Copy

Nieuwsbrief Centrum de Zin - Februari / Maart  2022
 

Beste Zinzoekers en Zingeïnteresseerden,
 
In deze nieuwsbrief van Centrum de Zin zetten we de activiteiten die voor februari en maart in ons centrum zijn geprogrammeerd voor jou op een rij. We starten voorzichtig, daarom ons advies de website goed in de gaten te houden. Centrum de Zin volgt het coronabeleid en zorgt er daardoor voor dat je veilig onze activiteiten kunt bezoeken. Welkom in de Zin!
 
Nog even dit:
 
Oproep aan alle leden en andere Zin-geïnteresseerden
 
We vragen onze leden om zo spoedig mogelijk het lidmaatschapsgeld voor de Vereniging Centrum de Zin over te maken. We doen aan alle andere Zin-geïnteresseerden een krachtige oproep om ook lid te worden! Om de zeer diverse activiteiten in Centrum de Zin te kunnen blijven voortzetten, is het belangrijker dan ooit ons te steunen met uw lidmaatschap.
De jaarcontributie bedraagt 35 euro en dient overgemaakt te worden op bankrekeningnummer NL41 RABO 0387 7992 06 t.n.v. VG/NPB Harderwijk. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via de website www.centrumdezin.nl (klik op ‘Word lid’), of door een mailtje met naam en contactgegevens te sturen naar info@centrumdezin.nl. Wacht niet, maar doe het vandaag nog, want we kunnen alle hulp gebruiken!
 
Giften aftrekbaar door ANBI-status
Je kunt onze activiteiten ook steunen met een bijdrage, gift of legaat. Wist je dat onze vereniging een ANBI-status heeft? Dat betekent dat leden - en trouwens ook niet-leden - hun bijdrage, giften of legaten mogen aftrekken bij hun belastingopgave (check hiervoor je persoonlijke situatie bij de Belastingdienst).
 
Woensdag 16 februari:
 
De derde middag Filosofisch Café, geleid door Kees Hellingman, aanschuiven kan nog net, zie onze website voor meer informatie

 
Zondag 20 februari: Ontmoetingssoos
 
Onze Ontmoetingssoos gaat ook weer van start, schuif ook aan voor een praatje, een kop koffie of een glas thee. Vanaf half twee tot half vijf.
 

Zondag 27 februari:  Meditatie
 
Fons Verrijdt leidt deze avond die om 19.30 uur begint.
Meditatie is een techniek die we in ons dagelijks leven kunnen inzetten en toepassen om balans, rust en ontspanning te vinden. Fons leert focussen op ademhaling of bijvoorbeeld een geluid. Hiermee kunnen we toegang krijgen tot de stilte in ons zelf.
De meditatie wordt zittend in een groep gegeven, een open groep, dus ieder kan op elk moment aansluiten.
Ontdek hoe het is om  samen te zijn, in verbinding met jezelf en in stilte of met muziek te mediteren. Meer:
Woensdagen 2 en 9 maart: Seniorencolleges Politiek
 
De uitgestelde seniorencolleges van OGJG zijn opnieuw geprogrammeerd.
Het thema voor 2 en 9 maart is Politiek, net voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart krijg je een heleboel informatie.

Op 14, 15 en 16 maart is Centrum de Zin stemlocatie voor de gemeenteraadsverkiezingen.
 
Hoe is Nederland ingericht? Wie maakt onze wetten? Wie is er nu eigenlijk écht de baas in ons land?
Studentdocent Tim neemt je mee op reis door de wereld van de Nederlandse politiek. Politiek is overal en iedereen heeft er mee te maken. Na deze collegereeks kan je jezelf een echte politieke deskundige noemen! Misschien wel zó deskundig dat je zelf de politiek in kan gaan! Deze seniorencolleges vinden plaats op woensdag 2 en 9 maart van 14.00 tot 16.00 uur. Graag aanmelden door een mail te sturen naar info@centrumdezin.nl.
Deze activiteit wordt aangeboden door de Gemeente Harderwijk, in samenwerking met de Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. De seniorencolleges zijn gratis toegankelijk.
 

Vrijdag 4 maart: Singer en songwriteravond
 
Deze keer treedt Hillsome Blues uit Hilversum op, een Americanaband met een bijzondere zangeres. Frontvrouw Marieke Heerschop (lead vocal, gitaar en harmonica) heeft een dijk van een stem, als zij zingt valt het publiek stil. Zij wordt begeleid door Jos van Workum (op bas en vocal), Gerard Harder (op gitaar, mandoline, dobro en ook vocal) en Rob Heerschop (op drums en percussie). Naast eigen nummers speelt de band ook covers. De avond begint om 20.15 uur. Dit optreden is tevens live te volgen via onze website. Maar uiteraard gaat er niets boven het LIVE bijwonen van onze optredens. 
Wat ook nieuw is: kaarten zijn tegenwoordig ook te verkrijgen via onze website:
 
Dinsdag 8 maart: Nieuwsuur Harderwijk – Wat bezielt Poetin?
 
Liek Mulder praat je in het eerste Nieuwsuur Harderwijk van 2022 bij over de gespannen situatie rond Oekraïne. Wat bezielt de Russische leider Poetin? Hoe serieus is de dreiging voor Oekraïne? Door een blik te werpen op de recente geschiedenis van Rusland wordt helderder waarom Vladimir Poetin de druk op Oekraïne en het Westen verhoogt.
 
Meer:
 
Alvast je attentie voor:
 
Zondag 20 maart: Ontmoetingssoos
Zondag 27 maart: Meditatie
Vrijdag 1 april: geen grap: Poëzie-avond
Het programma wordt samengesteld door Apollo, houd onze website in de gaten!
Vrijdag 8 april: Singer & Songwriteravond
Met Joep Pelt, zijn optreden werd vanwege de lockdown uitgesteld, maar nu kun je wel genieten van zijn muzikale gaven.
Maandag 11 en 18 april: Seniorencollege Voeding
Thema: voeding, wat is het verschil tussen bewerkt en onbewerkt voedsel? Hoe maak je verstandige keuzes? Deze colleges zijn ’s middags van 14.00 tot 16.00 uur.
 
Zo zie je: er is weer genoeg te beleven in Centrum de Zin, aan de Stationslaan 32 in Harderwijk
 
We hopen je gauw te mogen verwelkomen!
 
Facebook
Website
Voor alle activiteiten: bezoek onze website www.centrumdezin.nl  voor achtergrondinformatie, tijden en eventuele prijzen.
Ook voor zaalhuur kunt u bij ons terecht.
De avondactiviteiten beginnen om 20 uur, maar wijken soms echt af, kijk op de website.

Bestuur en vrijwilligers van Centrum de Zin
Stationslaan 32
Harderwijk


Ons mailadres is:
*info@centrumdezin.nl

Wilt u wijzigen hoe u deze e-mails ontvangt? 
Je kunt je hier afmelden voor deze nieuwsbrief . 

 


This email was sent to <<E-mail Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Centrum de Zin · Stationslaan 32 · Harderwijk, Ge 3841 DA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp