelijke groet van de bewoners van leefgemeenschap Bethanië.
 
Allemanswaard 2

Laptops gezocht


Vanuit het jongerenwerk zijn we met onze vrijwilligers bezig (oude) laptops te verzamelen en deze op te schonen ter ondersteuning van het onderwijs. Veel kinderen krijgen nu online les en het schoolwerk moet thuis gemaakt worden. Niet ieder kind is hierop voorbereid. Wij willen de scholen (en de kinderen natuurlijk) een steuntje in de rug bieden door deze laptops gebruiksklaar te maken en ter beschikking te stellen.
 
Oproep: heeft u een oude laptop liggen die u niet meer gebruikt en wilt u deze doneren aan het jongerenwerk? Zowel ophalen als afleveren is mogelijk.
Contact: marianne.leenders@samenopdeheuvelrug.nl 
Tel. 06 5127 6912

Nieuw in het Klepperman weekbericht en op de website: het Gesponsord Bericht


Vanaf nu is het mogelijk om in het Klepperman weekbericht en op de website een 'Gesponsord Bericht' (ook wel ‘advertorial’ genoemd) te laten plaatsen.
 
Een Gesponsord Bericht in het Klepperman weekbericht mag maximaal 100 woorden tekst bevatten plus maximaal 1 afbeelding van minimaal 300x300 pixels en maximaal 1200x1200 pixels.
 
Op de website is ruimte voor maximaal 300 woorden tekst. Naast de afbeelding in het bericht kan er ook een uitgelichte afbeelding worden geplaatst. Deze verschijnt op de voorpagina naast het bericht.
 
Dit is een experiment. Naar gelang de ervaringen kunnen prijzen en voorwaarden door de redactie worden aangepast.

Meer informatie vindt u op de website.

Heeft u nog vragen of wilt u een gesponsord bericht plaatsen? Neemt u dan contact op via info@amerongeninspireert.nlinfo@amerongeninspireert.nl
Meer informatie
Toen en nu
Lekdijk
Via Facebook plaatst Arie Rebergen oude Amerongse foto’s. Ook als je zelf oud fotomateriaal hebt kun je dat doormailen naar Arie die het dan bewerkt en op Facebook zet.
Cursusproject
Kijk op de website www.cursusprojectamerongen.nl en schrijf u daar in voor deelname.
Naar het Cursusproject
Agenda
Bekijk de agenda
Openingstijden
in Amerongen
Bekijk alle openingstijden
Gedicht

SLOW has four letters, as has LIFE
both SPEED and DEATH have five

Lees verder
Mop van Max Tailleur

Schele Kees

Jongetje: “Meester, ze noemen mij Schele Kees!”
Meester: “Wat kan jou dat nou schelen, Kees?”

Meneer de Wijze

Meneer de Wijze spreekt:

If nothing goes right, go left.

Klepperman Archief
Vorige nummers bekijken
Vliegen met de drone boven Amerongen
Wildbaan en Korenland
Copyright © 2020 Stichting Amerongen Inspireert.


Ik wil mijn voorkeuren aanpassen | mij afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp