Copy

DE VERWIJZER
 nieuwsbrief voor verwijzers, augustus 2019
Beste <<Achternaam>>,

Het Albert Contact zal in september bij u in de digitale brievenbus vallen. Het bekende magazine, maar dan in een digitaal jasje. Zo kunnen we u van nog meer informatie voorzien omdat we eenvoudig kunnen doorlinken naar achtergrondinformatie. Houd uw mailbox in de gaten voor de eerste editie waarin Micon Bijl (voorzitter MSB) en Peter Top (medisch manager Zorggroep ZGWA) zich aan u voorstellen. Daarnaast maakt u kennis met andere huisartsen, medisch specialisten en andere zorgprofessionals en belichten we de thema’s waar zij in gezamenlijkheid aan werken of bij betrokken zijn.

Met vriendelijke groet, Steven Haverkamp
Relatiebeheerder huisartsen, eerste lijn en VV&T


Direct verwijzen naar de diabetische voetenpoli  

Sinds begin deze maand kunt u patiënten met diabetes en een wond onder de enkel of verdenking op Charcotvoet via ZorgDomein direct naar de diabetische voetenpoli verwijzen. Op deze poli wordt uw patiënt beoordeeld door een multidisciplinair team dat bestaat uit een vaatchirurg, physician assistent (PA), podotherapeut, wondverpleegkundige en eventueel gipsverbandmeester. Er wordt een behandeltraject uitgezet en eventueel verwezen naar een orthopedisch schoenmaker, revalidatiearts of vervolgonderzoek. Een casemanager, de PA, coördineert de zorg en u ontvangt aan het einde van het behandeltraject via de casemanager een terugkoppeling. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de poli chirurgie 078 - 65 232 50.

Deelnemen aan het MDO. Het kan nu online! 

Als huisarts kunt u voor de patiënt een waardevolle bijdrage leveren aan het multidisciplinair overleg (MDO). Vanaf eind september is het namelijk mogelijk om via een beeldverbinding deel te nemen aan het MDO. Via uw tablet, laptop of computer met camera en microfoon kunt u voortaan deelnemen aan het overleg. Gewoon thuis of op uw praktijk. Wilt u hier gebruik van maken vraag dan uw persoonlijke inlogcode op bij Sandra Schoenmakers of via 078 – 654 1715 Lees hier hoe het werkt

Experimenteel behandelaanbod/onderzoek voor uw patiënten met depressieve klachten

Het UMC Utrecht zoekt deelnemers voor experimenteel onderzoek naar behandeling van hardnekkige depressie met psilocybine. Psilocybine is de actieve stof in paddo’s. Er zijn aanwijzingen dat dit bewustzijnsveranderende middel een goed effect kan hebben op depressieve klachten. Het betreft een gerandomiseerd onderzoek waarbij patiënten een hoge dosis, mediumdosis of bijna-placebodosis toegediend krijgen, terwijl ze daarbij door onze speciaal opgeleide therapeuten begeleid worden in een speciaal ingerichte kamer. De studie is geschikt voor een matig-ernstige depressie die niet reageren op twee, drie of vier adequaat gedoseerde antidepressiva. Patiënten die in aanmerking komen kunnen na verwijzing snel worden gezien. Lees meer informatie

Pareltjes van goede zorg, magazine  

Van de speciale uitgave van het Albert Contact over de zeven speerpunten van goede zorg zijn nog hard copy exemplaren beschikbaar. U vindt hier allerlei interessante details over de behandeling en zorg van deze zeven medische speerpunten binnen het Asz. Bloed- en lymfklierkanker, borstkanker, pijn, darm- en leverkanker, longkanker, vaatlijden en bekkenbodemklachten. U kunt deze kosteloos bestellen via huisartsen@asz.nl 

ZorgDomein, nieuwe schermen op 6 september 

ZorgDomein blijft verbeteringen doorvoeren, om het gebruiksgemak en de mogelijkheden van het platform te vergroten. Via deze links kunt u de nieuwe schermen alvast bekijken: zorgaanbodscherm en aanvraagschermen voor verwijzers. 
Lees meer informatie

Neurologie; spoedlijn en overleglijn 

De dienstdoende neuroloog is telefonisch vaak drukbezet. Op sommige momenten belemmert dit de dagelijkse patiëntenzorg en de bereikbaarheid. Een deel van de vragen van huisartsen hoeven niet per se door de dienstdoende neuroloog beantwoord te worden. Daarom splitsen we voortaan het inkomende telefoonverkeer via de telefooncentrale:
  • spoedeisende lijn voor insturen naar SEH en direct contact met neuroloog van dienst: 078-6541041
  • overleglijn waarbij u direct contact wilt met een neuroloog: 078-6523655
  • overleglijn waarbij u geen direct contact wilt met een neuroloog, maar een boodschap of terugbelverzoek kunt achterlaten: 078-6546461
Vanaf september krijgt u via de telefooncentrale de vraag of u belt met een spoedeisend verzoek óf voor overleg. Vervolgens wordt u doorverbonden naar de juiste neuroloog. 
 
UITGELICHT

Verpleegkundig specialisten verenigen zich

De zeventien verpleegkundig specialisten in ons ziekenhuis hebben zich deze zomer formeel georganiseerd in een vereniging, de VVS (Vereniging van Verpleegkundig Specialisten). Het doel is het positioneren van hun functie en het als groep meedenken in de strategie en het beleid van het ziekenhuis.

In de afgelopen jaren is er veel veranderd rondom dit beroep. Verpleegkundig specialisten hebben sinds 2018 een zelfstandige bevoegdheid voor het indiceren, uitvoeren en delegeren van een aantal voorbehouden handelingen. Bovendien vervullen zij steeds vaker de rol van hoofdbehandelaar. Het past bij deze voortgaande ontwikkelingen om als vereniging formeel gesprekspartner te kunnen zijn voor interne en externe partners. De VVS heeft structureel overleg met de Raad van Bestuur en het Medisch Specialistisch Bestuur.

Artsenwijzer app

Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan een verbeterde versie van de Artsenwijzer-app. Zo krijgt de homepage een nieuw uiterlijk en worden er extra functionaliteiten toegevoegd. Meer hierover in de volgende verwijzer.

Agenda & aanmelden

Bekijk de volledige agenda

Personalia


Ankie Lebon, kinderarts
In de vorige verwijzer is per abuis een verkeerde foto geplaatst. Hierbij de juiste foto van algemeen kinderarts Anke Lebon die per 1 juni gestart is in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Haar aandachtsgebieden zijn wetenschap en acute kindergeneeskunde. Ze heeft Geneeskunde gestudeerd aan het Erasmus MC in Rotterdam en is in 2011 gepromoveerd met het proefschrift over bacteriële kolonisatie van de bovenste luchtwegen bij kinderen. Daarna heeft ze kindergeneeskunde gestudeerd in het Sophia Kinderziekenhuis, gevolgd door een fellowship op de Kinder Intensive Care in het Sophia Kinderziekenhuis.Uit dienst

  • Anne Wil den Hoed-Krijnen, Verpleegkundig specialist Nefrologie
In deze maandelijkse nieuwsbrief van het Albert Schweitzer ziekenhuis houden we u op de hoogte van informatie die voor onze samenwerking essentieel is. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven kan hier. Vragen of feedback kunt u mailen naar huisartsen@asz.nl.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ziekenhuis · Postbus 444 · Dordrecht, Zh 3300 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp