Copy
View this email in your browser
De ledenvergadering ligt weer achter ons. Het verslag van de vergadering volgt op een later moment, maar voor nu wil het bestuur graag de leden danken voor de aanwezigheid. Ook dank voor de leden die zich hebben afgemeld, graag tot de volgende keer.
 
Hopelijk vinden de volgende keer meer leden de weg naar de Buningzaal/ Kunstplaza Schurer in Warenhuis Vanderveen.
Vaak is mij gevraagd om de opwek van het afgelopen jaar eens zichtbaar te maken. In de grafiek is het duidelijk zichtbaar dat de werkelijke opwek meer is dan de begroting. Veel zonuren in 2018 en begin juni 2019 is te zien dat het weer naar de begroting trekt. Dat betekent dat de zon minder z'n best heeft gedaan. De zomer is net begonnen, dus wie weet wat er nog komt.
Er is een speciale APP waarin je de opwek kunt volgen. Iedereen heeft via de nieuwsbrief bericht gehad. Ben je de nieuwsbrief kwijt, stuur dan een mail naar klantenservice@ecduurzaamassen.nl en dan mail ik je de inloggegevens nogmaals.

Vrijwilligers Informatiebalie

Regelmatig doen wij een beroep op onze leden om een dagdeel in de week aan de balie te staan. Klanten of belangstellenden melden zich met vragen aan onze informatiebalie. De vragen zijn heel verschillend en sommige vragen kun je niet direct oplossen. Deze vragen noteren en worden dan later door de specialisten opgelost.
 
Nog niet alle Assenaren zijn zich bewust van de noodzaak om te verduurzamen, juist die mensen kun je proberen mee te nemen in je eigen gevoel voor duurzaamheid. Denk hierbij ook aan het ‘3 maal lokaal’ principe:

 
  1. lokaal collectief en individueel zelf energie produceren
  2. lokaal de eigen geproduceerde energie gebruiken
  3. lokaal en circulair het ermee verdiende geld lokaal herinvesteren in duurzaamheid en leefbaarheid
 
Er vloeit dus ook geen geld weg naar investeerders zoals bij Essent of Greenchoice. Verwijs bijvoorbeeld ook naar de ranking van Wise Nederland. Onze beweging (Energie VanOns) staat als één van de groenste energieleveranciers in de lijst
 
Je hoeft dus niet alle antwoorden paraat te hebben, maar heb je wel vrije tijd over en zoek je een nuttige uitdaging? Of wil je gewoon iets goeds voor je medemens én het milieu doen?

 
Meld je je dan aan als vrijwilliger en stuur een mail naar klantenservice@ecduurzaamassen.nl

 

Groen & Goedkoop

Dat wij de groenste energieleverancier zijn wisten wij inmiddels wel, maar weet je ook dat wij goedkoper zijn dan vaak wordt gedacht? Maandelijks stuurt Energie VanOns naar de lokale energiecoöperaties een overzicht waarin de tarieven worden vergeleken met de belangrijkste concurrenten.
Greenchoice is een euro goedkoper er maand, maar in de duurzaamheidsranking scoren ze slechts een 8,7 en Energie VanOns een dikke 10. De geldstroom vloeit weg naar de investeerders en bij VanOns komt het terug naar de leden. Maatschappelijk gezien zijn er toch wel verschillen. Dit overzicht is per juni 2019.
Copyright © 2019 EC duurzaam Assen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp