Copy

DE VERWIJZER
 nieuwsbrief voor verwijzers, juni 2019
Beste <<Achternaam>>,

Afgelopen maand vond de jaarlijkse bijeenkomst van de Beter Keten plaats; “Master the Ne(x)twork”. Met de ambitie om de beste zorg op de juiste plaats te organiseren werken zij samen, delen zij kennis en doen  zoeken. De zorgketen start doorgaans niet in de ziekenhuizen. Daarom presenteerde Ella Kalsbeek, voorzitter Landelijke Huisartsen Vereniging samen met Henk Hoogervorst, voorzitter huisartsenkring Rotterdam, de visie op netwerkzorg van de huisartsen en de organisatie hiervan binnen regio Rotterdam-Rijnmond. Meer hierover in deze Verwijzer. De samenwerking tussen de huisartsen en het ASz krijgt tevens steeds meer vorm in Zorg van Waarde. We nemen jullie mee in de ontwikkelingen op de Zomer BBQ op 4 juli in Ridderkerk. Welkom.

Met vriendelijke groet, Steven Haverkamp
Relatiebeheerder huisartsen, eerste lijn en VV&T


Uitnodiging Zomer BBQ Donderdag 4 juli
Aanvang 17:30 tot 21:00uur.
Hofstede de Paradijshoeve
Oostmolendijk 82
2986 AA Ridderkerk
Aanmelden

Verplaatsen van geplande OK’s deze zomer onvermijdelijk

Er is sprake van een tekort aan bedden door een reeks oorzaken. De enige mogelijkheid om de druk op beddencapaciteit te verlichten, is daarom het verplaatsen van geplande en dus niet-spoedeisende operaties van diverse specialismen, zoals chirurgie, orthopedie, gynaecologie en plastische chirurgie. Lees meer
 

EHBO-spoedpost Sliedrecht tijdelijk gesloten vanaf 8 juli

Dit heeft te maken met de verhuizing naar ons nieuwe pand op het Stationspark 401. Verwijs uw patiënten voor kleine, chirurgische spoedingrepen in die periode naar de locatie Dordwijk of Zwijndrecht. Vanaf 22 juli is de spoedpost op de nieuwe locatie weer open zoals normaal, dus na verwijzing op werkdagen van 13.00 tot 17.00 uur.
Lees verder.
 

13 juli Afscheidswandeling door oud ziekenhuis Sliedrecht

Iedereen die betrokkenheid voelt bij het ziekenhuisgebouw in de Wilhelminastraat 75 in Sliedrecht, kan er voor de laatste keer binnen kijken op zaterdag 13 juli tussen 10.00 en 15.00 uur. Het Albert Schweitzer ziekenhuis zet dan de deur open voor inwoners van Sliedrecht, huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en (oud)-medewerkers. Op dinsdag 16 juli tussen 12.15 en 13.15 uur, willen wij de huisartsen en specialist ouderengeneeskunde de gelegenheid geven om als eerste een kijkje te nemen tussen de verhuisdozen op de nieuwe locatie aan het Stationspark. De locatiemanager Gert-Jan van Heiningen en Bureau Huisartsencontacten nemen jullie mee voor een rondleiding en zorgen voor een speciale artsenlunch. Lees hier meer
 

Laboratoria maken aanvragen makkelijker

Door de handen ineen te slaan maken Result Laboratorium, PAL en RLM het aanvragen van diagnostiek steeds eenvoudiger. Bijvoorbeeld door materiaal gezamenlijk op te halen met een centrale transportdienst, digitaal aanvragen (deels) samen te voegen en met één aanspreekpunt voor vragen en bestellingen. Dit alles is ook gepresenteerd door de relatiebeheerders van de samenwerkende laboratoria op het Albert Event van 20 juni j.l. Lees verder.
 

BeterKeten, samen verder met de eerstelijn

De BeterKeten is er door en voor professionals uit zorginstellingen in de regio Rijnmond. De BeterKeten stimuleert, faciliteert en initieert samenwerking tussen zorginstellingen voor patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek. Daarom spannen zorginstellingen zich via de BeterKeten in om samen de beste zorg op de juiste plek voor de patiënt te realiseren. Dat wil zeggen: zorg die patiëntgericht, kwalitatief hoogwaardig en doelmatig is en naadloos op elkaar aansluit. De diverse zorgnetwerken hebben ambities om de beste zorg op de juiste plaats te organiseren. Dit doen zij vooral door samen te werken. De zorgketen start doorgaans niet in de ziekenhuizen. Vanuit deze gedachte presenteerden mr. Ella Kalsbeek, voorzitter Landijke Huisartsenvereniging samen met Henk Hoogervorst, voorzitter huisartsenkring Rotterdam, de visie op netwerkzorg vanuit de huisartsen en de organisatie hiervan binnen regio Rotterdam-Rijnmond.
Lees hier meer en het verslag van de bijeenkomst van 4 juni jl. 
 

Partner MS-patiënt heeft grote behoefte aan uitwisselen ervaringen

Dat bleek op de eerste bijeenkomst op 25 mei met partners van MS-patiënten .Er blijkt een grote behoefte aan het uitwisselen van ervaringen . In de spreekkamer staat logischerwijs de situatie van de patiënt centraal, maar de rol van de naaste familie is erg onderbelicht, terwijl die wél cruciaal is voor de alledaagse situatie van de patiënt. De grote vraag van de partners is vooral hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen. In de volgende bijeenkomsten partner MS-patiënt worden verschillende thema’s besproken die partners en familie in hun dagelijks leven tegenkomen. Denk aan de balans vinden tussen partner en verzorger of de juiste wegen weten te bewandelen in procedures.
Voor meer informatie betreffende de data en aanmelden partnercollectief@gmail.com
 

Pijnbehandelcentrum verhuist 15 juli naar Zwijndrecht

Het Pijnbehandelcentrum verhuist naar locatie Zwijndrecht. Vanaf maandag 15 juli openen we de deuren van het gloednieuwe Pijnbehandelcentrum op de begane grond (balie 42) van de locatie in Zwijndrecht aan de Langeweg 336. Het Pijnbehandelcentrum is voortaan bereikbaar via telefoonnummer (078) 654 22 19 en faxnummer (078) 654 20 08.
Het nieuwe Pijnbehandelcentrum beschikt over dezelfde faciliteiten als in Sliedrecht zoals een behandelkamer, een OK en een afdeling dagbehandeling.
Lees hier verder of bekijk de nieuwe website
 

Hartpatiënten in ASz voortaan na het dotteren op dezelfde dag naar huis

Patiënten in het Albert Schweitzer ziekenhuis die een geplande dotteroperatie ondergaan, of gepland een pacemaker of ICD geïmplanteerd krijgen, hoeven voortaan na deze ingreep niet meer een nacht in het ziekenhuis te blijven. Sinds 17 juni kunnen zij in de meeste gevallen aan het einde van de dag naar huis.
Lees verder.

 
Telefoonnummer voor huisartsen contactpersoon CVA-keten

Coördinatie CVA-ketenzorg, organisatie vragen: 078-6541350
CVA nazorg ASZ: 0651360009 (ma t/m vrij)
Zorgwinkel Crabbehoff: 078-6528800 (ma t/m vrij van 8 – 20.30)
Centraal punt niet aangeboren hersenletsel
UITGELICHT

Albert Schweitzer ziekenhuis behaalt tweede plaats bij Zinnige Zorg Award

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is de winnaar van de zilveren Zinnige Zorg Award, wat neerkomt op de tweede plaats in de gelijknamige jaarlijkse landelijke zorgvernieuwingswedstrijd van zorgverzekeraar VGZHet initiatief om patiënten met kanker maandelijks thuis een injectie te geven tegen botcomplicaties - in plaats van een tijdrovend infuus in het ziekenhuis - kon rekenen op ruim 16 procent van de publieksstemmen en op veel enthousiasme van de jury. Lees hier meer

AGENDA & AANMELDEN

Save the date Bindings Event 5 november 2019
Heeft u onze Artsenwijzer-app al?
Heeft u een ELV (laag complex bed) nodig? Kijk dan voor de aanmeldingsprocedure bij Het Spectrum in uw Artsenwijzer App. Heeft u de App nog niet geïnstalleerd op uw telefoon? Ga naar de AppStore of Google Play Store. Vraag uw inloggegevens op bij Bureau Huisartsencontacten  huisartsen@asz.nl

 

Voor advies over je profielpagina en je actuele telefoonnummers opnemen in de Artsenwijzer App kun je contact opnemen met Mariska Huisman, huisartsen@asz.nl. 078-6542530

PERSONALIA

Mijn naam is Matthieu van der Vlist en ik kom per 1-9-2019 als gynaecoloog in het Albert Schweitzer ziekenhuis werken. Velen zullen mij al kennen, want ik heb ook de opleiding hier gedaan.
Na mijn studie geneeskunde in Leiden heb ik de tropenopleiding gedaan in het St Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. Ik ben daarna naar Zuid-Afrika vertrokken waar ik ruim 2,5 jaar op de grens met Mozambique heb gewerkt.
Vanaf 2013 ben ik in het ASz met de opleiding gestart. Al snel werd mijn interesse gewekt voor de urogynaecologie en dat is ook mijn differentiatie richting geworden.
 

Mijn naam is Mikel Reilingh en ik kom per 01-07-2019 als Chef de Clinique orthopedie in het Albert Schweitzerziekenhuis werken. Mijn aandachtsgebieden zijn sporttraumatologie, heup-, knie-, voet- en enkelklachten ik ben in 2016 gepromoveerd op kraakbeendefecten in de enkel.  Verder ben ik lid van de internationale expertgroep in de behandeling van kraakbeendefecten van de enkel en oprichter van sportmedischnetwerk.nl. In mijn werk staat de patiënt centraal en door samen te beslissen en multidisciplinair te werken, leveren we zorg op maat. Met als doel: bewegen, want bewegen doet leven.
 
Mijn naam is Olivier van der Meijden en ik zal per 01-09-2019 als Chef de Cliniqueorthopedie in het Albert Schweitzerziekenhuis komen werken. Ik heb geneeskunde gestudeerd in Utrecht, deed onderzoek in de VS en promoveerde in 2013 aan de Universiteit Utrecht op de operatieve behandeling van fracturen van de clavicula. Mijn ervaringen als orthopedisch chirurg heb ik opgedaan in het Spaarne Gasthuis en het Centre Hospitalier Universitaire in Nice. Mijn specialisatie is letsel/aandoeningen van de schouder en knie en sportletsel. Zelf ben ik een liefhebber van sport en ik wil graag patiënten zo lang mogelijk naar hun wens actief laten zijn.
 
Uit dienst
De volgende personen gaan ons ziekenhuis verlaten m.i.v. 1 juli 2019:
  • De heer P. de Bruin, orthopedisch chirurg
  • De heer R. Beukers, MDL-arts
  • Mevrouw A.W.M.M. Koopman-van Gemert, anesthesioloog 
  • De heer C.A.J. Hogewoning, gynaecoloog
     
In deze maandelijkse nieuwsbrief van het Albert Schweitzer ziekenhuis houden we u op de hoogte van informatie die voor onze samenwerking essentieel is. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven kan hier. Vragen of feedback kunt u mailen naar huisartsen@asz.nl.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ziekenhuis · Postbus 444 · Dordrecht, Zh 3300 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp