Copy

Niet goed leesbaar? Klik hier voor de HTML-versie

 

 

DE VERWIJZER 

nieuwsbrief, juli 2020


Beste <<Achternaam>>,

Op de ASz website hebben we een nieuw deel ingericht voor zorgprofessionals: www.mijnasz.nl/zorgverleners. Hier kun je straks onder meer de presentaties van het Kort Klinisch Onderwijs en de Albert Events terugvinden. Meer over MijnASz voor zorgverleners lees je in ‘Uitgelicht’. Op verzoek van jullie gaan we weer een start maken met de nascholingsactiviteiten. We houden bij de bijeenkomsten rekening met de COVID-19 voorzorgsmaatregelen. Op woensdag 9 september beginnen we op de locatie Dordwijk met een Albert Event over KNO. Raadpleeg voor de komende nascholingen goed onze agenda op de website. Wij wensen jullie een fijne zomerperiode.

Met vriendelijke groet,
Steven Haverkamp
Relatiebeheerder huisartsen, eerste lijn en VV&TWijzigingen orthopedisch centrum

Door de coronacrisis is het orthopedisch centrum in maart dit jaar met spoed verhuisd naar locatie Dordwijk. Nu de reguliere zorg weer opgestart is worden alle klinische operaties, denk aan de prothesiologie en andere ingrepen waarvoor patiënten in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, op de locatie Dordwijk uitgevoerd. In Zwijndrecht vinden op dit moment uitsluitend dagbehandelingen plaats. Dit betreft over het algemeen kijkoperaties van schouder, knie of enkel en andere kleinere ingrepen zoals bijvoorbeeld aan de voet. Vanaf 1 september is op de locatie Zwijndrecht weer een kort verblijf faciliteit beschikbaar waardoor operaties kunnen worden verricht, waarvoor eventueel een nachtopname nodig is. De zorgverlening voor de poliklinische locaties van het orthopedisch centrum blijven ongewijzigd. Patiënten kunnen afspraken maken in Dordwijk, Zwijndrecht, Sliedrecht en Ridderkerk.

Contactgegevens orthodopedisch centrum:
  • Huisartsen / fysiotherapeuten voor overleg of spoed: 078-6523549 (Dordwijk) / 078-6545154 (Zwijndrecht)
  • Voor medische vragen: Siilo Medical Messenger. 
  • Voor niet medische vragen: orthopedie@asz.nl

Verhuizing verpleegafdelingen

Sinds woensdag 10 juni is afdeling V05 (corona-afdeling) gesloten. Alle van coronaverdachte patiënten worden vanaf die datum op het observatorium opgenomen. (Ex)coronapatiënten worden vanaf de IC op C1 opgenomen.

De situatie vanaf 10 juni is als volgt:
  • C2: 36 bedden shortstay, mammachirurgie, urologie, vaatchirurgie en traumachirurgie
  • D2:  20 bedden dagbehandeling beschouwend en 12 bedden orthopedisch centrum
  • W0: 8 bedden voor verdachte coronapatiënten en 4 bedden voor reguliere patiënten.
  • C1: 24 bedden voor bewezen coronapatiënten met mogelijkheid om ook verdachte patiënten te plaatsen, als overloop van het observatorium.
  • V05: gesloten

Opstart reguliere zorg, aandachtspunten

Op de poliklinieken houden wij rekening met de anderhalvemeter-maatregelen. Onder andere door inzet van avond- en weekendspreekuren draaien de poliklinieken inmiddels op meer dan 90% van de reguliere capaciteit. Enkele specialismen hebben inmiddels de achterstand weggewerkt en zijn gestopt met het triëren van de verwijzingen. Andere vakgroepen blijven (voorlopig) wel triëren. Bij triage ontvangt de patiënt telefonisch, per post of per mail een uitnodiging. In andere gevallen moet de patiënt zélf bellen voor de afspraak. Hoe de afspraak tot stand komt staat in ZorgDomein. Geef daarom altijd het patiëntbericht mee aan je patiënt of mail dit aan hen. Stimuleer de patiënt om het bericht zorgvuldig te lezen. De inloopspreekuren voor Radiologie zijn en blijven gesloten. Röntgenfoto’s kunnen alleen op afspraak.

Verzoek om deelname onderzoek cholesterol met Repatha – evolumab

Momenteel werkt de afdeling Trials & Research en interne geneeskunde, op de polikliniek interne geneeskunde, een cholesterol onderzoek uit met een PCSK-9 remmer (Repatha – evolocumab). Het doel van dit onderzoek is om erachter te komen of verlaging van het cholesterolgehalte in het bloed, de kans op ernstige cardiovasculaire gebeurtenis (zoals een hartaanval of beroerte) kan verkleinen. Het gaat in dit geval om patiënten die evolocumab (PCSK9-remmer) gebruiken, samen met de medicatie die hij/zij nu op aanwijzing van de arts gebruikt voor de behandeling van afwijkende cholesterolgehalten in het bloed.
Wij stellen het op prijs als je patiënten wilt voorstellen om aan het onderzoek deel te nemen. Verwijzen kan naar VESALIUS, internisten,  Dr. S.C.C. Hartong (vasculair geneeskundige) en Drs. R.J.M. van Leendert. Aanmelden via. Mw. J. Olsthoorn, per e-mail via: J.Olsthoorn@asz.nl.
Kijk voor meer informatie over dit onderzoek, de inclusiecriteria, het protocol én de informatiefolder voor patiënten op onze website →

Keuzehulp zorgverleners, de juiste zorg op de juiste plek

Zorgverleners willen de juiste zorg op de juiste plek. In kader van JZOJP is er een keuzehulp ontwikkeld voor het juiste evenwicht tussen fysieke zorg en zorg op afstand. Het programma 'ThuisBeter' wil met de keuzehulp aansluiten bij de behoeften van patiënten en zorgverleners. Uit recente peilingen blijkt dat mensen enthousiast zijn over zorg op afstand wanneer dat kan. Kijk voor het stroomschema in de keuzehulp
Vragen of meer weten? Neem contact op via: info@zorg-en.nl 
Meer weten over 'ThuisBeter'? Lees het nieuwsbericht hierover op onze website. 

Multidisciplinair overleg bijwonen? Doe het digitaal.

De input van de huisarts in het multidisciplinair overleg (MDO) is belangrijk om tot een voor de patiënt goed afgewogen behandeladvies te komen. Door in te bellen bespaar je tijd én kun je de anderhalvemeter-maatregelen in acht nemen. Via een app kun je, vanaf je smartphone of tablet deelnemen aan het MDO. Wil jij nu of in de toekomst gebruik maken van deze veilige beeldbelverbinding tijdens het MDO? Vraag dan de instructie op door een mailtje te sturen naar huisartsen@asz.nl

Enkel-arm index met inspanningstest aan te vragen door huisartsen

Vanaf 3 augustus kun je als huisarts zelf een enkel-arm index met inspanningstest aanvragen op locatie Dordwijk. Je vindt de aanvraag in ZorgDomein onder diagnostiek > functieonderzoek. De uitslag ontvang je digitaal via edifact/zorgmail. Voor vragen kun je terecht bij de afdeling Vaatdiagnostiek, telefonisch via: 078 – 652 3613.

 Uitgelicht 

Nieuwe website voor zorgverleners online

MijnASz voor zorgverleners is vernieuwd en uitgebreid. Naast de toegang tot het Zorgverlenersportaal vind je hier nu veel handige informatie voor verwijzers en paramedici op één plek. Bijvoorbeeld de agenda waar je direct kunt inschrijven voor Albert Events en andere bijeenkomsten. Heb je bijeenkomsten gemist? Dan kun je hier straks ook de presentaties terugvinden. Verder vind je er informatie over onze dienstverlening, medische gegevensuitwisseling, je kunt wijzigingen gemakkelijk doorgeven via de website en protocollen downloaden. Mis je nog zaken of heb je een suggestie? Mail die dan naar huisartsen@asz.nl 

Bekijk de nieuwe website voor zorgverleners  →

Download nu de artsenwijzer app

Wil je snel en gemakkelijk in contact komen met zorgverleners in onze regio? Gebruik dan onze Artsenwijzer-app. Met deze gratis app heb je de actuele contactgegevens van zorgverleners in de regio altijd bij de hand. Je kunt zoeken op naam, maar ook op specialisme of subspecialisme. Daarnaast vind je in de app het laatste nieuws en informatie over de werkafspraken, Albert Events en Kort Klinisch Onderwijs.
Om de app te kunnen gebruiken is een account nodig. Je dit aanvragen via het formulier in onderstaande link.
Aanvraagformulier Artsenwijzerapp

Download de app gratis:
Google Play store →
Apple App store →

  Agenda & aanmelden


03/09/2020 | Kort klinisch onderwijs (KKO) Dordrecht (onder voorbehoud)
                     
Info & aanmelden
09/09/2020 | Albert Event Acute KNO, locatie Dordrecht
                     Info & aanmelden→
10/09/2020 | Kort klinisch onderwijs (KKO) Sliedrecht (onder voorbehoud)
                     Info & aanmelden
November   | Nascholing Obesitas/bariatrie
                     In samenwerking met de vakgroep Chirurgie 
                     (meer info volgt)
Bekijk de planning van het Kort Klinisch Onderwijs (KKO's) en alle Albert Events in 2020 in de agenda.
Bekijk de agenda →

Albert Contact


Vorige maand is nieuwe Albert Contact verschenen met daarin alles over Samenwerken tijdens Corona. Heb je het magazine niet ontvangen en wil je het toch graag lezen? Klik op onderstaande button.
Lees de Albert Contact →
In deze maandelijkse nieuwsbrief van het Albert Schweitzer ziekenhuis houden we je op de hoogte van informatie die voor onze samenwerking essentieel is. Bureau Huisartsencontacten spant zich maximaal in voor zorgvuldige berichtgeving in Verwijzer. Vind je in deze Verwijzer desondanks onduidelijke of onjuiste informatie, meld het ons.
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven kan hier. Vragen of feedback kun je mailen naar huisartsen@asz.nl.This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ziekenhuis · Postbus 444 · Dordrecht, Zh 3300 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp