Copy
Läs nyhetsbrevet i din webbläsare

Svenska HEMA-Förbundet
Nyhetsbrev: Januari 2019

Kära medlemsförening!


Nytt år innebär nya utmaningar! Förbundet vill först och främst inleda det nya året med att önska er alla en hjärtligt god fortsättning! Vi ser fram emot att tillsammans med er skapa det bästa HEMA-året hitintills. Januari innebär uppstartstider, och med det sagt vill vi tipsa om möjligheten att använda Förbundets trailer vid nyrekryteringen till vårterminen. Här kommer som vanligt lite information om vad som pågår i Förbundet just nu.
 

Medlemsrapportering 2019

 
Förbundet vill påminna alla medlemsföreningar om att rapportera in sitt medlemsantal för 2019 till SB&K och betala medlemsavgiften senast den 31 januari. Alla föreningar ska ha fått ett mail i mitten av december om hur detta går till. Mer information om hur man går tillväga finns även här. Ju fler som rapporterar desto mer har vi att säga till om, både ekonomiskt och på SB&K:s årsmöte, så gör det gärna så fort som möjligt!
 

Santa's Workshop och domarutbildning


Den 8 till 9 december 2018 gick Malmö Historiska Fäktskolas event Santa’s Workshop av stapeln. Eventet bjöd på sammanlagt tio olika workshops i vapenslagen långsvärd och svärd och bucklare uppdelade på två spår samt många sparringlekar. Under söndagen gick årets tredje domarutbildning av stapeln. Många närvarade och ytterligare flera deltog och utbildade med stor entusiasm. Förbundet vill tacka alla som bidrog till dessa dagar och till Malmö Historiska Fäktskola som rott detta event i hamn.

Årsmöte 2019


Svenska HEMA-Förbundets årsmöte kommer att gå av stapeln under eventet Vasaslaget i Uppsala den 9 mars 2019. Vill man inkomma med motioner ska detta göras senast lördagen den 16 februari 2019 till Förbundets e-postadress info@svhemaf.se. Kom även ihåg att samtliga tidigare medlemsavgifter ska vara betalda och att fullmakt behöver upprättas till de ombud som ska representera på årsmötet. Formell kallelse och årsmöteshandlingar kommer anslås på Förbundets hemsida inom kort. Håll utkik där för vidare information.
 

Kampsportsfestivalen


Den 30 november till 2 december arrangerades Kampsportsfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö. Förbundet arrangerade uppvisningar och en presentation av HEMA under helgen. Stort tack till Stockholm HEMA, Stockholmspolisens Idrottsförening Fäktning samt Uppsala Historiska Fäktskola som genomförde detta event med bravur.

Barn- och ungdomstränarutbildning


Förbundet vill uppmana föreningar att senast den 31 januari ansöka om Idrottslyftsmedel till att bjuda in till barn- och ungdomsledarutbildning(-ar) under 2019. Förbundet kan inte själv söka Idrottslyftsmedel, men däremot både vara en bidragande kraft i själva ansökningsförfarandet och inför träffen/träffarna. Magnus Ledin på SB&K är även han intresserad av att verka för att utvecklingen på barn- och ungdomssidan inom HEMA går framåt.

Exempelvis Bosön ligger ju centralt och kan erbjuda varierande inslag i en utbildning, meddelade Magnus i dialog med Förbundet. Oavsett om det är utbildning på en stor idrottsanläggning eller hemmavid i en föreningslokal tror vi detta kan vara ett viktigt inslag i svensk HEMA:s tillväxt. Kanske finns det rent av under 2019 starka skäl att bilda en barn- och ungdomskommitté? 
 

Om ni har några frågor till oss, vill erbjuda oss en hjälpande hand, har frågor om något ovan eller av någon annan anledning vill få kontakt med oss, så går vi som alltid att få tag på genom info@svhemaf.se

Vi ses i vimlet!

Varma hälsningar,


Eva Wei 
Ordförande för Svenska HEMA-Förbundet
För Svenska HEMA-Förbundets styrelse

Vår mailadress är: info@svhemaf.se
Uppdatera dina preferenser
Avregistrera dig från maillistan


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Svenska HEMA-Förbundet · Hagagatan 4 · Örebro 70340 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp