Copy
Hoi allemaal,

Hierbij de veertiende nieuwsbrief van Allemansland! In deze nieuwsbrief blikken we terug op ons supergeslaagde kampeerweekend, en vertellen we jullie over de laatste stand van zaken.

Wat een feestje was het kampeerweekend van Allemansland, in Stramproy!!
We hadden geweldige ingrediënten: mooi weer, een leuke locatie en bijzonder fijne mensen.

Allemanslanders die al “ja” hebben gezegd en geïnteresseerde en nieuwsgierige anderen waren van harte welkom om in dat weekend nader te komen kennismaken met de mensen en de plannen rondom ons ecodorpje Allemansland in wording.

  

Het hele weekend konden we buiten genieten en dat hebben we ook met volle teugen gedaan. Door speelse ontmoetingen hebben we nader kennisgemaakt met elkaar. Een ontspannende wandeling bracht ons naar de Tungelroyse theetuin, waar we lekker hebben gesmuld van diverse huisgemaakte taarten.

Zaterdagmiddag stond in het teken van een “vragenvuurtje” waarbij geïnteresseerden informatie kregen over de plannen en de huidige stand van zaken rondom Allemansland. Hier was veel belangstelling voor. In de avond creëerden we met ons allen een heerlijk lopend buffet waar verrassende culinaire bijdrages bij zaten en de dag werd afgesloten met een kampvuur.

  

Onze Boomaap vermaakte jong (en soms ook oud) met spelen, boomschommels, slackline lopen en met het maken van een pijl en boog van wilgentenen.

  

Het weekend had een warm verbindend karakter en heeft voor veel enthousiaste reacties gezorgd van de aanwezigen. Wij hopen in de toekomst nog vaker met geïnteresseerden in ons Allemansland-initiatief kennis te mogen maken op een soortgelijke hartelijke en open wijze.

Wees welkom!

  

De laatste stand van zaken
De vorige nieuwsbrief is inmiddels alweer van even terug. Maar wij hebben in de tussentijd zeker niet stil gezeten. Zo zijn we een samenwerking aangegaan met specialist op het gebied van CPO-projecten KilimanjaroWonen, en samen met hun hebben we een principeverzoek uitgewerkt en ingediend bij de gemeente Deurne. Er ligt een hele mooie situatieschets van hoe Allemansland eruit zou kunnen komen te zien (op hoofdlijnen), en we hebben onze visie herschreven, bijgesteld en gepubliceerd. Ook hebben we na onze kennismakingsdag in juni drie nieuwe gezinnen mogen verwelkomen als Allemanslander, waarmee we nu een groep van 7 huishoudens zijn!De gemeente is inmiddels vergevorderd met de behandeling van ons principeverzoek. Zoals het er nu naar uitziet kan de gemeente ons iets minder grond aanbieden dan in eerste instantie ter sprake was. Deze maand krijgen we daar duidelijkheid over. Indien dit daadwerkelijk het geval is, betekent dat dat we een nieuwe situatieschets mogen gaan opzetten. Daar gaan we dan natuurlijk snel mee aan de slag. De verwachting is dan dat begin 2021 het College van de gemeente Deurne een besluit neemt (en de Raad geïnformeerd wordt), en dat voor ons duidelijk wordt of de locatie financieel daadwerkelijk haalbaar is.

Daarna gaat een heel traject tot bestemmingsplanwijzing volgen inclusief het invullen van alle details van onze plannen. Voor dat traject staat ongeveer 9 maanden, al kunnen bezwaren op onze plannen die termijn wel beïnvloeden. In het meest gunstige geval houdt dat nu in dat 2022 het jaar wordt waarin Allemansland gebouwd wordt en opgeleverd gaat worden.

Oftewel, we hebben een aantal hele bepalende, spannende maanden voor de boeg. De komende maanden gaat een hoop duidelijk worden, en we houden jullie daar natuurlijk van op de hoogte. Hopelijk duimen jullie allemaal met ons mee op een goed verloop!Agenda
Voor alle aankomende evenementen, zoals samenkomsten, kun je hier kijken:
https://allemans.land/agenda/

Veelgestelde vragen
Antwoorden op veelgestelde vragen vind je hier:
https://allemans.land/faq/

Vorige nieuwsbrieven
Heb je de vorige nieuwsbrieven niet ontvangen? Je kunt ze hier teruglezen:
https://allemans.land/nieuwsbrieven

Bedankt voor het lezen van onze nieuwsbrief!

Met hartelijke groeten,
De initiatiefnemers van Ecodorp Allemansland.
Facebook
LinkedIn
allemans.land
Copyright © 2020 Ecodorp Allemansland


Wil je de manier waarop je deze e-mails ontvangt veranderen?
Je kunt
je voorkeuren bijwerken of je afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp