Copy
Hoi allemaal,

Hierbij de vierde nieuwsbrief van Allemansland!

De visie van Allemansland
Afgelopen periode is ons duidelijk geworden dat er meer behoefte is aan een vastgestelde visie, los van alles wat wij al gepresenteerd hebben op samenkomsten. Zodoende zijn wij hard aan de slag gegaan met het vaststellen van onze visie. Inmiddels hebben wij onze visie verder uitgewerkt en deze op onze website gezet.

Door onze uitgewerkte visie creëren we meer duidelijkheid over hoe Allemansland er straks uit zou moeten komen te zien, en hebben we een houvast bij alle toekomstige besluiten: Die zullen we met onze visie moeten kunnen verenigen.

De visie zal twee kanten op werken: We hopen dat het zo voor iedereen duidelijk wordt waar wij willen dat Allemansland voor staat en dat jullie zo kunnen bepalen of dat passend bij jullie wensen is. Anderzijds verwachten wij van iedereen die met ons door wil, dat zij achter onze visie staan en deze samen met ons willen uitdragen. Wij hopen natuurlijk dat jullie erg blij worden van onze visie.

Als je vragen of opmerkingen hebt over onze visie, dan horen wij dat graag. Je kunt de visie via onderstaande link bekijken:

https://allemans.land/visie
Kampeerweekend
Van 14 t/m 16 september zal het kampeerweekend plaatsvinden. We hebben een prachtige locatie gevonden: Camping In 't Niet in Maasbree. We zullen onder andere op zaterdagavond het CONSENT-spel gaan spelen, om iedereen kennis te laten maken met sociocratische besluitvorming. Doel van het kampeerweekend is vooral om nader kennis te maken met elkaar. De kosten voor de camping zijn voor eigen rekening. Daarnaast wordt een bijdrage van 10 euro per volwassene gevraagd. Een deel van het weekend aansluiten, bijv. een (dag)deel of voor het spelen van het CONSENT-spel, is ook mogelijk.

Wil je je aanmelden, of meer weten, klik dan op onderstaande link:
https://allemans.land/aanmelden-kampeerweekend/

Bekendmaking potentiële locatie
Op dit moment zijn wij bezig met twee locaties. De eerste locatie kunnen we inmiddels bekend maken aan jullie.

Hierbij willen wij wel heel duidelijk aangeven, dat er heel veel zal moeten gebeuren mocht het allemaal willen lukken. Zo loopt er op dit moment een inschrijving op de locatie, waarbij het mogelijk is dat anderen ook geïnteresseerd zijn in de plek. De gemeente zal na het sluiten van de inschrijvingstermijn (eind augustus) een keuze gaan maken uit alle inzendingen.

Hierbij heeft de gemeente nadrukkelijk de voorkeur voor maatschappelijke of recreatieve initiatieven, en niet voor woningbouw. Wij hopen door alle maatschappelijke en recreatieve randzaken die wij willen toevoegen aan Allemansland toch een kans te maken met onze plannen.

Omdat we het belangrijk vinden dat we ook draagvlak genieten onder de daar lokaal betrokken partijen (bewoners, ondernemers, gemeente), en omdat we zo open en transparant mogelijk willen zijn, hebben wij de gemeente al vooraf geïnformeerd, en is er een stuk in het lokale mededelingenblad geplaatst.

Nu kunnen we hier een beetje tromgeroffel tussen doen, maar dat mogen jullie je zelf inbeelden. De locatie is prachtig gelegen aan de oostkant van het idyllische Limburgse dorpje Griendtsveen. Het betreft daar de voormalige voetbalclub, en het gaat dan om de voormalige voetbalkantine, twee voetbalvelden en parkeerplaats.

Wij zijn heel erg benieuwd wat jullie van deze locatie vinden, en willen jullie daarom vragen om onderstaande vragenlijst in te vullen. Het invullen kost ongeveer één minuut van je tijd.

https://nl.surveymonkey.com/r/69C5JQV

Agenda
Voor alle aankomende evenementen, zoals samenkomsten, kun je hier kijken:
https://allemans.land/agenda/

Vorige nieuwsbrief
Heb je de vorige nieuwsbrieven niet ontvangen? Je kunt ze hier teruglezen:

Nieuwsbrief 1 - Kampeerweekend & Ja, ik wil!
https://mailchi.mp/8413df8191c6/allemansland

Nieuwsbrief 2 - Hulp gevraagd & nieuw huis
https://mailchi.mp/7960ae5d55ed/allemansland-33969

Nieuwsbrief 3 - Schrijf je nu in voor het kampeerweekend!

https://mailchi.mp/a532895a1632/allemansland-88129

Bedankt voor het lezen van onze nieuwsbrief!

Met hartelijke groeten,
De initiatiefnemers van Ecodorp Allemansland.
Facebook
LinkedIn
allemans.land
Copyright © 2018 Ecodorp Allemansland


Wil je de manier waarop je deze e-mails ontvangt veranderen?
Je kunt je voorkeuren bijwerken of je afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp