Copy

Niet goed leesbaar? Klik hier voor de HTML-versie

 

 

DE VERWIJZER 

nieuwsbrief, september 2019


Beste <<Achternaam>>,

De vakantie is voorbij. Er is weer werk aan de winkel. Op Prinsjesdag maakte het kabinet bekend dat zij in 2020 drie miljard meer investeert in de zorg dan vorig jaar. Onder meer met het programma 'werken in de zorg'. Er is aandacht voor het opleiden van personeel en vooral het behoud van de zorgprofessionals. In onze regio kampen alle zorgorganisaties met personeelsproblemen. Zorgaanbieders kunnen door bijvoorbeeld jobrotatie en arbeidsmobiliteit slim gebruik maken van elkaars personeel. Dat biedt voor zorgprofessionals ook de gelegenheid tot een ‘kijkje in de keuken’. De deur in het ASz is altijd open om elkaar te ontmoeten. Daarom organiseren we dinsdag 5 november weer het jaarlijks Bindings Event voor in- en externe artsen. Let op de uitnodiging in uw mailbox.
 


Met vriendelijke groet,
Steven Haverkamp
Relatiebeheerder huisartsen, eerste lijn en VV&T


Nieuw in het Zorgverlenersportaal: overzicht van ontslagen patiënten


Op de startpagina zien huisartsen welke ‘eigen’ patiënten zijn opgenomen in het Albert Schweitzer. Nu kunt u ook in één overzicht zien welke patiënten de afgelopen 14 dagen zijn ontslagen. Klik op de naam van de patiënt en u wordt doorgelinkt naar de dossierinformatie. Heeft u vragen over het Zorgverlenersportaal? Mail dan naar: s.schoenmakers@asz.nl  

Apotheekhoudende huisarts: ontvang recepten digitaal


Aan apotheekhoudende huisartsen bieden wij graag de mogelijkheid om digitale recepten te kunnen ontvangen. Het ziekenhuis wil de receptenstroom tussen het ziekenhuis en de apotheken zo veel mogelijk digitaal laten verlopen. Dit komt de snelheid en de veiligheid ten goede. De laatste tijd zijn openbare apotheken aangesloten zodat de patiënt kan kiezen of hij zijn medicatie bij de poliklinische apotheek van het ziekenhuis of bij een openbare apotheek ophaalt.

Stuur een e-mail naar koppelingen@asz.nl als ook u hier gebruik van wilt maken. Wij nemen dan contact met u op.

Uitnodiging opening Hartcentrum: 11 oktober, 12.30 - 17.30 uur


De verbouwing van ons hartcatheterisatiecomplex is voltooid. Om dit te vieren organiseren we een minisymposium voor onder andere verwijzende huisartsen en verpleeghuisartsen. Wilt u meer informatie of direct aanmelden voor het symposium ‘Leef naar hartenlust, dankzij het nieuwe Hartcentrum’: Klik dan hier .
U bent van harte uitgenodigd.

Met drie hartcatheterisatiekamers (waaronder twee volledig nieuwe kamers) zetten we een belangrijke stap vooruit als interventiecentrum en waarborgen we kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg op het gebied van de interventiecardiologie en hartfalentherapie voor de toekomst.

Informatie vaker op tijd door voorlopige ontslagbrief


Wij werken sinds mei met voorlopige ontslagbrieven. De arts-assistent verstuurt deze brief zonder supervisie en daardoor sneller. Binnen 2 weken volgt de definitieve –gesuperviseerde- ontslagbrief. Medisch specialisten kunnen er ook voor kiezen om direct de definitieve ontslagbrief te sturen. Wij monitoren de tijdigheid van onze verstuurde ontslagbrieven en sturen hierop; wij zien in 2019 (t.o.v. 2018) een stijging van het percentage tijdig verstuurde ontslagbrieven. Deel uw ervaring met huisartsen@asz.nl of stel uw vragen aan s.dejonge@asz.nl (Kwaliteitsmedewerker MSB).

Tip voor specialisten ouderengeneeskunde: bij overplaatsing naar verpleeghuizen wordt nu de voorlopige ontslagbrief gefaxt. Het is veiliger om deze brieven digitaal te versturen. Beschikt je instelling nog niet over een edifact verbinding, dan adviseren wij om aan te sluiten op Zorgmail/ Edifact. Dat is veiliger dan faxen en sneller dan papieren post. Bovendien kunt u met een Zorgmail e-mailadres veilig mailen met alle …@asz.nl mailadressen en andere Zorgmail gebruikers. Schaft uw verpleeghuis edifact aan, vergeet dan niet het edifact nummer aan het ASz door te geven.

Nieuwe ingreep Orthopedisch Centrum


Met de komst van orthopeed Mikel Reilingh hebben de eerste arthroscopische enkelartrodese behandelingen in het Albert Schweitzer ziekenhuis plaatsgevonden. Deze kijkoperatie aan de voet geeft kleinere wonden waardoor de enkel sneller vastgroeit en er minder wondproblemen ontstaan. Dat is fijn voor de patiënt omdat die minder lang in het gips hoeft.

Het Orthopedisch Centrum heeft de afgelopen periode ook een aantal organisatorische verbeteringen doorgevoerd waardoor de toegangstijden voor nieuwe patiënten voor de polikliniek zijn teruggebracht naar ongeveer 10 dagen.

Deelnemen aan het MDO. Het kan nu online!


Vanaf maandag 30 september kunt u via een beeldbelverbinding deelnemen aan het MDO. In de uitnodigingsbrief leest u hoe u de toegangscode en uitleg kunt opvragen wanneer een van uw patiënten wordt besproken in een MDO.

We zorgen in de eerste periode voor technische ondersteuning bij het MDO zodat alles goed verloopt. Vooralsnog kunt u de inbelverbinding alleen gebruiken vanaf mobile devices (smartphone of tablet) en niet via de laptop of desktop.

Neem bij vragen contact op met Sandra Schoenmakers, s.schoenmakers@asz.nl of 078 - 654 17 15.

 Uitgelicht 

 

Appen met je arts van start via BeterDichtbij
 

Patiënten van het Albert Schweitzer ziekenhuis kunnen in de toekomst op elk moment hun arts of andere zorgverlener benaderen via een app, voor het stellen van korte, niet-spoedeisende vragen. Als 21e ziekenhuis in Nederland is het Albert Schweitzer ziekenhuis hiervoor op 3 september een samenwerking aangegaan met BeterDichtbij. Binnenkort gaan de eerste twee medische specialismen van start: Plastische Chirurgie en Maag-darm-leverziekten bij kinderen. Later volgen er meer.

Lees verder →
 


Artsenwijzer app


Is uw profiel in de artsenwijzer-app actueel?
Om deze app zo optimaal mogelijk te laten functioneren, is het van belang dat iedereen zijn/haar profiel goed heeft bijgewerkt. Kloppen uw gegevens en heeft u een profielfoto toegevoegd?

Lees meer →
 Download de app gratis:
Google Play store →
Apple App store →
 

  Agenda & aanmelden


01/10/2019
Kort Klinisch Onderwijs (KKO) Zwijndrecht
Ketenzorg dementie

10/10/2019
Kort Klinisch Onderwijs (KKO) Sliedrecht
Migrantenpoli cognitieve stoornissen

16/10/2019
Albert Event oktober 2019
Verslavingszorg

Bindings Event
5 november 2019
Meld u hier aan 
Ook voor uw patiënten organiseert het ASz veel bijeenkomsten. Bijvoorbeeld:

14/10/2019
Informatieavond 'Versleten heup of knie'

15/10/2019
Inloopbijeenkomst voor stomapatiënten
Bekijk de volledige agenda →

 Personalia

Hester Graeler, chef de clinique Trauma en Algemene chirurgie
  • Per 1 september is Hester Graeler begonnen als chef de clinique Trauma en Algemene chirurgie.
  • Opleiding en werkervaring: Hester studeerde geneeskunde in Leuven in België. Daaropvolgend heeft zij haar opleiding tot chirurg en traumachirurg in België gedaan. In de afgelopen jaren heeft ze in Maastricht, Helmond, Den Haag en Amsterdam gewerkt als traumachirurg. Om nu vervolgens dicht bij huis te kunnen werken in Dordrecht.

Uitdiensttreding:

Joke van Voorst

Geestelijk verzorger
 
In deze maandelijkse nieuwsbrief van het Albert Schweitzer ziekenhuis houden we u op de hoogte van informatie die voor onze samenwerking essentieel is. Bureau Huisartsencontacten spant zich maximaal in voor zorgvuldige berichtgeving in Verwijzer. Vind je in deze Verwijzer desondanks onduidelijke of onjuiste informatie, meld het ons.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven kan hier. Vragen of feedback kunt u mailen naar huisartsen@asz.nl.
This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ziekenhuis · Postbus 444 · Dordrecht, Zh 3300 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp