Copy
Hoi allemaal,

Hierbij de achtste nieuwsbrief van Allemansland!

Allemansland uniek en onderscheidend, locatie sportpark De Wiek ongeschikt
De gemeente Horst aan de Maas heeft een besluit genomen over de toekomst van het sportpark De Wiek in Griendtsveen. Helaas voor ons is de keuze niet op Allemansland gevallen, maar op een ander mooi initiatief. Vooraf was natuurlijk al duidelijk dat de gemeente geen voorkeur had voor woningbouw op het voormalige sportpark. Desondanks hoopten we met onze unieke maatschappelijke en recreatieve toegevoegde waarde toch het verschil te kunnen maken.

De gemeente herkent de unieke elementen uit ons plan. Ze hebben om die reden ons plan ook anders benaderd dan standaard initiatieven voor woningbouw. Zij achten de locatie van het sportpark niet geschikt voor woningbouw vanwege de bereikbaarheid van het dorp en de veiligheid van het spoor. Ook heeft de gemeente moeite met de schaalgrootte van de door ons voorgestelde 18 Zweedse houten huisjes ten opzichte van de grootte van Griendtsveen. De gemeente concludeert dan ook dat ons plan uniek en onderscheidend is, maar niet passend is voor deze locatie. Helaas.

Wij laten onszelf hierdoor natuurlijk niet uit het veld slaan. We hebben de afgelopen tijd veel positieve en leuke reacties vanuit Griendtsveen gekregen. Meerdere bewoners hebben aangegeven dat ze ons graag zien komen in Griendtsveen, dat hebben we als hartverwarmend ervaren. Ook zijn we nog met diverse andere locaties in gesprek. Soms is het nodig om een stap terug te zetten om vervolgens meerdere nieuwe stappen vooruit te kunnen maken. Helaas gaat Allemansland dan niet in Griendtsveen verrijzen, we gaan met vertrouwen en vol positieve energie verder werken aan een mooie geschikte locatie voor Allemansland.

Tot slot feliciteren wij het uitverkoren initiatief. Wij wensen hen veel succes toe met het verder uitwerken en realiseren van hun plannen.Paginagroot in het Eindhovens Dagblad
Afgelopen vrijdag heeft het ED een superleuk artikel over Allemansland gepubliceerd. In de papieren versie nam het maar liefst een hele pagina in beslag. Je kan het artikel online teruglezen via onderstaande link:

https://www.ed.nl/de-peel/allemansland-van-droom-naar-dorp-in-de-peel~ac9ed46f/

Eerste twaalf huisjes
Aanstaande zondag is de speciale samenkomst voor iedereen die met ons het voortouw wil gaan oppakken en nu al zeker wil worden van een huisje. Wij hebben er al heel veel zin in! We hebben inmiddels al een behoorlijk aantal gegadigden voor de eerste twaalf huisjes. Voor vijf huisjes zijn de bewoners al gekozen. Voor de resterende zeven huisjes is er volop animo en hebben we ook al meer dan zeven inschrijvingen.

Heb je je nog niet aangemeld voor de eerste twaalf, maar wil je wel heel graag in één van de eerste twaalf huisjes komen wonen? Meer informatie lezen en aanmelden kan op https://allemans.land/ja-ik-wil/

Website uitgebreid
De laatste weken hebben wij stap voor stap de website een stukje uitgebreid. Zo hebben we meer informatie over de verschillende huisjes geplaatst en stellen enkele van de toekomstige bewoners zich kort voor. Ook is er een pagina met veelgestelde vragen toegevoegd.Agenda
Voor alle aankomende evenementen, zoals samenkomsten, kun je hier kijken:
https://allemans.land/agenda/

Veelgestelde vragen
Antwoorden op veelgestelde vragen vind je hier:
https://allemans.land/faq/

Vorige nieuwsbrieven
Heb je de vorige nieuwsbrieven niet ontvangen? Je kunt ze hier teruglezen:

Nieuwsbrief 1 - Kampeerweekend & Ja, ik wil!
https://mailchi.mp/8413df8191c6/allemansland

Nieuwsbrief 2 - Hulp gevraagd & nieuw huis
https://mailchi.mp/7960ae5d55ed/allemansland-33969

Nieuwsbrief 3 - Schrijf je nu in voor het kampeerweekend!
https://mailchi.mp/a532895a1632/allemansland-88129

Nieuwsbrief 4 - Visie, locatie & enquête
https://mailchi.mp/d6d08bbd5082/allemansland-142485

Nieuwsbrief 5 - Bewoners voor de eerste huisjes gezocht
https://mailchi.mp/d7c6e23ea058/allemansland-154197

Nieuwsbrief 6 - Wie wil onze toekomstige buren worden?
https://mailchi.mp/5a826f8a0f8c/allemansland-188893

Nieuwsbrief 7 - Stroomversnelling
https://mailchi.mp/fbf7d641aeee/allemansland-193945

Bedankt voor het lezen van onze nieuwsbrief!

Met hartelijke groeten,
De initiatiefnemers van Ecodorp Allemansland.
Facebook
LinkedIn
allemans.land
Copyright © 2018 Ecodorp Allemansland


Wil je de manier waarop je deze e-mails ontvangt veranderen?
Je kunt je voorkeuren bijwerken of je afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp