Copy
Geen afbeeldingen? Check je email instellingen.
Of bekijk de nieuwsbrief online
Alle foto's B30 Jimke Joling
Wij werken graag voor architecten. En architecten werken graag met ons. Omdat wij geen nee zeggen tegen een beetje uitdaging en mee-denkers zijn. En omdat we van mooi houden, tot in de kleinste details. Dat was de basis voor het verkrijgen van een interieuropdracht die door zijn enorme omvang onze werkplaats in al zijn voegen liet kraken.
 
Het is begin 2014. Het consortium met Kaan Architecten wint de prestigieuze aanbesteding voor de renovatie van Bezuidenhout 30 in Den Haag. Kaan Architecten tekende het masterplan dat B30 zou transformeren van een gesloten en hiërarchisch ministerieel gebouw naar een open en uitnodigende werkomgeving voor het nieuwe kenniscentrum van de overheid. De detaillering en productie van het vaste interieur was reeds door een derde partij geoffreerd, maar Kaan wilde graag dat de opdrachtgever óók 13Speciaal hiervoor zou benaderen.
 
Deze opdrachtgever twijfelde: wie was 13Speciaal? En konden we zo’n enorme klus wel aan? In een aantal gesprekken wisten we op basis van onze visie en projecthistorie het vertrouwen te winnen. Wat daarbij enorm hielp was dat 13Speciaal ook voor de nieuwe Erasmus MC medische bibliotheek succesvol met Kaan Architecten had samengewerkt. Het is zomer 2014 als we groen licht krijgen om een offerte te maken.

Wat waren we trots. En wat hadden we ons op de hals gehaald! Niet alleen hadden we nog nooit eerder aan zo’n volumineuze interieuropdracht gewerkt, de eisen waren ook hoog: het moest én heel mooi én heel maakbaar. Dat gaat al niet heel vanzelfsprekend samen. En dan moest het ook degelijk zijn en 30 jaar onderhoudsvrij. En oh ja, binnen budget.
 
Gretig zetten we onze tanden in deze puzzel. In nauwe samenwerking met Kaan vertaalden we de architectonische visie uit het masterplan in een interieurconcept dat aan alle gestelde eisen voldeed.  November 2014 presenteerden we onze begroting. Een slimme zet was dat we 1 op 1 voorbeelden van belangrijke details hadden gemaakt. We lieten ambachtelijke hoekverbindingen zien, de fineerdiktes voelen en voorbeelden van stiknaden voor de bankkussens. Zo wisten we tastbaar te maken wat onze visie op detaillering en materiaalkeuze was. En met succes. In april 2015 konden we van start!
 
Onze initiële opdracht betrof de productie van 412 kasten in 133 verschillende opstellingen, 14 verschillende garderobe interieurs en 612 lockers in tientallen opstellingen. Het was alle hens aan dek. We hebben 614 stuks massief eiken grepen en 887 eiken fineer meubelpanelen op maat gemaakt. In onze werkplaats richtten we een olielakstraat in, waar een team van 6 man 3 weken lang elke dag 8 uur stond te oliën.
 
We deden het goed: eind december 2015 kregen we een vervolgopdracht voor alle foyer meubels, de bibliotheekkasten en de bar. Plus het interieur voor de keuken en het restaurant.
 
De kers op de taart was het verzoek in oktober 2016 om ook de buitenmeubels te maken. Gemaakt van Amerikaans Eiken uit het belendende Haagsche Bos (i.s.m. Staatsbosbeheer). Daar hebben we nog een leuke anekdote bij: in de houtfabriek waar ons hout gedroogd en gezaagd werd, brandde volledig af. Wij hebben dagen met ingehouden adem moeten wachten tot we zeker wisten of ‘ons’ hout niet in vlammen was opgegaan. We hadden geluk. Het lag op het buitenterrein…

Op 19 april 2017 werd B30 door niemand minder dan onze koning feestelijk geopend. B30 werd genomineerd voor de grote ARC17 Architectuur Award. En in april 2018 was B30 de winnaar van de Government Interior Award. Wij zijn nog altijd apetrots dat we hebben mogen meewerken aan dit prachtige project!
 
We hebben mooie en leerzame antwoorden gekregen op de vragen van onze mini-enquête van dit voorjaar. Niet alleen over de Updates, maar ook over onszelf hebben we veel fijns gehoord: over onze creatieve visie en oplossingsgerichtheid, over ons enthousiasme en het vakmanschap van onze mensen, over ons streven naar perfectie en de kwaliteit die we leveren. We zijn klantgericht en bouwen met gevoel. Wat een prachtige complimenten! We blozen er nog van.
 
We vroegen ook naar wat er beter kan. De tendens: waar onze klanten doorgaans erg blij zijn bij de oplevering, vinden ze dat het soms lang kan duren voor ook de laatste (aanvullende) punten zijn afgerond. Ook de terugkoppeling en communicatie hierover kunnen beter. Helaas herkennen we dit maar al te goed. We weten ook wel hoe het komt. Vóór alles willen we op een lopende opdracht de beste kwaliteit leveren. En altijd flexibel kunnen inspelen op de wensen die ontstaan tijdens het werk. Daar ligt onze focus. Gelukkig wordt dit algemeen gevoeld en erkend. Diezelfde intense aandacht bieden voor de laatste punten of nieuwe wensen na oplevering, dat is iets anders. Natuurlijk zouden we dat dolgraag willen bieden, maar het is ons domweg nog niet gelukt. Dat is frustrerend genoeg.
 
Hoe het komt? Wij doen ons best om in te schatten of een vraag urgent is - bij zoiets als een lekkage staan we steevast direct voor de deur. Alle niet urgente punten komen onderaan de lijst, die we van boven naar beneden afwerken. Dat gaat niet zo snel als we zouden willen. Het moet goed, het is arbeidsintensief, het kost veel tijd, en ja, er is vaak iets dat toch nog weer dringender is.
 
Wat mensen dus ervaren is dat we met een te klein team heel veel werk erdoor duwen. Het goede nieuws: daar gaan we echt wat aan doen. Ons nieuwe pand biedt ruimte voor personele uitbreiding. We beloven hierbij plechtig dat we op zoek gaan naar een accurate en communicatieve accountmanager die bovendien ons streven naar kwaliteit deelt. Hij (m/v) zal zich dan volledig wijden aan alle laatste punten op de i. Dusss… als je iemand kent?
 
Alle kozijnen zitten erin, het glas is ingemeten en besteld. Plaatsing 12 november. De stukken glas wegen tussen 500 - 600 kg, dus daarvoor gebruiken we een kraan. Dat wordt nog best spannend. Want stel je voor dat het toch niet past, of als er een ruit breekt. Daar hebben we nog geen plan voor… Wordt vervolgd!
 
De gevels zijn volledig bekleed met een dikke zwarte waterdichte & damp-open folie. De montage op de houtskelet elementen van de gevel was vrij eenvoudig, maar voor de betonnen achtergevel hadden we vijftienhonderd 20 cm lange peperdure slagpluggen nodig.
 
Wist je dat sommige liften geen lift zijn? Langzame liften worden als machines gezien. Handig, want die hoeven niet gekeurd te worden. Juist dit type is zeer geschikt voor woonhuizen. Daarom kozen wij hiervoor. Een Viking lift, 100% 13Speciaal gestyled. In december wordt ie geplaatst. In de december Update meer over onze coole lift en de samenwerking met Viking.
 
Bij een inbraak in de opslagcontainer werd veel gereedschap gestolen. Gelukkig kregen we de schade deels vergoed. Nu hebben we Echte Bewaking. Eén van onze jongens vond het prima om op de bouw te wonen. Wel in een echte Tabbert uit 1972, met  een klassiek eiken maatwerk interieur waar Bassie en Adriaan hun vingers bij af zouden likken!
De aankomende periode wordt het best spannend op TBH 11: de glazen puien worden geplaatst. Of alles goed is gegaan lees je in de volgende Update!
Veel groeten van Luc & Steve
Copyright © 13Speciaal 2018 All rights reserved.

Dit is een maandelijkse uitgave van
13Speciaal, Slotstraat 13b, 3062 PM Rotterdam
Meer weten over ons? Kijk op www.13speciaal.nl
Of neem contact op via info@13speciaal.nl of 010 – 4220333

Wil je iets wijzigen aan hoe je deze mail ontvangt?
Je kunt je voorkeuren hier wijzigen of je hier afmelden.

Het abonneebestand van onze nieuwsbrief wordt niet aan derden verstrekt. Uw email-adresgegevens verwerken wij via Mailchimp. Mailchimp is gevestigd in de Verenigde Staten en is gecertificeerd voor het EU-US Privacy Shield op grond waarvan gegevens veilig via haar verwerkt kunnen worden.