Copy
Nieuwsbrief: Juni 2018
Langs het Spui, tussen Nieuw-Beijerland en Piershil, wordt Windpark Spui gerealiseerd. Op het windpark komen vijf windturbines. De bouw van het windpark is in volle gang. Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Informatie over het proces dat voorafging aan de bouw van het windpark vindt u op de website van Provincie Zuid-Holland.
Heiwerkzaamheden begonnen
Op woensdag 30 mei zijn de heiwerkzaamheden begonnen. De firma Vroom gebruikt hiervoor een heimachine, die de in totaal 390 heipalen ter plaatse in de grond maakt. De heipalen zijn onderdeel van de fundaties en kraanopstelplaatsen waar de windturbines op en bij worden gebouwd. De langste palen gaan 25 meter de grond in. Lees meer
Opbouw fundatie (eind mei/begin juni)
Om een turbine te bouwen is een fundatie nodig. Iedere fundatie bestaat uit een aantal heipalen met daarop een blok beton. Op iedere fundatie wordt een windturbine gebouwd. Eind mei, begin juni wordt begonnen met de opbouw van de vijf benodigde fundaties; voor elke turbine één. De bouw van de vijf fundaties is rond eind september gereed.
Opbouw van turbines  (vanaf half augustus)
De opbouw van alle turbines zal rond half februari 2019 gereed zijn. Naar verwachting is de eerste turbine eind januari 2019 in gebruik. Eind maart werken alle vijf de turbines. De werkzaamheden op het windpark verwachten we mei/juni 2019 af te ronden.
Transportroute werkverkeer
De transportroute loopt om de dorpen heen. Al het materiaal voor het windpark, wordt over deze afgesproken transportroute vervoerd.

Wegaanpassingen voor lang transporten
De komende tijd zullen er hier en daar ook wegaanpassingen worden gedaan om de lang transporten mogelijk te maken. Zo zijn de bocht Molendijk-Spuiweg net voor Goudswaard en de driesprong in de Spuiweg vorige week aangepast, verbreed en geasfalteerd. Ook zullen stukken vangrails en een aantal lantaarnpalen en verkeersborden tijdelijk worden verwijderd.  

De route staat aangegeven met borden
Aannemers en onderaannemers zijn daarnaast ook duidelijk geïnformeerd over deze route. Afgesproken is dat hiervan niet afgeweken mag worden. Mocht dit toch het geval zijn, meld u het dan aan ons. Dit kan telefonisch op nummer 088-432 15 05 of door het invullen van het contactformulier op onze website. De medewerkers worden er dan op aangesproken om het een volgende keer te voorkomen.
Tijdelijke afsluiting Spuiweg
Van maandag 11 juni 2018 tot en met dinsdag 30 april 2019 is een deel van de Spuiweg afgesloten. Het is een algehele afsluiting, dus ook het fietspad is afgesloten. De afzetting is ter plekke met borden aangekondigd.  Ook zijn op de drie wegen die toegang geven tot het windpark hekken en verbodsborden geplaatst. 
 
In deze periode zijn er zeer veel bijzondere transporten met afwijkende afmetingen, zowel in de breedte als in de lengte. Passeren is dan vaak niet op een veilige manier mogelijk. Hierdoor kunnen er risicovolle situaties ontstaan voor overige weggebruikers. Om dit te voorkomen, is daarom besloten de weg af te sluiten.
 
Neem dan contact met ons op. Dit kan op telefoonnummer 088-432 15 05 of door het contactformulier op onze website in te vullen. Meer informatie over Windpark Spui vindt u op www.windparkspui.nl.
 
Copyright © 2018 Windpark Spui, All rights reserved.

Contactgegevens:
Windpark Spui
Zuidplein 164
Amsterdam, Zuid-Holland 1077 XV
Netherlands

Wilt u uw instellingen veranderen?
klik hier om instellingen te veranderen of klik hier om uit te schrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
Bezoek onze website