Copy

Niet goed leesbaar? Klik hier voor de HTML-versie

 

 

DE VERWIJZER 

nieuwsbrief, mei 2020


Beste <<Achternaam>>,

Zorgvuldig en stapsgewijs zijn wij inmiddels begonnen met de start van de reguliere zorg naast de zorg voor coronapatiënten. We doen dat in nauw overleg met de huisartsen en de VVT. We hebben in de afgelopen periode allemaal gebruik gemaakt van alternatieven voor fysiek contact en communicatie. Iedereen zal onderschrijven dat we hetgeen we daarvan geleerd hebben beslist moeten behouden. Het is belangrijk dat we de opstart van de zorg op een intelligente wijze  benutten. Daarom stimuleren wij bijvoorbeeld de vakgroepen om te triëren. De vakgroep cardiologie gaat met de huisartsen het gebruik van het ‘meekijkconsult’ verder uitbreiden. We houden jullie op de hoogte en nodigen jullie uit om slimme ideeën en samenwerking met ons te delen. Lees daarom ook het nieuwe Albert Contact, over samenwerking in de regio. 

Met vriendelijke groet,
Steven Haverkamp
Relatiebeheerder huisartsen, eerste lijn en VV&THelp ons bij het opstarten van de reguliere zorg

Door de anderhalvemetermaatregelen, die wij ook op de poliklinieken en onderzoeksafdelingen moeten hanteren, is de capaciteit voor fysieke afspraken minder dan normaal. We hanteren een zogenaamd ‘harmonicamodel’ voor het inrichten van zorgprocessen. Daarmee kunnen we ruimte bieden aan coronazorg zodra het virus onverhoopt weer de kop op steekt en weer afschalen wanneer corona zich rustiger houdt. Dat vraagt dat we flexibel zijn en niet te ver vooruit plannen. De meeste specialismen zijn daarom overgestapt op triage om de verwijzingen te prioriteren. Om dat goed te laten verlopen vragen wij de verwijzers drie dingen:
  1. Verwijs altijd via ZorgDomein, ook voor het aanvragen van onderzoeken
  2. Geef of mail altijd het patiëntbericht aan/ naar de patiënt.
  3. Zorg voor een volledige verwijsbrief. Want op basis van de brief wordt de verwijzing geprioriteerd.
Hoe pakt het ziekenhuis de verwijzingen op? Lees hier meer → 

Radiologisch onderzoek alleen op afspraak

Door de anderhalvemetermaatregelen is het inloopspreekuur voor röntgenonderzoek gestaakt. Dat betekent dat de patiënt altijd een afspraak moet maken. Zonder afspraak kan de patiënt niet worden geholpen.
Als je de patiënt via ZorgDomein verwijst dan staat de juiste informatie om een afspraak te maken in het patiëntbericht. Radiologieaanvragen die vóór of tijdens de sluiting zijn aangemaakt bevatten niet de juiste afspraakinformatie. Attendeer je patiënten hier s.v.p. op.  De beperkte avondopenstelling is alleen voor patiënten die door de huisartsenpost RHD zijn verwezen.

Covid-19 status vermelden in verwijsbrief

Voor alle specialismen is de ZorgDomein verwijsbrief uitgebreid met de onderstaande extra vragen.

Graag aandacht voor polikliniek afspraken bij triage

Een grote groep patiënten wordt door de medisch specialisten getrieerd. Bij spoed worden patiënten door de polikliniek gebeld. Bij een reguliere verwijzing ontvangt de patiënt een afspraak. Wij vragen jullie om patiënten de instructie te geven om niet zelf naar de polikliniek te bellen om een afspraak te maken. Daar wordt in de brief aan de patiënt ook aandacht voor gevraagd. Momenteel is het telefoonverkeer door de opstart van de reguliere zorg, erg druk op de poliklinieken en het callcenter. Wij vragen daar jullie begrip voor en verzoeken uitdrukkelijk om in de verwijzing ook een 06-nummer en email-adres van de patiënt te vermelden. 

Maak kennis het het team van het Orthopedisch Centrum

Het behandelteam van het Orthopedisch Centrum is op volle sterkte. Op onze website staat een actueel overzicht van het team met daarbij per persoon de specialisaties.
Bekijk het behandelteam →

Palliatieve zorg in coronatijd

Palliatieve zorg is breder dan terminale zorg en is gericht op het verzachten en waar mogelijk wegnemen van de symptomen. Juist nu, vanwege de corona-infectie, is de veiligheid een belangrijk aspect. Goede samenwerking en dus organisatie, informatie en communicatie is daarbij onmisbaar. Stichting Drechtzorg tipt in een nieuwsbericht op de handige coronapagina van 'Palliaweb'. Op deze pagina staan verschillende documenten met relevante informatie per zorglocatie. Hier kunt u informatie vinden over corona binnen het verpleeghuis, het ziekenhuis, de hospice of patiënten en naasten. 

 Uitgelicht 

Slimme software helpt radiologen om borstkanker op te sporen

Sinds kort maken de Radiologen die werkzaam zijn op onze Breast Clinic gebruikt van slimme software die helpt om borstkanker te herkennen. De software brengt met één klik op de knop de mogelijke afwijkingen in beeld en kent ze een score toe voor de kans op borstkanker. Deze innovatieve techniek maakt de Radioloog niet overbodig, maar helpt hem bij het behoeden op fouten en kan in andere gevallen extra bevestiging geven. Het AD schreef er een interessant artikel over. 
Lees het hele artikel op de website van het AD →

Locatie Zwijndrecht zet versneld stappen richting dagcentrum

De omvorming van de locatie Zwijndrecht tot dagcentrum is door de coronacrisis in een stroomversnelling gekomen. Dat houdt onder meer in dat verpleegafdeling F (Cardiologie en Interne Geneeskunde) in Zwijndrecht na de coronatijd niet opnieuw opengaat, dat de gehele locatie vanaf nu in de weekeinden al gesloten blijft en dat de Acute Zorg Afdeling komt te vervallen. De locatie Zwijndrecht is wel weer aan het opschalen voor de reguliere zorg, maar met de nadruk op poliklinische spreekuren, onderzoeken en dagbehandelingen en tijdelijk ook nog kort verblijf door de week. Lees meer op asz.nl → 


  Agenda & aanmelden


Alle bijeenkomsten, zoals KKO's en Albert Events zijn in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in ieder geval tot en met 31 augustus a.s. geannuleerd.

Nieuw in de Artsenwijzer app!

Met de Artsenwijzer-app heb je de actuele contactgegevens van zorgprofessionals in de regio altijd bij de hand. Naast het zoeken op naam, is het nu ook mogelijk om te zoeken op organisatie, specialisatie of sub-specialisatie. Zorg dat je op de juiste manier gevonden kunt worden door je collega’s en maak je profiel compleet door deze gegevens aan te vullen.
Heb je ooit een account aangevraagd, maar ben je de link of het wachtwoord kwijt waarmee je de artsenwijzer app kunt activeren? Neem dan contact met ons op via huisartsen@asz.nl Wij helpen je graag!
 


Download de app gratis:
Google Play store →
Apple App store →

Albert Contact


Vorige week is nieuwe Albert Contact verschenen met daarin alles over Samenwerken tijdens Corona. Heb je het magazine niet ontvangen en wil je het toch graag lezen? Klik op onderstaande button.
Lees de Albert Contact →
In deze maandelijkse nieuwsbrief van het Albert Schweitzer ziekenhuis houden we je op de hoogte van informatie die voor onze samenwerking essentieel is. Bureau Huisartsencontacten spant zich maximaal in voor zorgvuldige berichtgeving in Verwijzer. Vind je in deze Verwijzer desondanks onduidelijke of onjuiste informatie, meld het ons.
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven kan hier. Vragen of feedback kun je mailen naar huisartsen@asz.nl.This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ziekenhuis · Postbus 444 · Dordrecht, Zh 3300 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp