Copy

Niet goed leesbaar? Klik hier voor de HTML-versie

 

 

DE VERWIJZER 

nieuwsbrief, juni 2020


Beste <<Achternaam>>,

Aan het begin van dit jaar hebben opnieuw een enquête gemaild naar alle verwijzers. We willen iedereen die de enquête heeft ingevuld daarvoor hartelijk bedanken.

Uitkomsten enquête verwijzers 2020  
Bureau Huisartsencontacten heeft bij jullie vijf onderwerpen uitgevraagd. Medische gegevensuitwisseling, nascholing, communicatiemiddelen, beleid en relatiebeheer. We hebben veel ruimte gelaten voor ‘open velden’ en hebben daardoor interessante en bruikbare suggesties van jullie gekregen voor aanpassingen of verbeteringen. Deze zullen wij ook delen met de betrokkenen en verwerken in een plan van aanpak. Over de hele linie gaven de uitkomsten een verbetering op de enquête van 2017. Een positief beeld. Blijven verbeteren is ons adagium. Heb je interesse in een samenvatting van de uitkomsten? Mail dan naar huisartsen@asz.nl

Met vriendelijke groet,
Steven Haverkamp
Relatiebeheerder huisartsen, eerste lijn en VV&TOpstarten reguliere zorg: poliklinische zorg op 90%, toegangstijden worden weer vermeld

De poliklinieken zien op dit moment gemiddeld 90% van het aantal patiënten dat voor de corona-uitbraak werd gezien. Dit is onder meer mogelijk gemaakt door het openstellen van avondspreekuren. Er wordt naar verdere opschalingsmogelijkheden gezocht. Ook gaan we de toegangstijden weer registreren in ZorgDomein en op onze website. Voor poliklinieken die triage toepassen geldt dat, afhankelijk van de urgentie van de zorgvraag, de toegangstijd korter of langer kan zijn.
Let op: voor sommige specialismen is de wijze van afspraak maken veranderd. Patiënten worden bij triage vaker schriftelijk uitgenodigd voor een afspraak en inloopspreekuren zijn gestaakt. Voor een radiologieonderzoek moet de patiënt altijd bellen om een afspraak te maken.

Cardiologische zorg na verwijzen binnen 10 dagen voor patiënt beschikbaar

In de media is veel geschreven over onderzoeken die zouden aantonen dat de laatste maanden veel mensen hun cardiologische zorgvraag hebben uitgesteld. Door in te zetten op digitaliseren, telefonische consulten en triage, is het de cardiologie gelukt om vanaf juni korte toegangstijden te creëren. De vakgroep kan de consulten op de polikliniek cardiologie en het diagnostisch onderzoek binnen 10 dagen realiseren. Ook de cardiologie houdt zich uiteraard aan de huidige RIVM-richtlijnen. 

Nieuwe poliklinieken geriatrie:
Polifarmacie en Vasculaire geriatrie

Sinds 9 juni zijn twee nieuwe poli’s beschikbaar op locatie Dordwijk:
  • De Vasculaire geriatriepolikliniek is bedoeld voor de volgende indicaties bij ouderen met lastige co-morbiditeit: moeilijk te reguleren hypertensie, beleid bij orthostatische hypotensie, vragen omtrent wijzigingen antistollingsbeleid of de wens tot opstarten van nieuwe orale antidiabetica zoals SGLT2-remmers.
  • Op de Polifarmacie polikliniek saneert de geriater, op basis van onder andere labonderzoek en onderzoek op medicatie-interacties, de medicatie van patiënten die klachten ondervinden gerelateerd aan polifarmaciegebruik.
Meer informatie vind je in ZorgDomein of neem contact op met Etienne Meulen (Polifarmacie) via E.Meulen@asz.nl of 078 - 6542402 of Leonora Louter (Vasculaire geriatrie) via l.louter@asz.nl of 078 - 6523660

PoliDirect: nu ook echo-onderzoek in GOED Ridderkerk

Met ingang van donderdag 4 juni kunnen er echo’s worden gemaakt op de locatie GOED Ridderkerk.  Dit onderzoek kan op dinsdagmorgen en donderdagmorgen en vindt plaats op de begane grond van GOED Ridderkerk, rechts achterin bij het Result Laboratorium.
Je kunt patiënten verwijzen via Zorgdomein ASZ locatie Ridderkerk of via Zorgmail van PoliDirect. De patiënt kan zelf telefonisch een afspraak maken via: 0184-434268 (van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur. 

Prisma-app helpt huisarts met laagdrempelig contact specialist

De Prisma-app, in Siilo, ondersteunt huisartsen met een virtueel meedenkconsult, als vervanging voor telefoontjes naar een specialist. Volgens CMIO Mark Friebel is dit voor huisartsen een interessant medium. Via de app kunnen huisartsen laagdrempelig een vraag over een patiënt stellen aan deelnemende specialisten. De toepassing is te zien als een asynchroon MDO. Post je bijvoorbeeld een vraag bij KNO, dan kan je een antwoord ontvangen van een KNO-arts, neuroloog of radioloog. Ook buiten het ASz. De specialisten die participeren, kunnen tussen de bedrijven door antwoord geven. Dat kan inzichten opleveren waar je als huisarts niet aan hebt gedacht en onnodige doorverwijzingen naar de specialist worden op deze manier voorkomen. De Prisma-app draagt zo ook bij aan bij netwerk-geneeskunde.
Lees er meer over in dit artikel van ICT&Health of meld je direct aan via www.prisma.team 

Result Laboratorium vraagt patiënten opt-in toestemming Zorgverleners-portaal bij prikposten

Result Laboratorium helpt door bij patiënten die de prikposten bezoeken navraag te doen over bijvoorbeeld de juiste huisarts en toestemming voor inzage in het Zorgverlenersportaal door de huisarts. Daarbij worden de formulieren van het ASz gebruikt.
Bij onderstaande decentrale prikposten wordt het opt-in toestemmingsformulier actief door de bloedafnamemedewerksters aangeboden en verzameld:
Poli Strijen Het Dorpshuis, Poli Ridderkerk GOED, Poli HIA De Zeester, Poli Papendrecht Sterk Papendrecht. De formulieren zullen door de Resultbode worden meegenomen naar het ASz.
Op onderstaande prikpoli's, worden de formulieren wel actief aangeboden door de bloedafnamemedewerksters maar niet verzameld. De patiënten worden doorverwezen naar de patiëntenregistratie ASz om daar het formulier aan te bieden:
ASz locatie Sliedrecht, ASz locatie Zwijndrecht en ASz locatie Dordwijk.

 Uitgelicht 

Digitale zorg

De coronacrisis heeft het digitaliseren van onze zorg een flinke duw in de rug gegeven. Juist omdat we onze patiëntenzorg zo goed, zo persoonlijk en zo dichtbij mogelijk willen houden hebben we de afgelopen periode vooral gekeken welke digitale middelen we op de best mogelijke manier kunnen inzetten. En daarin zijn we goed geslaagd. Steeds meer wordt gebruik gemaakt van Facetalk, BeterDichtbij, MijnASz en onze behandelpad-apps. Al meer dan 10 vakgroepen maken gebruik van de app BeterDichtbij en zij communiceren met zo'n 1.000 patiënten via de app. Ook het gebruik van de Behandelpad-app groeit. De app zelf is ongeveer 3900 keer gedownload en bevat 16 behandeling, 12 zijn er in ontwikkeling. 
Wil je meer weten over deze en andere digitale tools die wij inzetten en wil je weten hoe het werkt? Bekijk dan de video hierboven of lees meer op: www.asz.nl/digitalezorg → 

Is je profiel in de artsenwijzer-app actueel?

Om deze app zo optimaal mogelijk te laten functioneren, is het van belang dat iedereen zijn/haar profiel goed heeft bijgewerkt. Kloppen je gegevens in de app en heb je al een profielfoto toegevoegd? Op deze manier ben je goed te vinden voor je al collega’s. 

Je kunt nu zelf in de app de wijzigingen doorvoeren maar mocht je hierover vragen hebben neem dan contact op met huisartsen@asz.nl 

Download de app gratis:
Google Play store →
Apple App store →

Albert Contact


Vorige maand is nieuwe Albert Contact verschenen met daarin alles over Samenwerken tijdens Corona. Heb je het magazine niet ontvangen en wil je het toch graag lezen? Klik op onderstaande button.
Lees de Albert Contact →

  Agenda & aanmelden


Alle bijeenkomsten, zoals KKO's en Albert Events zijn in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in ieder geval tot en met 31 augustus a.s. geannuleerd.
Ook de zomer BBQ die gepland stond op 2 juli is helaas geannuleerd.

  Nieuwe collega's

 

Anniek Lenselink
Geestelijk verzorger
sinds half februari

  


Lukas Ricker
Chef de clinique oogheelkunde
sinds maart
In deze maandelijkse nieuwsbrief van het Albert Schweitzer ziekenhuis houden we je op de hoogte van informatie die voor onze samenwerking essentieel is. Bureau Huisartsencontacten spant zich maximaal in voor zorgvuldige berichtgeving in Verwijzer. Vind je in deze Verwijzer desondanks onduidelijke of onjuiste informatie, meld het ons.
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven kan hier. Vragen of feedback kun je mailen naar huisartsen@asz.nl.This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ziekenhuis · Postbus 444 · Dordrecht, Zh 3300 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp