Copy
Laboratoriumdiagnostiek Erasmus MC
juni 2019

Nieuw aanvraagformulier Diagnostisch Laboratorium Endocrinologie

Het extramurale aanvraagformulier voor het Diagnostisch Laboratorium Endocrinologie is geupdate met de juiste contactinformatie en aanvraagpakket.

Belangrijke wijzigingen zijn de toevoeging van copeptine, de toevoeging van recovery analyse bij thyreoglobuine meting en de mogelijkheid cortisol specifiek te laten bepalen met UPLC-MSMS.

Het nieuwe aanvraagformulier.


Wijziging bepalingsmethode thyreoglobuline en antistoffen

Vanaf 1 mei 2019 worden de thyreoglobuline en thyreoglobuline antistoffen bepaald met high-sensitive testen (Thermo Fisher Kryptor Compact Plus).


Rapportage van ANA testresultaat

Het Laboratorium Medische Immunologie heeft de rapportage van het ANA testresultaat geheel geharmoniseerd met internationaal geldende afspraken hierover.


Post mortem onderzoek

Sinds 2018 is er in het farmacologisch en toxicologisch laboratorium een standaard uitgebreid toxicologisch onderzoek mogelijk op materiaal.


Nieuwe virologische diagnostische testen

Vanaf heden zijn er 2 nieuwe diagnostische testen beschikbaar, die u kunt aanvragen bij de unit Klinische Virologie: enterovirus D68 PCR en hepatitis A virus PCR.


Algemene Voorwaarden Laboratoriumdiagnostiek Erasmus MC

Voor de Laboratoriumdiagnostiek zijn algemene voorwaarden opgesteld zodat voor alle partijen duidelijk is wat van elkaar verwacht kan worden.

Deze algemene voorwaarden  zijn ingegaan op 1 april 2019.

Algemene Voorwaarden Laboratoriumdiagnostiek Erasmus MC 


Colofon

Het Mededelingen-bulletin is een vakinhoudelijk bulletin welke 6-8 keer per jaar uitkomt namens de diagnostische laboratoria van het Erasmus MC.
Eerdere nieuwsberichten kunt u terug vinden in het archief.

 
Heeft u vragen op opmerkingen over de inhoud van dit bulletin of suggesties voor onderwerpen? Neem dan contact op met ons via diagnostiek@erasmusmc.nl 
Deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Schrijf je hier uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp