Copy
View this email in your browser
VIKTIGA DATUM
Matcher herrar
6/7   15:00 Hammarby Rugby v Södertälje RK - Skarpnäcks Sportfält
13/7 15:00 Stockholm Exiles v Hammarby Rugby - Skarpnäcks Sportfält
3/8   15.00 Göteborg RF v Hammarby Rugby - Göteborg
10/8 14:00 Pingvin RC v Hammarby - Trelleborg
17/8 15:00 Enköping RK v Hammarby - Enköping
24/8 15.00 Hammarby Rugby v Göteborg RF - Skarpnäcks Sportfält

Damer
Sommaruppehåll under juli. From 5 augusti tränar damerna måndagar och onsdagar 18.30-20.00 på Skarpnäcks Sportfält

Nybörjare, 16 år och äldre
Sommaruppehåll
From 5 augusti tränar alla nybörjare måndagar och onsdagar 18.30-20.00 på Skarpnäcks Sportfält, samling vid de gula containrarna 18.15

Ungdomar
24/8      Ungdomsfestival Enköping
31/8      Ungdomsfestival Sigtuna
7/9        Ungdomsfestival Rugby Club Lycée Francais (Stockholm)
21-22/9 Ungdoms-SM Vänersborg
5/10      Ungdomsfestival Uppsala
12/10    Ungdomsfestival Erikslund,Täby

Hammarby Social Club
9/11 Föreningsdag och årsmiddag prel från kl 12 och framåt. 

Vi växer!

99 medlemmar, så många har vi i Hammarby Rugby aldrig varit! Att vi är fler än någonsin beror på att vi har fler barn och ungdomar än på länge, att vi har startat ett damlag och att vi har fått in fler stödmedlemmar än tidigare år. Efter sommaren fortsätter resan, då utökas våra nybörjarträningar till två dagar i veckan.

Spelmässigt har våren bjudit på en del utmaningar. Kanske såg du att vi till sist kom sjua i 7´s SM? Inte alls den framskjutna placering vi hoppats på inför säsongen, men utifrån det lag som åkte till Malmö är vi mer än nöjda. Förhoppningen är nu att det tajta försvarsspel som visades upp följer med oss in i andra halvan av 15´s säsongen. Bakom de två topplagen är serien mycket jämn och det finns goda möjligheter för oss att bli ett av de fyra lagen i semifinal. Vill du se oss spela hemma finns det två chanser nu i juli och en i augusti. 
Nybörjarträningarna har full fart och innehåller olika spelmoment som passningsspel och tacklingar. Damer och herrar tränar tillsammans.
20 DAMSPELARE SÖKER 10 LAGKOMPISAR TILL
I maj startade damlaget upp nybörjarträningar och under våren har det varit totalt 9 stycken träningstillfällen. Flera gånger har det varit så många som 15 närvarande och av totalt 20 damer har 11 stycken hunnit betala sin medlemsavgift. Fyra nya herrar har också tagit chansen att prova rugby.

Nu söker damerna ytterligare tio lagkompisar för att bli ett fullt lag. Förutom att träna två gånger i veckan och ha flera lagaktiviteter planerar man också att spela sin första match under senare delen av hösten.

Du kan läsa mer om damlaget på webben. Om du är intresserad är du välkommen att kontakta dam@hammarbyrugby.se 
Laget som kämpade tappert i Malmö och till sist tog med sig en sjunde plats hem.
FJÄRDE PLATS I SERIEN EFTER HALVA SÄSONGEN
Herrarnas Allsvenska har visat sig bli en jämn kamp. I topp ligger Stockholm Exiles och Pingvin från Trelleborg, dessa lag ser ut att även i år göra upp om segern. Men där bakom kämpar fyra lag som alla spelar jämt mot varandra. I praktiken är det tre lag som gör upp om de två sista semifinalplatserna. Södertälje lämnade nämligen WO på en match tidigare i våras och har därför fått straffet att de inte får spela slutspel i år. Serien haltar dessutom genom att två av junimatcherna är senarelagda till augusti, men Hammarby håller just nu fjärdeplatsen. I slutändan kan det handla om såväl vunna matcher som gjorda och insläppta försök, allt som händer på plan är således relevant.

SM-veckan i Malmö hade Hammarbys lag en härlig support från Skånebajarna som sjöng och hejade hela lördagen. Trots det blev de löpsnabbaste spelarna i motståndarlagen mer än vi kunde hantera och laget slutade till sist på en sjunde plats. Under SM var det flera av Hammarbys spelare som inte var tillgängliga bland annat pga skador och bröllop, men till helgens match är flera av dem tillbaka igen.
Hela gänget som spelade touchrugby tillsammans i juni.
UNGDOMARNA SPELADE TOUCH MED HAMMARBY FOTBOLL
Innan midsommar bjöd ungdomarna in alla spelare i föreningen och nyfikna som ville prova rugby till ett tränings- och grillevent på Skarpnäcks Sportfält. Hammarby Fotbolls herrlag som tränade på planen bredvid bytte form på bollen och anslöt till träningen, fantastiskt roligt och oväntat.

Annars har ungdomarna under våren deltagit i flertalet ungdomsfestivaler i lag tillsammans med främst Attila och Trojan. Sista turneringen innan sommaren spelade Hammarby också med ett eget lag och till hösten fortsätter såväl samarbetet med de andra föreningarna som eget spelande när det är möjligt.
Camilla, en av Hammarbys ungdomsspelare, i full fart på en av ungdomsfestivalerna (Foto Tomas Berg)
FÖRENINGSDAG OCH ÅRSMIDDAG
Under hösten kommer styrelsen påbörja arbetet med en kommande fyra års-plan för föreningen. I den nuvarande långsiktiga planen som sträcker sig till 2020 står det bland annat att ambitionen är att starta ett damlag och att en träningsplan med föreningslokal är viktigt för föreningens tillväxt. Damlaget är igång och i och med att Idrottsnämnden nu klubbat genomförande och byggstart för rugbyplaner i Gubbängen så vet vi att vi inom ett par år kommer vara hemmahörande där. Här kan du läsa mer om vad vi föreningar tycker är viktigt när Gubbängen byggs.

Som en viktig del i detta arbete kommer vi den 9 november ha en föreningsdag där vi tillsammans med våra medlemmar planerar framtiden. Dagen avslutas med årsmiddag på Pelikan. Samtliga medlemmar får ytterligare information och inbjudan efter sommaren.
Copyright © 2019 Hammarby IF Rugbyförening, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@hammarbyrugby.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hammarby IF Rugbyförening · C/o Kanogo Njuru · Inägan 19 · Segersäng 14840 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp