Copy
View this email in your browser

Вестник на българите в Детройт

Ноември, 2018 г.
Фестивал на общностите в Трой
Бибилиотеката в гр. Трой организира фестивал в събота, 17 ноември в Troy Community Center, room 305, адрес: 3170 Livernois Rd. от 1:00 до 4:00 ч. Програмата включва музика, танци и изложба на предмети от различни държави. 
Деца от училище "България" ще имат участие в 3:45 ч.  
Заповядайте да ги подкрепите с вашите аплодисменти.

 

 

Театър на 18 ноемвриГриза си една позастаряла ябълка, за да не ме загризе съвестта, че вече няколко месеца не съм изтъкала и постлала червения килим за моите поЧитатели. Не че кой знае колко са загубили. Нито пък, че много са се ограмотили, разнообразили или обогатили тези, които са препрочели старите ми публикации. Дано само не са се отегчили. Вече бях писала, че вие сте моята Читадела и ми давате кислород за моя медиен огън. Благодаря от сърце за ласкавите отзиви, а също и за това, че се разлай(к)вате на творенията ми. Когато някой повярва наистина в теб и е до теб, можеш да надскочиш себе си. Но чак такива световни рекорди не възнамерявам да правя за момента. Мъжът ми каза, че моментът е останал в минало, свършено, забравено, и безвъзвратно отлетяло глаголно време. С императивен тон му казах да бъде по-КОНКРЕТЕН, а той попита „Това една дума ли е или две?“ (Бел.Ред. КОН-кретен). И като се започна едно „ухажване“.
Цял живот чаках тиквата да се превърне в каляска, но не би. А сега ще се пробвам да целувам жаби. Но май и блатото е пресъхнало, та ще трябва да си повтарям и да повярвам, че човек може да е нещастен в палат и щастлив в палатка. Убедена съм, че и всички вие мислите така.
 Ако раят не е в теб, самият ти никога няма да влезнеш в него. Най-добрият начин да приключиш    със семейните „флиртове“ и да преодолееш тежък ден е да прекараш приятна вечер. Организатор на срещата в италианския ресторант беше Калина, а поводът - рожденния ден на Ваня през декември. В моя чест, Жени и Диди поръчаха червено вино с моето име, което се оказа много удачно за блясъка в очите и за повдигане тонуса на компанията. Жалко, че не си взех бутилките, за да види Мики колко съм станала известна по света.
Стигам до извода, че менгемето на живота може или да ни смаже или да ни превърне в диаманти. А през тази вечер, всички момичета бяхме високо каратни – почти кохинорк-и. Радвам се, че в компанията ни няма сплетняри и брокери на човешки съдби, търгуващи с билети за ада. Благодаря ви момичета, че сте толкова мили, забавни и слънчеви. Доставихте ми голямо удоволствие. Надявам се на нови срещи в най-скоро време.
Пожелавам ви чао.
Емилия Димитрова 

Народни танци от цял свят всеки петък 


International Folk Dance Club of Detroit meets every Friday for ethnic dances from around the world.
Balkan American Community Center
1451 E Big Beaver Rd., Troy 48083
Вход: $7, 8:00 - 10:30 PM
Contact: ricking@comcast.com
В репертоара на групата има и много български народни танци.

 
 

Ако желаете да поздравите роднина или приятел, да рекламирате нов бизнес или да подкрепите вестника на българите в Детройт, може да направите дарение чрез paypal.me/bulgariansindetroit

Copyright © www.BulgariansinDetroit.com, All rights reserved.

Можете да промените как получавате този вестник като
обновитe вашият профайл или откажете абонамента си тук.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bulgariansindetroit · 2042 Harned Dr · Troy, MI 48085-1035 · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp