Copy
Nieuwsbrief: Juli 2018
Langs het Spui, tussen Nieuw-Beijerland en Piershil, wordt Windpark Spui gerealiseerd. Op het windpark komen vijf windturbines. De bouw van het windpark is in volle gang. Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Informatie over het proces dat voorafging aan de bouw van het windpark vindt u op de website van Provincie Zuid-Holland.
Stand van zaken bouwwerkzaamheden
Heien deze week gereed
Eind mei zijn de heiwerkzaamheden begonnen. Het merendeel deel van de 390 heipalen is inmiddels geslagen. Deze week wordt de laatste heipaal geslagen, waarna de heiwerkzaamheden zijn afgerond.

Fundatie
Gelijktijdig met de heiwerkzaamheden is gestart met de opbouw van de vijf benodigde fundaties voor de turbines. De voorbereidende werkzaamheden, waaronder het heien, zijn bijna gereed. In de periode van half juli tot en met begin september wordt het beton gestort.

Voor elke turbinefundatie is ongeveer 950 m3 beton nodig. Deze hoeveelheid wordt in diverse werkdagen aangeleverd, omdat de fundatie in fasen wordt opgebouwd. In verband met deze fasen zal Enercon af en toe ook op zaterdag werkzaamheden uitvoeren.

De bouw van de vijf fundaties is rond eind september gereed.

Torendelen
De toren van de turbines worden voor een groot deel opgebouwd uit betonnen segmenten. Deze segmenten worden vanaf half augustus aangeleverd.
Boringen Stedin
De opgewekte stroom wordt volgend jaar afgevoerd naar het elektriciteitsnet van Stedin. Hiervoor moeten kabels aangelegd worden in de grond en onder het Spui. Stedin gaat daarvoor een kabelboring onderdoor het Spui maken. In de volgende nieuwsbrief verwachten wij u meer te kunnen vertellen over de planning die hiervoor gemaakt is.
Kijkdag
Nu de werkzaamheden in volle gang zijn, organiseren wij na de zomervakantie een moment waarop u een kijkje kunt nemen op het bouwterrein. In de volgende nieuwsbrief informeren wij verder over de datum en inhoud van deze kijkdag.
 
Neem dan contact met ons op. Dit kan op telefoonnummer 088-432 15 05 of door het contactformulier op onze website in te vullen. Meer informatie over Windpark Spui vindt u op www.windparkspui.nl.
 
Copyright © 2018 Windpark Spui, All rights reserved.

Contactgegevens:
Windpark Spui
Zuidplein 164
Amsterdam, Zuid-Holland 1077 XV
Netherlands

Wilt u uw instellingen veranderen?
klik hier om instellingen te veranderen of klik hier om uit te schrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
Bezoek onze website