Copy
Laboratoriumdiagnostiek Erasmus MC
april 2019

Doorlooptijden moleculaire pathologie

In verband met het plannen van vervolgafspraken met patiënten is het goed om te weten met welke (gemiddelde) doorlooptijden u rekening kan houden bij moleculaire pathologie. De doorlooptijden vanaf materiaalontvangst bij het secretariaat afdeling Pathologie zijn weergegeven in werkdagen.


Analysemethode en bepalingsfrequentie dihydrotestosteron gewijzigd

Het Diagnostisch Laboratorium Endocrinologie overgegaan op een nieuwe analysemethode (was ELISA, DBC, CAN-DHT-280 en wordt UPLC-MSMS, Waters XEVO TQS) voor het meten van dihydrotestosteron.
De bepalings-, en rapportagefrequentie verandert van 1x per maand naar 1x per week. Het afnamevolume en materiaal verandert niet. 


Andere HPV test voor cervix uitstrijken

Per 01-03-2019 is de afdeling Pathologie overgegaan van de Cervista HPV test naar de Cobas HPV test. Waar voorheen gebruik gemaakt werd van de Cervista test van Hologic is er nu gekozen voor de Cobas 6800 van Roche.


Gezamenlijke Frontoffice Laboratoriumdiagnostiek Erasmus MC

Eind 2018 is het grootste gedeelte van de processen aangepast en kunnen onze inzenders volledig profiteren van het comfort van deze nieuwe faciliteit.

De wens om onze dienstverlening te vergroten was een hele belangrijke reden voor de oprichting van één Gezamenlijke Frontoffice van alle diagnostische laboratoriumspecialismes.


Wijziging bepalingsmethode en referentie intervallen diverse endocrinologische bepalingen

Vanaf 1 februari 2019 is het Diagnostisch Laboratorium Endocrinologie overgegaan op een nieuw analyseplatform voor het meten van c-peptide, insuline, LH, FSH, prolactine, progesteron (CITO) en testosteron (CITO).


Gestart met voorbereidingen oprichting gezamenlijke massaspectrometriefaciliteit

Door concentratie van kennis op één plek en het gebruik van gestandaardiseerde kwaliteitscontrolesystemen wordt innovatie en verbetering van technieken vergemakkelijkt. Rond de zomer van 2020 zal de faciliteit in gebruik genomen worden.


Colofon

Het Mededelingen-bulletin is een vakinhoudelijk bulletin welke 6-8 keer per jaar uitkomt namens de diagnostische laboratoria van het Erasmus MC.
Eerdere nieuwsberichten kunt u terug vinden in het archief.

 
Heeft u vragen op opmerkingen over de inhoud van dit bulletin of suggesties voor onderwerpen? Neem dan contact op met ons via diagnostiek@erasmusmc.nl 
Deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Schrijf je hier uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp