Copy

Niet goed leesbaar? Klik hier voor de HTML-versie

Coronadossier 

De tweede coronagolf is een feit. Ook nu zullen zorgverleners uit eerste en tweede lijn de schouders eronder zetten om de zorg zo goed als mogelijk te verlenen. Bureau Huisartsencontacten zal de komende tijd wekelijks een Verwijzer-coronadossier mailen met daarin het laatste nieuws en samenwerkingsafspraken.

Kijk voor meer informatie ook op onze veelgestelde vragen voor zorgverleners. https://www.mijnasz.nl/zorgverleners/corona/

Telemonitoring coronapatiënten

Patiënten die herstellend zijn van PCR-bewezen COVID, zelfstandig thuis wonen en een mantelzorger dichtbij hebben, komen hiervoor aanmerking. Zij dienen te beschikken over een thermometer, een saturatiemeter krijgen ze van het ziekenhuis. Vóór ontslag worden deze patiënten aangemeld voor de ‘Corona-19 thuis’-app. Het ziekenhuis gaat na of patiënten de app op de juiste manier hebben gedownload. We helpen hen ook de persoonlijk waardes in te vullen. Er wordt zuurstof aangevraagd en zodra dat is geleverd kan patiënt naar huis. 
Twee keer per dag (en indien patiënten dat vaker willen) moeten patiënten hun klachten en metingen doorgeven via de app. Dagelijks kunnen zij om telefonisch contact vragen met het thuismonitoringsteam. Het thuismonitoringsteam houdt de waardes in de gaten. Bij afwijkende of ontbrekende waardes wordt de patiënt ge(video)beld. Ook als alle waardes goed zijn, belt het ziekenhuis de patiënt enkele keren per week als follow-up.
Het thuismonitoringsteam is voor de patiënten te bereiken van 8.00 uur tot 21.00 uur. Het telefoonnummer is uitsluitend voor contact met het thuismonitorteam (mensen staan dus niet lang in de wacht). Na 21.00 uur kunnen patiënten zo nodig overleggen met de Regionale Huisartsenpost Drechtsteden (RHD). Patiënten krijgen instructies welke saturatiewaardes afwijkend zijn. Als dat zo is moeten zij zelf contact opnemen met het monitorteam. Bij achteruitgang van kliniek/waardes is met de SEH afgesproken dat deze patiënten laagdrempelig worden beoordeeld.
Bekijk hier de patiëntenfolder van de thuismonitoring.

Sneltesten beschikbaar op SEH

De allersnelste PCR-test waarmee corona kan worden aangetoond, is nu beschikbaar binnen ons ziekenhuis. In slechts 20 minuten is er duidelijkheid. De test is gecombineerd met de test op influenza A/B (griep). Er is één ‘maar’: de snelle test is alleen beschikbaar voor de Spoedeisende Hulp en ook daar alleen voor speciaal geselecteerde situaties. Dat heeft te maken met het zeer beperkte aantal beschikbare test-sets. SEH-verpleegkundigen gebruiken het testapparaat dat op deze afdeling beschikbaar is. Wanneer er veel verwijzingen naar de SEH zijn is het van het grootste belang dat patiënten niet onnodig in isolatie hoeven. Dat bevordert ook de doorstroming van patiënten naar de kliniek.

Ademhalingsoefeningen, handige filmpjes voor je patiënt

Goede ademhaling en beweging bevorderen herstel, verminderen de kans op trombose en zijn belangrijk voor het voorkomen en genezen van een longontsteking.  Daarom maakte longchirurg Geertruid Marres samen met onze fysiotherapeuten een simpel basis pakketje filmpjes met oefeningen. Deze filmpjes helpen patiënten  -zowel met als zonder corona-  om zelfstandig te oefenen. We gebruiken ze in het ziekenhuis, maar de filmpjes zijn ook zeker geschikt voor thuis. Wij delen het graag. Je vindt de filmpjes hier

Albert Contact - Digitale zorg

In onze nieuwe Albert Contact staat digitale zorg als thema centraal. De corona-uitbraken hebben de ontwikkelingen versneld. We zoeken naar alternatieven voor fysiek contact. In deze editie staan we stil bij de mogelijkheden nu en in de toekomst. Lees de Albert Contact → 
Dit is een extra editie van onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van informatie die voor onze samenwerking essentieel is. Bureau Huisartsencontacten spant zich maximaal in voor zorgvuldige berichtgeving in Verwijzer. Vind je in deze Verwijzer desondanks onduidelijke of onjuiste informatie, meld het ons.
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven kan hier. Vragen of feedback kun je mailen naar huisartsen@asz.nl.This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ziekenhuis · Postbus 444 · Dordrecht, Zh 3300 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp