Copy

Graag brengen wij u weer op de hoogte van het reilen en zeilen van Huismuziek Krimpenerwaard. Een terugblik op wat we dit seizoen tot nu toe hebben ondernomen en een vooruitblik op de mooie dingen die nog komen gaan.

We zijn verheugd dat de Speelgroep een aantal nieuwe leden heeft mogen verwelkomen en dat het Renaissance Blokfluitconsort aansluiting zoekt bij de activiteiten van Huismuziek. Casamandra, het derde ensemble onder de vlag van Huismuziek, heeft de activiteiten voorlopig opgeschort. We hopen dat zij te zijner tijd weer acte de présence geeft.
 

Workshopavond op 21 november

Workshop

Op maandag 21 november hadden we weer de jaarlijkse muzikale workshopavond, die een mooie traditie begint te worden. De deelnemers hebben onder leiding van onze dirigent Imre Rolleman gewerkt aan zuiverheid en tonaliteit. Om dat in de praktijk te brengen hebben we het prachtige Abendlied van Rheinberger uitgevoerd.


Kerst Sing In

Zoals elk jaar organiseerden Huismuziek Krimpenerwaard en het Streekmuseum weer de jaarlijkse Kerst Sing In op 19 december jl. Het prachtig bijgewerkte liederenboekje nodigde zeer uit tot meezingen. Bovendien was er een muzikale bijdrage van het Renaissance Blokfluitconsort, wat iedereen op prijs stelde.

De Grote Dag voor kleine ensembles

Op zaterdag 6 mei is het weer zo ver: kleine ensembles uit Krimpen aan den IJssel en omstreken presenteren zich in een aantal mini-concertjes in de Tuinzaal van het Streekmuseum. Aanmelden met je ensemble is nog mogelijk tot 15 april a.s. via huismuziekkrimpenerwaard@gmail.com. Het wordt, zoals elk jaar, weer een heel gevarieerd programma. Aanvang 13.30 uur. De toegangsprijs is € 6,- of gratis met uw museumjaarkaart of Rotterdampas.

Het voorjaarsproject 2023

In het project van dit jaar richten we onze muzikale blik naar het westen: naar de Amerika’s, noord en zuid. U gaat tangomuziek horen, muziek van Gershwin, van Simon & Garfunkel, Charles Mingus, Samuel Barberen nog veel meer!
Het concert vindt plaats in de Tuinzaal van het Streekmuseum op donderdag 25 mei. Aanvang 20 uur. De toegang is gratis, maar een gift na afloop stellen we zeer op prijs.

Leer me ze kennen, de ‘Huismuziekers’

In deze rubriek zetten we steeds een van onze leden in de schijnwerpers. Wie zijn zij (m/v) die zich met hart en ziel inzetten om met elkaar muziek te maken? Deze keer spraken we met Annet Mueller, lid van het Renaissance Blokfluitconsort (RBC) én sinds kort lid van ons bestuur.  

Annet is al in haar kinderjaren begonnen met muziek, met pianoles, zoals standaard alle kinderen in het gezin. Blokfluit spelen heeft ze zich daarbij zelf aangeleerd. Toen ze ging puberen, stopte ze met muziek maken en pas toen haar jongste kind naar school ging, kwam de dwarsfluit op haar pad. Annet heeft op de muziekschool in Capelle lessen gevolgd en is dankzij haar leraar de beroepsopleiding dwarsfluitdocent gaan volgen. Jarenlang heeft ze een bloeiende praktijk aan huis gehad en lesgegeven op de muziekschool van Crescendo in Krimpen aan de Lek. Helaas is dwarsfluiten om gezondheidsredenen niet meer mogelijk, maar gelukkig is er nog altijd de blokfluit. Ze heeft trouwens ook altijd veel gezongen, ook in koren en ook een aantal dirigeercursussen gevolgd. We kunnen wel stellen, dat muziek een belangrijk deel uitmaakt van haar leven!
Annet maakt al een jaar of 12 deel uit van het Renaissance Blokfluit Consort (RBC) en heeft daar de muzikale en organisatorische leiding. Het leuke van het samen musiceren in het RBC is om via de meerstemmigheid van de verschillende blokfluiten tot een mooi geheel te komen.

 
Bent u op zoek naar een muziekgroep?

In onze speelgroep zijn nieuwe mensen altijd welkom. Repetities zijn tweewekelijks op maandagavond onder leiding van dirigent Imre Rolleman.

Ook zijn ervaren blokfluitisten welkom in het Renaissance Blokfluitconsort dat maandelijks op zaterdagochtend repeteert.

Op zoek naar iets anders op muzikaal gebied? We zijn graag bereid mee te denken!
 

Meer info

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website www.huismuziekkrimpenerwaard.nl

U kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze secretaris Sandra van Houdt, tel. 06 42 42 88 69 of via huismuziekkrimpenerwaard@gmail.com

 

Facebook
Website
Instagram
Copyright © 2022 Huismuziek Krimpenerwaard All rights reserved.

Our mailing address is:
huismuziekkrimpenerwaard@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Huismuziek Krimpenerwaard · Akkerwinde 1 · Krimpen aan den IJssel, Zuid-Holland 2923 GA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp