Copy

Niet goed leesbaar? Klik hier voor de HTML-versie

 

 

DE VERWIJZER 

nieuwsbrief, januari 2020


Beste <<Achternaam>>,

Het nieuwe jaar is weer goed begonnen met constructief overleg met onze ketenzorgpartners over bijvoorbeeld van Zorg van Waarde, ThuisBeter en de regionale oncologische zorg. Inmiddels hebben de RvB en het MSB van het Albert Schweitzer ziekenhuis een vruchtbaar gesprek gevoerd met een brede vertegenwoordiging van de huisartsen (en een VVT-organisatie) in onze regio over de plannen voor de herprofilering van de locatie Zwijndrecht als dagcentrum. De wens van de huisartsen om hierin samen op te trekken heeft de RvB nog eens onderschreven. Begin februari zal bestuursvoorzitter Peter van der Meer daarom een toelichting geven aan de ‘Regiotafel’. De huisartsen hebben aangeboden om het ziekenhuis van advies te dienen. Zij pleiten daarom voor een brede gelegenheidscoalitie. Ook de VVT zal daarbij betrokken worden. De omvang en de aard van de gezondheidszorgonderwerpen in de regio lenen zich voor een gezamenlijke overkoepelende regiovisie.

Met vriendelijke groet,
Steven Haverkamp
Relatiebeheerder huisartsen, eerste lijn en VV&T


Inzage van patiëntgegevens in het Zorgverlenersportaal alleen met toestemming patiënt 

Door de privacywetgeving kun je in het Zorgverlenersportaal, sinds 10 januari 2020, alleen nog gegevens inzien van patiënten die daarvoor bij ASz toestemming hebben gegeven. Inmiddels heeft 63% van de patiënten zijn of haar voorkeur aangegeven. 
Wij realiseren ons goed dat deze maatregel de medische gegevensuitwisseling met verwijzers beperkt. Voor jullie is het belangrijk om te weten dat het ASz op alle mogelijke manieren patiënten actief blijft benaderen om toestemming te geven. Er zijn ook patiënten die géén toestemming geven. Wij vragen diegenen die het portaal gebruiken ook om hulp. Je kunt als gebruiker van het Zorgverlenersportaal je patiënten stimuleren om hun voorkeur aan te geven wanneer ze contact hebben met het ziekenhuis of via het patiëntenportaal. Willen jullie de flyers die wij opsturen aan de patiënten uitreiken? 

Hoe kan de patiënt toestemming geven?
Patiënten kunnen bij hun eerstvolgende bezoek aan het ziekenhuis toestemming geven bij de afdeling Patiëntenregistratie. De patiënt die beschikt over een account kan zelf heel eenvoudig online toestemming geven. Via het MijnASz, in het Patiëntenportaal 

Voor meer informatie zie eerdere berichtgeving in de Verwijzer →

Verduidelijking verwijscriteria Obesitascentrum

Overweeg je een verwijzing voor obesitasbehandeling? Verwijs de patiënt eerst naar een diëtiste. Pas na minimaal 3 maanden begeleiding door een erkend diëtiste in de afgelopen 2 jaar en onvoldoende gewichtsreductie komt de patiënt in aanmerking voor verwijzing naar het Obesitascentrum. Dit geldt voor patiënten met een BMI tussen 35-40 in combinatie met obesitas gerelateerde co-morbiditeit én voor patiënten met een BMI > 40.
Heb je vragen? Neem dan contact op met 078-652 3250
Meer weten over het Obesitascentrum en verwijscriteria? In de nieuwste Albert Contact vertellen Robert Smeenk en Bas Lamme er meer over. Lees het artikel →

Beste verwijzers, fietsen jullie mee op 9 mei a.s.?

Honderd kilometer zoeven en klimmen op de racefiets door het Zuid-Limburgse landschap, met alle 'colletjes' die bekend zijn van de Amstel Gold Race. Die prestatie gaat Peter van der Meer samen met een groep ziekenhuiscollega's op zaterdag 9 mei voor de derde keer leveren. Graag zou hij de traditie uitbreiden naar ketenpartners met een fietspassie. Doen jullie mee? Peter nodigt je graag uit. Lees meer

Zelf vaatonderzoek aanvragen?

Als gevolg van gewijzigd beleid van het ministerie wil het vaatlaboratorium het mogelijk maken dat verwijzers zelf een enkel-armindex met inspanningstest kunnen aanvragen als daar behoefte aan is.

Laat ons weten wat jouw behoefte is door hieronder op een van de links te klikken
Ja, ik wil zelf een enkel-armindex met inspanningstest kunnen aanvragen 
Nee, ik heb daar geen behoefte aan  

Nieuw bij orthopedie: Online afspraken en schouderspreekuur

Sinds 1 januari leidt orthopeed Olivier van der Meijden het Schouderspreekuur (zie eerdere berichtgeving in de verwijzer van november). Voor dit schouderspreekuur moet de patiënt nog bellen om een afspraak te maken, maar vrijwel alle andere afspraken bij de orthopedie kan de patiënt binnenkort online inplannen. Veel patiënten vinden dat prettig. Om online op het spreekuur van de juiste orthopeed terecht te komen is het belangrijk dat de verwijzer de juiste verwijsreden (aangedane lichaamsdeel) selecteert in ZorgDomein.

Nieuwe Programma Albert Events en Kort Klinisch Onderwijs

De nascholingsonderwerpen en planning voor de Albert Events 2020 en het Kort Klinisch Onderwijs is zijn weer beschikbaar op onze website. Behalve huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde zijn ook andere zorgprofessionals (zoals HAIO, ANIOS, VS/PA) van harte welkom. Zie ook programma drie daagse nascholing Stichting Drechtsteden Transmuraal in april in Domburg.
Om een indruk te krijgen van onze Albert Events, hebben we een sfeerimpressie gemaakt voor het vorige Albert Event, waarin veel practica aan bod kwam. Bekijk de foto's →

Ontmoeting en informatiebijeenkomst ‘Albert Schweitzer over grenzen’ 

Vrijdag 6 maart, 17:00 uur tot 20.00 uur.
Zowel in het verleden, maar ook nu nog steeds zijn artsen en andere zorgprofessionals uit ons ziekenhuis regelmatig op vrijwillige basis werkzaam voor projecten in de gezondheidszorg in het buitenland, zoals in Suriname en Afrikaanse of Aziatische landen. De Commissie buitenland ASz zet zich ook al jaren in voor gezondheidszorgprojecten. Kom je ook naar de informatiebijeenkomst? Er zijn verschillende presentaties en stands van diegenen die zich inzetten in het buitenland en de Ghanese ambassadeur is onze gast. Binnenkort volgt het programma. Zo houden we met elkaar het gedachtegoed van Albert Schweitzer levend. Aanmelden kan per mail naar huisartsen@asz.nl

 Uitgelicht 

 

Winnaar van de TopASz Award 2019: de afdeling Hematologie

De afdeling Interne Geneeskunde/Hematologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis is de winnaar geworden van de ‘TopASz Award’. Dat is de prijs die de Cliëntenraad van het ziekenhuis jaarlijks toekent voor buitengewoon patiëntvriendelijk handelen in het voorbije jaar. Namens al zijn collega’s nam internist-hematoloog Peter Westerweel tijdens de Nieuwjaarsreceptie de bijbehorende sculptuur en cheque ter waarde van 5000 euro in ontvangst. De afdeling gaat het gewonnen geld besteden aan het verder ontwikkelen van de behandeling en begeleiding van patiënten aan huis. De jury koos voor deze afdeling als winnaar van de award, onder andere vanwege de 'initiatieven waarmee zij de patiënt de regie laten nemen' en omdat er zoveel mogelijk aan wordt gedaan om behandelingen in de thuissituatie aan te bieden: de juiste zorg op de juiste plaats. 
Lees meer over de prijsuitreiking of bekijk de reportage van RTV Dordrecht over de afdeling Hematologie.

  Agenda & aanmelden


04/02/2020 | Kort Klinisch Onderwijs (KKO) Zwijndrecht: Menopauze
                     Info & aanmelden→

06/02/2020 | Kort Klinisch Onderwijs (KKO) Dordrecht: 
                     Info & aanmelden→

11/02/2020 | Kort Klinisch Onderwijs (KKO) Sliedrecht:
                     Info & aanmelden→

13/02/2020 | Echoavond cardiologie
                     Info & aanmelden→

18/02/2020 | Albert Event in Zwijndrecht: Slaapwaakcentrum
                     Info & aanmelden→
Bekijk de volledige agenda →

De Artsenwijzer-app is vernieuwd!

Wil je snel en gemakkelijk in contact komen met zorgprofessionals in ons regio? Gebruik dan onze Artsenwijzer-app. Met deze handige app heb je actuele contactgegevens van alle huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, apothekers en medisch specialisten in het Albert Schweitzer ziekenhuis altijd bij de hand. Ook als je niet precies weet wie je zoekt is de app heel behulpzaam, je kunt namelijk zoeken op functie en naam en sinds kort is het ook mogelijk om op specialisatie of subspecialisatie te zoeken. Vergeet dus niet om je profiel aan te vullen met een foto en aanvullende informatie zodat anderen jou gemakkelijk kunnen vinden als ze hulp of advies nodig hebben.

 Download de app gratis:
Google Play store →
Apple App store →
 

 Personalia

In dienst sinds 1 januari:
  • De heer Yusuf Karamermer, interventieradioloog
  • De heer Maksym Ahiyevets, psychiater
  • Mevrouw Gatske Nieuwenhuyzen, gynaecoloog
  • Mevrouw Jeltje de Beij, uroloog
  • Mevrouw Esther Bouman-Wammes, internist-oncoloog
  • Mevrouw Deniz Güngör, neuroloog(kinder)
Uit dienst:
  • De heer Toine Zeegers, uroloog
  • Mevrouw Gwen Liu, psychiater
In deze maandelijkse nieuwsbrief van het Albert Schweitzer ziekenhuis houden we je op de hoogte van informatie die voor onze samenwerking essentieel is. Bureau Huisartsencontacten spant zich maximaal in voor zorgvuldige berichtgeving in Verwijzer. Vind je in deze Verwijzer desondanks onduidelijke of onjuiste informatie, meld het ons.

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven kan hier. Vragen of feedback kun je mailen naar huisartsen@asz.nl.This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ziekenhuis · Postbus 444 · Dordrecht, Zh 3300 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp