Copy
Erasmus MC nieuwsbrief aan huisartsen
Nieuwsbrief huisartsen november 2018
Beste huisarts,

Hierbij ontvangt u een nieuw nummer van de Erasmus MC nieuwsbrief. Middels deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van informatie en ontwikkelingen die voor u als verwijzer belangrijk of interessant kunnen zijn.

Vriendelijke groeten,
Jennie Janssens, Externe Zorgrelaties Erasmus MC
Staat uw praktijk open voor internationale patiënten en studenten? Laat het ons weten
Internationale patiënten en studenten kunnen vaak maar moeilijk een huisarts vinden en komen daardoor onnodig op de SEH of huisartsenpost terecht. Daarnaast zijn er patiënten die voor langere trajecten in Nederland zijn. Het Erasmus MC is bezig met het opzetten van een openbare website, waarop internationale patiënten en studenten een huisarts kunnen vinden. Kunnen internationale patiënten en studenten bij u in de praktijk terecht en mogen wij uw praktijk op de website zetten? Mail dan naar huisarts@erasmusmc.nl voor meer informatie.
Meedenkers gezocht
Het is onze ambitie om het ZorgDomein aanbod meer helder te maken en beter te laten aansluiten op de wensen van huisartsen. Ook hebben wij de ambitie om de ontslagprocedure te optimaliseren. Wij zijn daarom op zoek naar huisartsen die over deze thema's mee willen denken. Heeft u interesse of vragen hierover? Mail dan naar huisarts@erasmusmc.nl.
Scholingsaanbod Erasmus MC - Leerpunt KOEL
Het Erasmus MC organiseert jaarlijks meerdere scholingsavonden in samenwerking met Leerpunt KOEL. De eerstkomende scholingsavonden zijn op 22 november over infectieziekten en op 6 december over sportgeneeskunde. Voor deze scholingsavonden ontvangt u accreditatiepunten. U kunt zich voor deze scholingen opgeven via Leerpunt KOEL.
Alle(maal) beestjes - Infectieziekten als tropische verrassing
22 november - 17.30-21.15 - €50,-
Aan de hand van de patiënt op uw spreekuur  die zich presenteert met koorts bespreken we in een interactief programma de belangrijkste klinische beelden, de indicatie voor aanvullend onderzoek en de behandeling. Actuele ontwikkelingen worden meegenomen, met name de huidige discussie over vaccinatie.
Sportgeneeskunde - Sportblessure leed > behandeling breed!
6 december - 17.30-21.00 - €50,-
De scholing heeft een theoretische evidence based inleiding. Op een interactieve manier wordt casuïstiek behandeld. Daarnaast verbeteren uw onderzoekstechnieken door in kleine groepjes te oefenen onder begeleiding van de orthopedisch chirurgen en sportartsen.
 
Scholingen 2019
4 februari
1 april                
3 juni                 
4 september    
7 oktober           
4 november      

 
Erasmus MC & Leerpunt KOEL
Kindergeneeskunde
Vaardigheden carrousel
Mond en kaak
Vaardigheden injectietechnieken
Vaardigheden carrousel
Allemaal beestjes
 
Heeft u na het lezen van de nieuwsbrief nog vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Externe Zorgrelaties van het Erasmus MC via huisarts@erasmusmc.nl of 010-7040508.
Erasmus MC - de nieuwbouw
Deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Schrijf je hier uit.