Copy
Nieuwsbrief: September 2018
Langs het Spui, tussen Nieuw-Beijerland en Piershil, wordt Windpark Spui gerealiseerd. Op het windpark komen vijf windturbines. De bouw van het windpark is in volle gang. Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Informatie over het proces dat voorafging aan de bouw van het windpark vindt u op de website van Provincie Zuid-Holland.
Stand van zaken bouwwerkzaamheden
Fundatie
De laatste fundatie van in totaal vijf fundaties is half september gereed gemaakt. In iedere fundatie is circa 950 m3 beton verwerkt.
 
Torendelen
De torens van de turbines worden voor een groot deel opgebouwd uit betonnen segmenten. Deze segmenten worden sinds half augustus aangeleverd. De laatste segmenten worden in januari 2019 bij het windpark aangeleverd. Alle betonnen segmenten bij elkaar wegen circa 2.000.000 kg.
 
In laatste week van augustus is gestart met opbouw van de segmenten tot turbinetorens. De laatste turbinetoren zal naar verwachting eind februari 2019 gereed zijn. Als de eerste toren af is, wordt begonnen met het plaatsen van het machinehuis en de bladen. Dit wordt gedaan met een andere, grotere kraan. Er staan dan een periode twee grote kranen op de bouwlocatie.
Kijkdag, zaterdag 13 oktober van 10.00 tot 13.00 uur
Heeft u altijd al eens (onderdelen van) een windturbine van dichtbij willen zien? Of vraagt u zich af welke werkzaamheden er allemaal komen kijken bij het realiseren van een windpark? Neem dan een kijkje op ons bouwterrein aan de Spuiweg (Piershil). 
 
U bent zaterdag 13 oktober van harte welkom
Tussen 10.00 en 13.00 uur is het windpark open. Een aantal van onze medewerkers zijn aanwezig en geven rondleidingen. Dit gebeurt op drie tijdstippen (10.00, 11.00 en 12.00 uur). 
 
Als u komt, meld u dan aan
Dit doet u via de button op onze website www.windparkSpui.nl. Bij het aanmelden geeft u ook aan hoe laat u de rondleiding wilt volgen. Wij plannen u dan op dat tijdstip in. Mocht de rondleiding op dat tijdstip vol zitten, dan nemen wij contact met u op.
 
Wij zien u graag op 13 oktober!
Boringen Stedin
Zoals we in de vorige nieuwsbrief al beschreven, wordt de opgewekte energie volgend jaar afgevoerd naar het elektriciteitsnet van Stedin. Hiervoor moeten kabels aangelegd worden in de grond en onderdoor het Spui. De kabel onder het Spui wordt aangebracht met een zogenaamde horizontale boring.

Deze boring vindt in de laatste week van september plaats. De kabel komt op ongeveer 7 meter onder de bodem van het Spui te liggen. Het aanleggen van de kabels naar het aansluitpunt in Geervliet volgt daarna. Er wordt in totaal ongeveer 11 kilometer kabel aangelegd. Stedin verwacht daar in februari 2019 mee klaar te zijn.
 
Neem dan contact met ons op. Dit kan op telefoonnummer 088-432 15 05 of door het contactformulier op onze website in te vullen. Meer informatie over Windpark Spui vindt u op www.windparkspui.nl.
 
Copyright © 2018 Windpark Spui, All rights reserved.

Contactgegevens:
Windpark Spui
Zuidplein 164
Amsterdam, Zuid-Holland 1077 XV
Netherlands

Wilt u uw instellingen veranderen?
klik hier om instellingen te veranderen of klik hier om uit te schrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
Bezoek onze website