Copy
Nieuwsbrief: Februari 2019
Langs het Spui, tussen Nieuw-Beijerland en Piershil, wordt Windpark Spui gerealiseerd. Op het windpark komen vijf windturbines. De bouw van het windpark is in volle gang. Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Informatie over het proces dat voorafging aan de bouw van het windpark vindt u op de website van Provincie Zuid-Holland.
Bij de bouw van het windpark hebben we veel verschillende weersomstandigheden gehad. Van een zomer met hoge temperaturen tot een najaar met de warmste dag in oktober en een winter met sneeuw, ijs en kou. Al deze omstandigheden hebben het werk voor onze medewerkers niet makkelijk gemaakt, maar ondanks dat verlopen de werkzaamheden nog steeds volgens de bouwplanning. We verwachten in maart 2019 klaar te zijn om te testen. De oplevering van het windpark zal naar verwachting in juni 2019 zijn.

Stand van zaken werkzaamheden
De vijfde en laatste windturbine wordt op dit moment opgebouwd. De installatie van het bovenstuk is op 11 februari gestart. We verwachten dat de laatste turbine begin maart volledig opgebouwd is. Daarna zal de grote kraan op het bouwterrein afgebroken en afgevoerd worden.

Proefdraaien
Als de laatste turbine is opgebouwd, worden alle turbines in werking gesteld en worden de systemen getest. Daarna volgt er in maart en april een periode van proefdraaien. Tijdens dit proefdraaien moet elke turbine een vooraf bepaalde periode zonder storingen kunnen werken. Voor onze turbines duurt deze testperiode 10 tot 15 dagen. Als de turbines die periode goed doorstaan, wordt het windpark opgeleverd door de aannemer.
Werkzaamheden Stedin klaar
Stedin is vanaf september aan het werk om kabels aan te leggen om de opgewekte energie van het windpark af te kunnen voeren naar het elektriciteitsnet in Geervliet. De ongeveer 11 kilometer lange kabels liggen nu in de grond en onder de bodem van het Spui. Op vrijdag 1 maart wordt de kabel getest en de verwachting is dat de spanning er dan op maandag 4 maart op kan. Daarmee zijn de werkzaamheden van Stedin klaar.
Leerlingen groep 8 bezoeken Windpark Spui
Op maandag 28 januari kregen wij bezoek van de leerlingen van groep 8 van basisschool Onder de Wieken. De Nieuw-Beijerlandse leerlingen hadden bij de juf aangegeven graag een keer naar het windpark te gaan. En wij heetten ze natuurlijk van harte welkom. Na een korte presentatie volgden vele leuke vragen en reacties. Daarna werden de veiligheidshesje aangetrokken en zijn we naar het bouwterrein gegaan. Daar hebben zij een windturbine van dichtbij bekeken.
Twee kijkdagen goed bezocht
Eind vorig jaar hebben wij twee kijkdagen georganiseerd. De eerste was op zaterdag 13 oktober, een van de heetste oktoberdagen in jaren (25 graden). Voor die dag waren meer aanmeldingen, dan we ruimte hadden. Daarom hebben we op zaterdag 1 december nog een kijkdag georganiseerd. En hoewel het die dag koud (7 graden) en winderig was, was ook toen de animo groot. Wij zijn blij dat zoveel mensen de tijd hebben genomen ons windpark te bezoeken en bedanken iedereen die geweest is.
 
Neem dan contact met ons op. Dit kan op telefoonnummer 088-4321505 of door het contactformulier op onze website in te vullen. Meer informatie over Windpark Spui vindt u op www.windparkspui.nl.
 
Copyright © 2019 Windpark Spui, All rights reserved.

Wilt u uw instellingen veranderen?
klik hier om instellingen te veranderen of klik hier om uit te schrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
Bezoek onze website