Copy

Niet goed leesbaar? Klik hier voor de HTML-versie

Coronadossier 

De tweede coronagolf is een feit. Ook nu zullen zorgverleners uit eerste en tweede lijn de schouders eronder zetten om de zorg zo goed als mogelijk te verlenen. Bureau Huisartsencontacten zal de komende tijd wekelijks een Verwijzer-coronadossier mailen met daarin het laatste nieuws en samenwerkingsafspraken.

Kijk voor meer informatie ook op onze veelgestelde vragen voor zorgverleners. https://www.mijnasz.nl/zorgverleners/corona/

Reguliere zorg nog steeds beschikbaar

Specialismen spannen zich in om planbare zorg zoveel mogelijk door te laten gaan. Zo is Oogheelkunde gestart met avond- en weekendspreekuren en kunnen patiënten voor Dermatologie, Plastische Chirurgie en KNO-heelkunde vanaf maandag weer online afspraken inplannen na een verwijzing via ZorgDomein. Op de locatie Zwijndrecht opereren onder meer de specialismen Chirurgie, Plastische Chirurgie, KNO, Gynaecologie en Urologie gewoon door, voor het hele spectrum aan ingrepen waarbij niet hoeft te worden overnacht. Hiermee willen we voorkomen dat opnieuw een stuwmeer aan uitgestelde zorg ontstaat.
Lees hier meer →

Radiologieonderzoek voor COVID-19 verdachte patiënten geconcentreerd op Dordwijk

Zoals bekend moet de patiënt tegenwoordig altijd bellen voor een afspraak op de Radiologie. Een patiënt met verdenking op COVID-19 klachten wordt voor het onderzoek op de locatie Dordwijk ingepland. Hiermee houden we radiologie afdelingen op de locaties Ridderkerk, Sliedrecht en Zwijndrecht zoveel mogelijk COVID-19 vrij.

Afgifte COVID-19 testen in brievenbus bij hoofdingang RLM

De aanvragen voor het vaststellen van een COVID-19 besmetting voor het RLM kunnen worden meegegeven met de bodedienst van de samenwerkende laboratoria. Indien de bodedienst al weg is zijn er de volgende mogelijkheden:

Regio Dordrecht/Sliedrecht:
1.Alternatief op alle dagen: het materiaal kan worden afgegeven bij het RLM; locatie Dordrecht. Materiaal in de brievenbus naast de ingang van het RLM deponeren en niet in het laboratorium afgeven. Het RLM-gebouw heeft een eigen ingang. Deze ligt aan de achterkant van het ziekenhuis, zie routebeschrijving en onderstaande afbeelding
2.Maandag tot en met donderdag: Het materiaal bewaren, indien mogelijk in de koelkast, tot de volgende dag en dan met de bodedienst meegeven.

Regio Gorinchem:
1. Materiaal kan worden afgegeven bij de balie van de SEH/huisartsenpost in het Beatrixziekenhuis (24/7 bemand);
2.Maandag tot en met donderdag: Het materiaal bewaren, indien mogelijk in de koelkast tot de volgende dag en dan met de bodedienst meegeven.

Dringend verzoek van het RLM, niet bellen voor COVID-19 testuitslagen
Vanwege de grote drukte en het aantal aanvragen wordt u verzocht niet voor de uitslag naar het RLM te bellen. Dit graag ook communiceren met de patiënt. Het grote aantal telefoontjes zorgt op dit moment voor vertraging van de doorlooptijd van de testen.
Doorlooptijden: De snelle ontwikkeling van het aantal besmettingen in de regio zorgt voor een groot aantal aanvragen bij het RLM. Op dit moment kan het RLM een doorlooptijd van 48 uur niet garanderen

Albert Contact - Digitale zorg

In onze nieuwe Albert Contact staat digitale zorg als thema centraal. De corona-uitbraken hebben de ontwikkelingen versneld. We zoeken naar alternatieven voor fysiek contact. In deze editie staan we stil bij de mogelijkheden nu en in de toekomst. Lees de Albert Contact → 
Dit is een extra editie van onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van informatie die voor onze samenwerking essentieel is. Bureau Huisartsencontacten spant zich maximaal in voor zorgvuldige berichtgeving in Verwijzer. Vind je in deze Verwijzer desondanks onduidelijke of onjuiste informatie, meld het ons.
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven kan hier. Vragen of feedback kun je mailen naar huisartsen@asz.nl.This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ziekenhuis · Postbus 444 · Dordrecht, Zh 3300 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp