Copy

Niet goed leesbaar? Klik hier voor de HTML-versie

Coronadossier 

De tweede coronagolf is een feit. Ook nu zullen zorgverleners uit 1e en 2e lijn de schouders eronder zetten om de zorg zo goed als mogelijk te verlenen. Bureau Huisartsencontacten zal de komende tijd wekelijks een Verwijzer-coronadossier mailen met daarin het laatste nieuws en samenwerkingsafspraken.

Kijk voor meer informatie ook op onze veelgestelde vragen voor zorgverleners. https://www.mijnasz.nl/zorgverleners/corona/

Actuele situatie van het aantal COVID-19 plaatsen in ASz

De druk op de beddencapaciteit (en SEH) neemt nog steeds toe. Momenteel heeft ASz twee corona-afdelingen ingericht. Conform de regio-afspraak kunnen daar 18 positieve patiënten liggen. Andere patiënten worden via het LCPS uitgeplaatst naar ziekenhuizen elders in het land. Tot nu toe is er zelfs een patiënt verplaatst naar Groningen en naar Maastricht. Momenteel verblijven er op de corona-afdelingen nu 20-25 positieve patiënten. Dat komt omdat uitplaatsen naar andere ziekenhuizen moeilijk is. Door capaciteitsproblemen in de VVT zijn ook daar onvoldoende uitplaatsingsmogelijkheden.
Er zijn momenteel drie operatiekamers afgeschaald op Dordwijk. Alleen de electieve en niet urgente operaties zijn afgezegd. Alle operaties met prioriteit gaan gewoon door. De poliklinische zorg blijft beschikbaar.
Onze longartsen bieden hulp en ondersteuning aan bij verzorging van COVID-patiënten in de thuissituatie. Huisartsen kunnen zich hiervoor wenden tot longarts Eric van Thiel. 078-6541111.

Aanpassing ontvangst bezoekers ASZ per maandag 19 oktober

Ook het ASz is voor onbepaalde tijd verplicht haar bezoekers uit te vragen op coronaklachten. Daarom hebben wij een plan gemaakt waarmee we ook deze winter onze bezoekers veilig kunnen ontvangen. Per maandag 19 oktober 2020 geldt voor patiënten en bezoekers dat zij drie coronavragen moeten beantwoorden bij het bezoeken van onze locaties. Er zijn twee opties: Binnen 24 uur voorafgaand aan het bezoek kunnen zij via de website www.asz.nl/coronavragenlijst de vragenlijst invullen, of bij binnenkomst op locatie bij een zuil. De standaard afspraakbevestigingen en sms-berichten voorafgaand aan het polibezoek zijn hier vanaf vrijdag op aangepast.
In onderstaande reportage van RTV Dordrecht laten we de zuilen alvast zien.

Vanaf 19 oktober extra bloedafname en routesplitsing, Albert Schweitzer ziekenhuis locatie Dordwijk

Om de drukte in de wachtruimtes te beperken, wordt er per 19 oktober een extra Result bloedafname geopend in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordwijk. Daarnaast wordt de route naar de bloedafnames gesplitst. Patiënten die voor de bloedafname naar ASz locatie Dordwijk komen, worden verwezen naar de nieuwe locatie op de zesde etage. Deze route wordt aangegeven door middel van triagezuilen en stoepborden. De ingang van deze locatie bevindt zich links van hoofdingang. De ingang is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden. Patiënten kunnen hier vanuit de hal met de lift naar de zesde verdieping. Patiënten die zich al in het ziekenhuis bevinden, worden verwezen naar de reguliere bloedafname op de begane grond in de centrale hal. Lees meer

Overzicht opgenomen en ontslagen patiënten van afgelopen zaterdag is niet verstuurd

Als gevolg van een technische storing in edifact/Zorgmail is het overzicht van opgenomen en ontslagen patiënten in de nacht van zaterdag op zondag niet verstuurd naar de huisartsen. Afgelopen nacht is er wel weer een actueel bericht verstuurd. Verwijzers die gebruik maken van het Zorgverlenersportaal kunnen via de knop ‘ontslagen 14 dagen’ zien welke patiënten zaterdag met ontslag zijn gegaan.

Aanpassingen in afspraakbevestiging belconsult

Deelnemers aan het patiëntenpanel naar aanleiding van de eerst COVID-periode zijn merendeels blij met de belconsulten. Wel geven veel respondenten aan dat zij meer duidelijkheid willen over wanneer zij gebeld worden. Daarom is besloten om een tijdsslot van 1 uur voorafgaand tot 1 uur na het tijdstip in de polikliniek-agenda en in de brief te vermelden. Deze wijziging is vorige week doorgevoerd. Hiermee voorkomen we dat patiënten niet onnodig beschikbaar hoeven te zijn voor het gesprek met hun arts.
Voor onze administratie staat een belconsult gelijk aan een polikliniekbezoek. Wij kregen hier vragen over van patiënten en daarom hebben we dit nu toegelicht op onze website en in de afspraakbevestigingsbrief voor belconsulten of telefonische consulten.

Albert Contact - Digitale zorg

In onze nieuwe Albert Contact staat digitale zorg als thema centraal. De corona-uitbraken hebben de ontwikkelingen versneld. We zoeken naar alternatieven voor fysiek contact. In deze editie staan we stil bij de mogelijkheden nu en in de toekomst. Lees de Albert Contact → 
Dit is een extra editie van onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van informatie die voor onze samenwerking essentieel is. Bureau Huisartsencontacten spant zich maximaal in voor zorgvuldige berichtgeving in Verwijzer. Vind je in deze Verwijzer desondanks onduidelijke of onjuiste informatie, meld het ons.
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven kan hier. Vragen of feedback kun je mailen naar huisartsen@asz.nl.This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ziekenhuis · Postbus 444 · Dordrecht, Zh 3300 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp