Copy
Nieuwsbrief: November 2018
Langs het Spui, tussen Nieuw-Beijerland en Piershil, wordt Windpark Spui gerealiseerd. Op het windpark komen vijf windturbines. De bouw van het windpark is in volle gang. Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Informatie over het proces dat voorafging aan de bouw van het windpark vindt u op de website van Provincie Zuid-Holland.
Stand van zaken bouwwerkzaamheden
De torens van de turbines worden voor een groot deel opgebouwd uit betonnen segmenten (100 meter beton en 35 meter staal). Deze segmenten worden van half augustus tot januari 2019 aangeleverd. De opbouw van de torens is nu dus in volle gang. De eerste toren was half oktober gereed, daarna kon het machinehuis en de bladen geplaatst worden. In de week van 5 november zijn wij gestart met het aan de binnenzijde afwerken van de eerste turbine.

Vanaf week 49 (3 t/m 9 december) worden de systemen in die toren getest. De laatste turbinetoren zal naar verwachting eind februari 2019 compleet opgeleverd worden. Hierna volgt een testperiode in de maand maart. Als alles volgens planning verloopt, zijn de turbines dan vanaf april in werking.
Boringen Stedin
De opgewekte energie wordt volgend jaar afgevoerd naar het elektriciteitsnet van Stedin in Geervliet. Deze locatie is dichterbij dan het station dat Stedin heeft in Klaaswaal en daarmee is het efficiënter gebruik te maken van dat station. Hiervoor worden kabels aangelegd in de grond en onder de bodem van het Spui doorgeboord.

Eind september hebben hiervoor boringen plaatsgevonden. Direct daarna is begonnen met het aanleggen van de kabels naar het aansluitpunt in Geervliet. Stedin verwacht in februari 2019 klaar te zijn.
Kijkdag
Zaterdag 13 oktober organiseerden wij een kijkdag. De interesse in de dag was groot. We hebben tussen 10.00 en 13.00 uur drie keer een rondleiding gegeven. De rondleidingen vonden plaats in vijf kleine groepen, zodat iedereen zijn of haar vragen kon stellen. Helaas hebben we ook vele mensen moeten teleurstellen, die wilde komen. Er was ruimte voor een beperkt aantal bezoekers en de animo was vele malen groter.

Daarom organiseren wij, op verzoek, nog een kijkdag op zaterdag 1 december.
Ook die ochtend zijn er rondleidingen om 10.00, 11.00 en 12.00 uur. Maar ook dit keer hebben we weer voor een beperkt aantal bezoekers ruimte. We lopen namelijk over een bouwterrein en de veiligheid van alle bezoekers staat voor ons voorop.

Wilt u naar de kijkdag op 1 december komen? Meld u dan aan.
Dit doet u via de button op onze website. Bij het aanmelden geeft u ook aan hoe laat u de rondleiding wilt volgen. Wij plannen u dan op dat tijdstip in. U ontvangt een paar dagen voor de kijkdag een bevestigingsmail van ons. In die mail staat hoe laat u ingedeeld bent en in welke groep. Onthoud dit goed of neem de mail mee op 1 december, dan kunt u eenvoudig aansluiten bij uw groep. Mocht de rondleiding op uw voorkeurstijd vol zitten, dan nemen wij contact met u op.

Als de maximale hoeveelheid bezoekers hebben ingeschreven, halen wij de button van de site en kunt u zich niet meer aanmelden. Dus wilt u erbij zijn, meld u zich dan snel aan.
 
 
Neem dan contact met ons op. Dit kan op telefoonnummer 088-4321505 of door het contactformulier op onze website in te vullen. Meer informatie over Windpark Spui vindt u op www.windparkspui.nl.
 
Copyright © 2018 Windpark Spui, All rights reserved.

Wilt u uw instellingen veranderen?
klik hier om instellingen te veranderen of klik hier om uit te schrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
Bezoek onze website