Copy

NIEUWSBRIEF 
OKTOBER/NOVEMBER 2021
Centrum de ZIN

Hallo beste Zinzoekers en Zingeïnteresseerden,
 
In deze nieuwsbrief van Centrum de Zin hebben we voor jou de activiteiten op een rijtje gezet die voor oktober en november in ons centrum zijn georganiseerd. Daar zit voor ieder wat wils bij: vast en zeker ook voor jou!
Ons advies blijft wel om onze website goed in de gaten te houden, je weet ‘t nooit met corona. De meeste activiteiten beginnen doorgaans om 20.00 uur.
 
Zondag 17 oktober: onze Ontmoetingssoos,
 
Ditmaal geen live muziek, maar wel bijzondere activiteiten, waaronder een lang gekoesterde wens: een heuse bingo met creatieve prijsjes. Inloop vanaf 13.30 uur. Meer:
 
Dinsdag 19 oktober: Nieuwsuur Harderwijk,
 
Liek Mulder houdt een ongetwijfeld boeiend betoog met als thema: ‘Mist Europa de boot?’
Als geen ander kan Liek een verfrissende kijk op de huidige stand van zaken geven. Meer info op onze website!
Vrijdag 22 oktober: de eerste ‘Dim van Rhee-lezing’,
 
De eerste editie van een jaarlijkse eerbetoon aan de illustere ereburger van Harderwijk Dim van Rhee vindt plaats op vrijdagavond 22 oktober. Met als thema ‘Het DNA van Harderwijk’ neemt, tevens Harderwijker in hart en nieren, Johan Hijnberg u mee op een spannende zoektocht naar de historie en geeft hij u een opmerkelijke inkijk in de toekomst van onze stad. Een bijzondere avond voor iedereen die geïnteresseerd is in Harderwijk. Deze avond wordt muzikaal omlijst door Christiaan Boer, meer:
 
Donderdag 28 oktober Stembevrijdend Zingen
 
Maarten Moens laat iedereen zingen op een vrije, ongedwongen wijze, doe mee, zanglijster, vink of schorre kraai!
Meer::
 
Zondag 31 oktober Meditatie
 
Fons Verrijdt leidt ons met een frisse geest de week in, op de laatste zondagavond van de maand, start om 19.30 uur, meer:


 
Vrijdag 5 november: onze eerste Poëzieavond:
 
Mis ‘m niet: vrijdagavond 5 november houdt Centrum De Zin in samenwerking met Literaire en Culturele Stichting Apollo Harderwijk een poëzieavond met veelbelovende jonge dichters. Uit Zwolle komen twee dichters: huidige stadsdichter en ‘spoken word-kunstenaar’ Sarah Lucassen en de nog maar vier jaar in Nederland wonende Syrische dichter Osama Alloush. De derde dichter is de voormalige stadsdichter van Deventer Wibo Kosters: een veel gevraagde performer en dichter, wars van rijtjesgeest. Hij schrijft dwars door wat gebruikelijk is met een melancholische pen. De poëzie wordt deze avond afgewisseld door onvervalste Nederlandstalige rap van de artiest KEV uit Zeewolde. Het begint om 20.15 uur, mis deze primeur niet! Meer:

 
In november start het filosofisch café, hou onze website in de gaten voor alle ins en outs
Echt net binnen is deze informatie: in  de maanden november en december wordt er bij voldoende deelname weer een filosofiecursus met Kees Hellingman gestart, op woensdagmiddagen of –avonden, afhankelijk van de voorkeur van cursisten. De bedoeling is om een boek te lezen, gedeeltelijk of geheel. Het gaat om het Lucy, Darwin & Lady Gaga, hoe de evolutie onze kijk op de wereld verdiept (2020) van Mark van Vugt, evolutionair psycholoog.
Het boek bestaat uit 61 essays die grotendeels eerder verschenen zijn als columns in kranten en tijdschriften. Allerlei sociale, politieke, tribale en andere instincten worden onder de evolutionaire loep genomen en besproken. Het is de bedoeling dat het boek wordt aangeschaft. De cursus wordt op vijf opeenvolgende woensdagen gegeven, te beginnen op 3 of op 10 november (afhankelijk van keuze voor middag of avond). Cursusgeld € 40,00, of € 10,00 per keer. Interesse: mail ons!
Om (ook) alvast te noteren in de agenda:
 
Dinsdag 16 november: Nieuwsuur Harderwijk;
Zondag 21 november: Ontmoetingssoos met live muziek van Jos Jongeling en gezelschap;
Dinsdag 23 november: Klankschaal ligconcert met Ben Noorloos;
Donderdag 25 november: Stembevrijdend Zingen met Maarten Moens;
Zondag 28 november: Meditatie;
Vrijdag 3 december: Singer & songwriteravond met Joep Pelt
 
Zo zie je: er is genoeg te beleven in Centrum de Zin, aan de Stationslaan 32 in Harderwijk
 
We hopen je gauw te mogen verwelkomen!
 
 
Voor alle activiteiten: bezoek onze website www.centrumdezin.nl  voor achtergrondinformatie, tijden en eventuele prijzen.
Ook voor zaalhuur kunt u bij ons terecht.
De avondactiviteiten beginnen om 20 uur, wijken soms echt af, kijk op de website.

Bestuur en vrijwilligers van Centrum de Zin
Stationslaan 32
Harderwijk


Ons mailadres is:
*info@centrumdezin.nl

Wilt u wijzigen hoe u deze e-mails ontvangt? 
Je kunt je hier afmelden voor deze nieuwsbrief . 

 


This email was sent to <<E-mail Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Centrum de Zin · Stationslaan 32 · Harderwijk, Ge 3841 DA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp