Copy
View this email in your browser
VIKTIGA DATUM
Matcher herrar
5/5   15:00 Södertälje RK v Hammarby Rugby - Brunnsängs IP, Södertälje
18/5 15:00 Hammarby Rugby v Stockholm Exiles - Skarpnäcks Sportfält
25/5 14:00 Hammarby Rugby v Pingvin RC - Skarpnäcks Sportfält
1/6   15:00 Hammarby Rugby v Enköping RK - Skarpnäcks Sportfält
8/6   15:00 Göteborg RF v Hammarby - Göteborg

Damer
6/5   18.30 Första träningen, Skarpnäcks Sportfält

Nybörjare, 16 år och äldre
Alla måndagar, 18.30-20.00 på Skarpnäcks Sportfält, gula containrarna

Ungdomar
4/5 Ungdomsfestival Uppsala
11/5 Norrköping, förmatcher till landskampen Sverige-Ungern
25/5 Ungdomsfestival Erikslund, Täby
6/1 Ungdomsfestival Stockholm
8/6 Ungdomsfestival Sigtuna

Hammarby Social Club
11/5 Hammarbyresa till landskampen Sverige-Ungern i Norrköping

Sprid ordet, få fler att spela med oss!

Nu när vi gått in i maj startar rugbysäsongen på allvar. Ungdomarna deltar med lag i Ungdomsfestivalen den 4 maj, herrarna spelar första matchen i Allsvenskan den 5 maj, den 6 maj tränar vårt nystartade damlag "Rugbybönorna" för första gången och den 11 maj har vi en hel buss som åker till Norrköping för att se Sverige landslag spela en avgörande match gällande platsen till Trophy-serien. Med andra ord finns det mycket att berätta om, och mycket för dig att sprida vidare.

I och med damlagets start erbjuder vi varje måndag nybörjarträningar för alla över 16 år, du som är under 16 år kan när som helst börja spela med våra ungdomar. Ta chansen och börja spela rugby!

Vill du inte spela kan du stödja oss på annat sätt, till exempel genom att vara medlem. Vi har i skrivande stund fler medlemmar än vid samma tidpunkt förra året, och styrelsens mål är att för första gången i föreningens historia bli över 100 medlemmar i år. Blir du en av dem? Några som stödjer oss är våra sponsorer SMC och JvV Trädgårdsservice
som även i år stödjer föreningen ekonomiskt på ett ovärderligt sätt. Ungdomslagen har under vintern fått en ny sponsor, Scala4, som stödjer just ungdomslagen så att de ska kunna ta sig till och från cuper på ett tryggt och säkert sätt genom att åka gemensam buss. När som helst kommer vi också kunna presentera en ny sponsor för herrlaget. Även om alla våra spelare betalar träningsavgift så är det varje år våra sponsorer som göra tt det är möjligt att bedriva vår verksamhet. Tack!
Kanske får du se Hammarbyaren Sebastian Pihlainen i landskampen mot Ungern?

RESA TILL SVERIGE-UNGERN I NORRKÖPING

Den 11 maj är det dags för en avgörande landskamp mellan Sverige och Ungern, vinst i den matchen gör att Sverige har goda möjligheter att ta sig tillbaka till en Trophy-nivå, det vill säga en serie upp. I bussen finns ett begränsat antal platser som fördelas utifrån först till kvarn, betalning=bokad plats.

Avresa från Stockholm cirka kl 8.00
Kick off landskamp kl 14, dessförinnan förmatcher eller fri tid
Hemkomst cirka kl 18:00

Pris: Under 18 år 100:- för resa och match, 18 år och äldre betalar 200:- för resa och match. Observera att du behöver vara medlem, ej medlemmar betalar också ett medlemskap på 200:- Anmälan sker till info@hammarbyrugby.se och betalning kan ske via Swish eller bankgiro, observera att betalning bör göras först när du fått din plats bekräftad.
Ledarteamet för det nystartade damlaget med tränare Johnny Engström till höger.
DAMLAGET BJUDER IN TILL NYBÖRJARTRÄNINGAR
Äntligen är det dags, den 6 maj tränar damlaget sin första träning och under våren kommer de att träna varje måndag, 18.30-20.00 på Skarpnäcks Sportfält. Samtidigt bjuder de in även grabbar att börja spela rugby, så du som är äldre än 16 år och vill testa rugby tillsammans med andra nybörjare har nu världens chans.

Du som tidigare tränat andra idrotter och vill ha en ny utmaning får den här, damerna siktar högt och har målet att inom två år spela rugby med prestation i fokus. Förhoppningen är att under hösten spela en eller flera träningsmatcher för att komma igång med matchspelet.
Du kan läsa mer om damlaget på webben. Om du redan nu är intresserad är du välkommen att kontakta dam@hammarbyrugby.se 
Laget från första kvalomgången i 7-manna.
HERRARNA TILLBAKA TILL ALLSVENSKAN
Du har väl inte missat att vi är tillbaka i Allsvenskan? Herrarna har premiär borta mot Södertälje den 5 maj och spelar därefter tre hemmamatcher efter varandra under maj och juni. Goda chanser till bra rugby på Skarpnäcks Sportfält med andra ord. Den 18 maj är det hemmamatch mot Stockholm Exiles. Redan nu vill vi uppmuntra dig att komma ner till matchen denna dag då det kan bli extra viktigt. Håll koll på vår Facebook för uppdaterad information.

Årets 7´s, rugby med 7 spelare på plan, spelas i flera omgångar. De två första kvalomgångarna är genomförda och i slutet av maj väntar semifinal innan själva SM-slutspelet går av stapeln på SM-veckan i juni. Första kvalet spelades redan under påskhelgen och ett matchovant lag behövde tid på sig att komma igång. Den andra omgången spelades i helgen som gick och här visade laget att ambitionen om en framstående placering även i år kan uppfyllas. Visserligen förlorades matchen mot Exiles, men det knappt.

I herrlaget har det under våren tillkommit flera nya spelare med tidigare rugbyerfarenhet vilket är kul. Nu när nybörjartränarna drar igång hoppas vi också få in ett gäng som tidigare inte spelat rugby men som är sugna att prova.
OLBOYS-TRÄFF MED 6 NATIONS
I februari hade vi en samling för alla old boys, spelare äldre än 35 som är eller har varit aktiva i Hammarby. Ett 20-tal personer träffades en lördag och åt mat, kollade bra rugby och snackade. Intresset för fler träffar och aktiviteter var stort men inga beslut togs på vad som blir nästa aktivitet. Kanske är det några som åker till landskampen mot Ungern?
Det skotska tränarteamet som tränade ungdomarna under början av april.
UNGDOMSLAG MED HÖG AKTIVITET
Ungdomslagen har under vintern varit riktigt aktiva. Bland annat har de vid ett par tillfällen varit nere i Norrköping på träningshelger, och för ett par helger sedan hade de ett gäng irländska tränare på besök som gjorde en del av sin tränarpraktik hos oss i Hammarby. I helgen som gick var det kick off för laget med träning på Hammarby IP.

Under säsongen kommer lagen att samarbeta med Attila och Trojan under ungdomsfestivalerna, och antingen U12 eller U14 kommer varje festivalomgång spela i det grönvita stället. Hos ungdomarna är nya spelare välkomna hela tiden, och tjejer och killar tränar tillsammans. I tränarteamet finns flera meriterade tränare, exempelvis Elias som alldeles nyligen spelat för Sveriges U18-landslag.
Copyright © 2019 Hammarby IF Rugbyförening, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@hammarbyrugby.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hammarby IF Rugbyförening · C/o Kanogo Njuru · Inägan 19 · Segersäng 14840 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp