Copy
View this email in your browser
Praatje van de Voorzitter
Wij zijn weer met zaalhockeyen begonnen! 
In totaal hebben bijna 500 leden, zo’n 40 teams, voornamelijk junioren zich hiervoor opgegeven; dat zijn dezelfde aantallen als vorige jaren, dus daar mogen we zeer tevreden over zijn. 
Het is met onze eigen blaashal in aantocht nog een geweldig gepuzzel geweest om elders voldoende zaalcapaciteit te vinden en de teams op de juiste tijden te kunnen laten trainen, maar ik heb de indruk dat we daar een heel eind in geslaagd zijn. Complimenten voor de zaalhockeycommissie (Nicoline Monsees, Niek Jan Bink, Eelco Schimmel, Nicole Jonk & Rutger Bevaart) die hier de laatste weken heel veel energie in heeft gestoken.
Het ziet er naar uit dat we in de week 51, de week voor de Kerst, onze eigen blaashal kunnen gaan opbouwen. Voor het plaatsen van U-profielen en het over het veld trekken van het doek hebben we handjes nodig. De bedoeling is dat de zaalhockeyteams zo dadelijk gaan helpen met het op- en afbouwen van de blaashal. Als iedereen wil helpen, hoeft elke ‘aanpakker’ maar 1 x per jaar te helpen.
Elk team levert twee aanpakkers voor de opbouw in week 51 en twee voor de afbouw in februari of maart. De verwachting is dat met een groep van 20 personen de zaalhockeytent in een paar uur is op te zetten. Planning is een avond of een zaterdag. We zullen, zodra we exact weten wanneer de opbouw gaat plaatsvinden, de aanpakkers (ouders, A-B jeugd & senioren) inroosteren.
Neem (werk)handschoenen en enthousiasme mee!
Wil je sowieso best een extra uurtje helpen? Laat het ons weten en mail ons.

N.B. De geplande keepersclinic van 22 december wordt in de zaalhockeyhal ‘de Aanloop’ gehouden.

Vriendelijke groet, 
Teun de Jong
 
Mystery guest Keepersclinic 22 december 2018 bekend
De mystery guest tijdens de zaalclinic op 22 december is niemand minder dan Laurens Goedegebuure. De Keeper van het Nederlands zaalhockeyteam 2015 en wereldkampioen! Dus tijdens de clinic krijg je de beste tips and tricks van de beste zaalkeeper van Nederland! Daarna kun je ook nog genieten van een keepers demonstratie van Laurens Goedegebuure! Helaas zitten we helemaal vol maar het kan zijn dat er nog keepers afvallen. Wil je op de wachtlijst, laat het dan even weten.
N.B. De keepersclinic wordt in de zaalhockeyhal ‘de Aanloop’ gehouden!
Hard gebikkeld voor strak terras 
Op zaterdag 3 november hebben een aantal mannen van Veteranen A, H1 en H2, Arre-Jan geholpen met het egaliseren van ons terras. Scheefliggende tegels op het terras en het pad naar de fietsenstalling zijn weer goedgelegd na het verwijderen van een boel verwilderde wortels. 
Drie bestuursleden stoppen en dragen het stokje over
Op de ALV van 26 november jl. werd aangekondigd dat drie bestuursleden stoppen en het stokje willen overdragen. Alle drie werden ze hartelijk bedankt voor hun tomeloze inzet de afgelopen jaren. Vicevoorzitter Hans Cox, helaas door ziekte verhinderd, kreeg een groot applaus van alle aanwezigen. Hans heeft heel veel voor WMHC betekend. Hij wordt geprezen zeker voor de afhandeling rondom het vertrek van Arnoud Boersma en het opzetten van alle contracten met trainers. 
Naast Hans Cox, werden ook Martin Rijnbende, de penningmeester en Rutger Bevaart, jeugdbestuur bedankt voor alle energie en tijd die ze in WMHC hebben gestoken. Martin Rijnbende neemt afscheid van het bestuur, na 4 jaar. De club is financieel in rustiger vaarwater gekomen onder zijn regime. Rutger neemt ook afscheid van het bestuur.  Hij zat ruim 2,5 jaar in bestuur en volgens zijn woorden geen gemakkelijke jaren. Er zijn ook al twee kandidaten, Janneke Rood-Bressers (beoogd hockeytechnische zaken) en Joep Zwetsloot (beoogd penningmeester) die het bestuur willen gaan versterken en het stokje willen overnemen, zij kunnen nog niet officieel benoemd worden. Dat zal in een volgende ALV gebeuren. Ze zullen interim aan de slag gaan. 
Dames 1 bedankt alle aanwezigen op hot smooth & tasty diner
Het diner van dames 1 was druk bezocht met allemaal lieve ouders, vrienden en supporters. Maar liefst 56 gasten stonden op de lijst. De sfeervolle locatie van StayOkay in Bunnik zorgde voor het perfecte plaatje. Top chef Patrick Koster maakte het meest heerlijke eten, mede dankzij Slagerij Augustinus uit Kesteren. Al met al een hele geweldige avond om op terug te kijken.  
G team wint prijs 'team met bijzondere prestatie'
Op donderdag 6 december werd tijdens het Sportgala een fantastische prijs uitgereikt aan ons G hockeyteam.  Ze wonnen de prijs van het team met meest bijzondere prestatie. Een overvolle zaal met veel toeschouwers en belangstellenden zorgden voor hard applaus voor onze toppers. 
WMHC ondersteunt goede trainersopleiding 
De club is erg blij met het feit dat er zoveel trainers zich willen inzetten om onze jeugd zo goed mogelijk op te leiden. WMHC vindt het erg belangrijk dat alle trainers een goede basis hebben om de trainingen vorm te geven. Om deze basis te kunnen verzorgen zal er binnenkort op hockeyclub Wageningen en Ede een opleiding gegeven worden door de KNHB voor alle trainers en coaches in de C-, D- en E-categorie. Immers een goed opgeleide trainer en/of coach is onmisbaar voor de ontwikkeling van onze jeugdhockeyers. Tevens ontvang je na het volgen van de trainingen een officieel certificaat van de KNHB. De opleiding wordt de volgende 3 avonden gegeven:
  • Dinsdag 11 december –hockeyclub Ede– 19.30 uur
  • Maandag 17 december –hockeyclub WMHC– 19.30 uur
  • Maandag 7 januari –hockeyclub Ede– 19.30 uur
Er wordt verwacht dat je in trainingskleding komt en een bal en stick meeneemt!
De training wordt aangeboden door de KNHB. Voor je persoonlijke ontwikkeling en voor de ontwikkeling van WMHC zou het bestuur van WMHC het enorm waarderen als je deze tijd wil investeren. Indien je echt niet in staat bent of andere dringende reden hebt waardoor je deze training niet kan en/of wil volgen dan graag Nicole Jonk hierover informeren.
Toppers MC3 worden winterkampioen
In tegenstelling tot afgelopen jaren heeft de C-jeugd dit jaar een volledige competitie afgewerkt voor de winterstop. MC3 kon zaterdag 24 november de klus afmaken. De opdracht was duidelijk: alleen winnen telt. Bij iedere andere uitslag zou de enig overgebleven concurrent Upward er met het kampioenschap vandoor gaan. Na een zenuwslopende eerste helft, die in een doelpuntloze 0-0 resulteerde, rechtte het team de rug. Vol inzet werd de aanval gezocht en na 11 minuten in de tweede helft viel de bevrijdende 1-0 en kort daarna de 2-0. De aansluittreffer van Nijmegen in de laatste minuut kon de pret niet meer bederven. Na het laatste fluitsignaal kon de kurk van de (kinder)champagne. 
Niets is mooier dan thuis kampioen worden met veel supporters langs de lijn. We danken alle ouders, broertjes, zusjes, overige familieleden en vrienden voor hun enthousiaste en massale support. Maar het grootste compliment gaat natuurlijk uit naar het team zelf. Wat een inzet en passie! Grote klasse meiden! Op naar het zaalseizoen en de nieuwe voorjaarscompetitie.  
18+ Hockey Party
Was je er bij afgelopen vrijdag? Dan heb je vast ook genoten van het super gezellige hockeyfeest. De sfeer was erg  goed. Een leuke combi van jong en oud gingen los op de dansvloer op de muziek van DJ Freek. Spijt dat je niet bent geweest..... volgend jaar komt er vast weer zo’n top feessie!
 
Dames / Meiden aan de top! Masterclass #zijfluittop
De KNHB organiseert, in samenwerken met het IOC, op 18 januari een masterclass in het kader van het project #zijfluittop. Deze masterclass is er speciaal opgericht om meer dames & meiden te laten fluiten en hen naar een hoger niveau te brengen. WMHC ondersteunt graag dit initiatief (zeker gezien de verhouding mannelijke - en vrouwelijke scheidsrechters binnen onze vereniging). 
Graag benaderen wij dames/meiden die dit leuk lijkt en nodigen hen van harte uit om deel te nemen aan deze inspirerende masterclass: 
  • Locatie: M.H.C. Oosterbeek  op 18 januari 2019
  • Inloop: 18:00 uur -  aanvang: 18:30 uur -  einde: 20:30 uur
  • Doelgroep: voor alle meiden & dames die fluiten leuk vinden!
 
Let op: Alle dames/meiden tussen de 18 & 25 jaar dienen een mannelijke collega scheidsrechters uit dezelfde leeftijdsgroep mee te brengen. Dit om een betere verbinding tussen deze scheidsrechters groepen te bereiken. Nadere informatie volgt per individuele mail na aanmelding. Aanmelden: mail 
NB lees het volgende blog eens van Yolanda Brada, internationaal scheidsrechter op de Olympische Spelen in 2004.
Spelregelcafé Zaalhockey
Afgelopen woensdag 28 november was er een spelregelcafé zaalhockey. Tijdens deze avond zijn de wijzigingen in de zaalspelregels doorgenomen; de aanvullende briefing (over bijvoorbeeld ‘in het blok spelen’ en de strafopbouw voor verkeerd wisselen) besproken. Met 21 deelnemers een goede bezetting. Deelnemers hebben de avond als leerzaam en waardevol ervaren. Zeker het delen van kennis en bespreken van situaties werkt aanstekelijk en daagt uit om dit vaker te doen. Hou de site in de gaten of spreek ons aan.
Bedankt Scheids……
Heel veel jeugd heeft zowel vorig jaar als dit jaar het scheidsrechter spelregel examen succesvol afgelegd. Dat betekent dat zij wekelijks binnen de lijnen te vinden zijn om de wedstrijden te fluiten. Dat waarderen we als WMHC: samen sterk. Daarom wordt er gedurende de winterstop, voor ieder jeugdlid wat de afgelopen 2 jaar is geslaagd voor het examen een goede buitenfluit ter beschikking gesteld. Deze fluiten in verschillende kleuren komen, samen met de scheidsrechterkaarten, per team bij de begeleiding. Mocht je jouw fluit eerder willen ontvangen bel dan even met Nando 06-20 32 12 16. Nogmaals: namens alle spelers en de scheidsrechtercommissie: BEDANKT!! 
Het trainingsschema zaal...
...,voor in ieder geval december, is via deze link zichtbaar. Graag aandacht voor de berichten in de opmerkingen.  Zodra onze eigen blaashal gereed is wordt duidelijk of dat nog invloed heeft op de planning. 
Dit schema zal nu ook ingevoerd worden in Lisa zodat het ook zichtbaar is in de persoonlijke agenda. Zoals is te lezen vallen sommige zalen op een aantal momenten uit. Er wordt nog gekeken of voor die momenten een alternatief vindbaar is. Voor alle zalen geldt dat we te gast zijn. Dit betekent dat we de zaal netjes achterlaten en ons houden aan de regels. Ruim dus lege flesjes op, gooi afval in de vuilnisbak en denk aan de juiste schoenen. In geval van trainingen buiten Wageningen de vraag aan de teammanager om de trainers op te nemen in het rijschema! 
  • Sporthal Oost, Spiesheem 54, 3907 NJ Veenendaal
  • Sporthal Mammoet, Mammoetstraat 1-3 Zetten
  • Sporthal Gastland, Groeneweg 58, 3911 PG Rhenen
  • Sporthal West, Veenslag 70, Veenendaal
Heel veel succes en plezier in de zalen!
Safe the date13 januari nieuwjaarsreceptie!
Samen proosten op het nieuwe jaar. De nieuwjaarsreceptie is gepland op 13 januari 2019. Iedereen is bij deze alvast uitgenodigd, dus schrijf de datum vast op. Verdere info volgt.
Geef je op voor de Dames 1 zaalclinic op 4 januari
Op 4 januari 2019 organiseert dames 1 een clinic voor alle leden tot en met de C jeugd. Ook aan de keepers is gedacht. 
Het complete dames 1 zaalteam is aanwezig.  Er worden mooie leerzame oefeningen uitgezet, tips and tricks gegeven en na de clinic zijn er wedstrijden.  
De clinic is van 10:00 -14:00 uur in de WMHC hal.
Kosten voor de clinic € 25,- is inclusief tussendoortje, lunch en drinken. Aanmelden kan via mail
Heb je berichtjes om te plaatsen stuur ze naar de redactie met een leuke foto!

In de volgende nieuwsflits
 
Voorstel ronde interim bestuursleden
*
Onze winterkampioenen op een rijtje
*
Voortgang zaalhockey blaashal
*
Zaalhockeyresultaten
WMHC
Website
e-mail
Copyright © 2018 W.M.H.C. met dank aan 2Q1Q design, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven als lid en/of vrijwilliger van W.M.H.C.

Wageningsche Mixed Hockey Club
'Sportpark de Bongerd'
Bornsesteeg 10
6708 PE Wageningen
Tel.nr. Clubhuis: 0317 - 41 16 31

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
WMHC · Bornsesteeg 10 · Wageningen, Gelderland 6708PE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp