Copy
View this email in your browser
Януари 2021 г.

Бележка на редактора

Честита 2021 и за много години!
За поздрав ще цитирам част от пожеланието на Румена Младенова, дванайсетокласничка от Първо СУ "Св. Седмочисленици" в Търговище (виж целия текст по-долу).
"Трябва да се възползваме от топлите мигове, да сме благодарни на всяка подадена ръка и да се научим да уважаваме и ценим, защото доброто побеждава. Нека празниците ни бъдат светли, а душите изпълнени с любов и хармония. Бъдете с близките си хора и ценете моментите с тях. Защото смисълът на живота се крие в любовта - в това да обичаш и да бъдеш обичан."
Бъдете здрави!
Даниела Начева

Виртуална вечеринка на 15 януари 

       

 

Зарадвахме за празниците семейства в Детройт

       

По инициатива на Българския културен център празниците бяха още по-хубави за три семейства в Детройт. Децата получиха подаръци, а родителите храна и карти за пазаруване. Благодарим на дарителите.

Заедно можем всичко!

Ученически вестник в Париж с участие на деца от Детройт  


Благодаря на Янета Димитрова от българското училище "Иван Вазов" в Париж" за поканата да включи в празничния брой на изданието "Вазовчета" творби на деца от българското училище в Детройт.
Позитивната енергия винаги побеждава!

Даниела Начева   

Дивитините на баба. Тебе лъжа, мене истина.

По инициатива на Маргарита Томпсън започваме нова рубрика, където ще дадем възможност на вас, нашите читатели, да разкажете какви природни лекове знаете от баба си или други възрастни хора. Споделете с нас какво сте опитвали и какво помага на info@BulgariansinDetroit.com.

Влажна кашлица с храчки 
Прави се смес от половин чаша (кафена) мед, половин чаша масло (на стайна температура) и една лъжица синапено семе (счукано на брашно). Взема се по една лъжица от сместта при хранене 3 пъти на ден.
Може да се използва при деца като пропорцията е едно зърно синапено семе за всеки месец от възрастта на детето. Например: за две годишно дете – 24 зърна синапено семе (mustard seeds).    
Рецептата предостави Стефка Лекова от София с две внучки в Детройт.

Какво да посетим в Мичиган?

Препоръчвам на всички любознателни читатели на вестника да посетят Frederic Meijer Garden & Sculpture Park, Grand Rapids. Научете повече на сайта https://www.meijergardens.org/. 

Методи Димитров

Фотозагадка 
В миналия брой на вестника имаше снимка на птицата кардинал.

Новата загадка: Кое е това дърво? Има го и в България. Плодът е с различна форма, но със същия вкус и узрява също през късната есен.

Очакваме отговорите ви на info@BulgariansinDetroit.com

Реклама
 


Можете вече да тествате безплатно neterra.tv за 14 дни.
С промо код bgindetroit получавате 10% допълнителна отстъпка от всички абонаментни планове на www.neterra.tv за българска телезия в Америкa.

Ако желаете да поздравите роднина или приятел, да рекламирате нов бизнес или да подкрепите вестника на българите в Детройт, може да направите дарение чрез paypal.me/bulgariansindetroit

Copyright © www.BulgariansinDetroit.com, All rights reserved.
Можете да промените как получавате този вестник като
обновитe вашият профайл или откажете абонамента си тук.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bulgariansindetroit · 2042 Harned Dr · Troy, MI 48085-1035 · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp