Copy

Nieuwsbrief Centrum de Zin november / december 2022

Beste lezers, hier onze nieuwsbrief voor de komende periode, met zoals eerder gemeld lezingen van formaat. Eerst deze donderdagavond 10 november om 19.30 uur: ‘de Logica van het gevoel’ en dan donderdag 17 november ‘De vertraagde tijd’:  beide absoluut de moeite waard om ze in Centrum de Zin aan te horen. Natuurlijk naast onze gebruikelijke maandelijkse activiteiten. Dus: pak je agenda erbij, schrijf ze erin en kijk op onze website als je meer wilt weten. Wees welkom!
 
(Deze!) vrijdag 11 november: onze Singer & Songwriteravond met Van Piekeren
 
In De Zin het optreden van Jan van Piekeren en zijn vaste gitarist Johan Fransen. Zij zijn bekend van onder andere De Voorstraat (VPRO), de Uitmarkt en VARA’s Spijkers met koppen. Zij gaan zoals gewoonlijk de confrontatie met het publiek aan. Ook in Harderwijk, waar Jan van Piekeren en Johan Fransen al tweemaal eerder te gast waren in Centrum de Zin, waar ze naar eigen zeggen ‘graag komen’. Meer:
 

Dinsdag 15 november: Nieuwsuur Harderwijk over ‘Is onze democratie in gevaar?’
 
Historicus Liek Mulder praat ons op zijn onovertroffen wijze bij over de actuele stand van zaken, die ons allen aangaan.In een uur praat Liek Mulder zijn gehoor bij over de actualiteit van dit moment. Deze keer staan niet internationale gebeurtenissen centraal, maar ontwikkelingen in eigen land. Want het zal weinig mensen ontgaan dat er ongekend veel kritiek is op het functioneren van de Nederlandse overheid. Niet minder opvallend is dat sommige fracties in de Tweede Kamer erop uit lijken te zijn de democratie te ondermijnen. Is dat werkelijk zo, of is er ‘alleen’ maar sprake van verhitte debatten en moeten we niet al te kleinzerig reageren? Meer:
 
Donderdag 17 november: Lezing ‘De vertraagde tijd’
 
De tweede lezing, in samenwerking met de Gelderse Academie, over het gedachtengoed van Arnold Cornelis door drs. Trees Schopman. Aanvang: 19.30 uur. Meer: 

Dinsdag 22 november: Klankschalenligconcert
 
Ben Noorloos verdrijft de stress die je ervaart en geeft er iets moois voor terug. Meer:

 
Donderdag 24 november: Stembevrijdend Zingen

Zing mee met een groep, aangevoerd door een inspirerende Maarten Moens. Zing je vrij, met plezier en vooral: met wat er in je hart zit, echt de moeite waard!
Meer:
 
Vrijdag 9 december:  onze Singer & Songwriteravond met Jan Henk de Groot
 
Jan Henk de Groot is troubadour. Hij komt op vrijdagavond 9 december vanuit Groningen naar Harderwijk voor een bijzonder sfeervol optreden in Centrum de Zin, waar hij al eens eerder te gast was.
Meer:

Zaterdagmiddag 10 december: de schrijfmiddag van de lokale Amnesty International afdeling.
 
Kom tussen 13 en 17 uur schrijven voor mensen die tijdens een vreedzame demonstratie zijn opgepakt en nu in de gevangenis zitten. Er zijn tien verschillende cases.
Je kunt ook bij Amnesty Harderwijk via hun website  voorbeeldbrieven downloaden om thuis te schrijven. Deze geschreven brieven kun je dan zaterdagmiddag tijdens de schrijfactie inleveren bij Centrum de Zin.
Amnesty richt die middag bij ons ook een stand in, waar je onder andere kerstkaarten en kaarsen kunt kopen.


Noteer ook alvast de volgende data in je agenda:
 
Dinsdag 20 december: Nieuwsuur Harderwijk;
Donderdag 22 december: Stembevrijdend Zingen;
Dinsdag 27 december: Klankschalenligconcert
 
Voor alle activiteiten: bezoek onze website www.centrumdezin.nl  voor achtergrondinformatie, tijden en eventuele prijzen.
 
Het lidmaatschap van Centrum de Zin brengt – op een lage contributie na – geen verplichtingen mee; enkel voordelen. Alle activiteiten in De Zin worden georganiseerd en uitgevoerd door vrijwilligers. Voor € 35 per jaar kun je lid worden en steun je de activiteiten van Centrum de Zin en kun je meedenken over alles wat er te doen is in Centrum de Zin.
Stort dan € 35 op bankrekeningnummer: NL 41 RABO 0387799206.
De vereniging heeft een ANBI-status. Dat houdt in dat leden hun bijdrage, giften en legaten mogen aftrekken bij hun belastingopgave.
 
 
 
Voor alle activiteiten: bezoek onze website www.centrumdezin.nl  voor achtergrondinformatie, tijden en eventuele prijzen.

De avondactiviteiten beginnen om 20 uur, maar wijken soms echt af, kijk op de website.

Bestuur en vrijwilligers van Centrum de Zin
Stationslaan 32
Harderwijk


Ons mailadres is:
*info@centrumdezin.nl

Wilt u wijzigen hoe u deze e-mails ontvangt? 
Je kunt je hier afmelden voor deze nieuwsbrief . 

 


This email was sent to <<E-mail Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Centrum de Zin · Stationslaan 32 · Harderwijk, Ge 3841 DA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp