Copy
View this email in your browser
Praatje van de Voorzitter

Op 3 september 2018 ben ik aangesteld als voorzitter van WMHC. Er waren geen tegenkandidaten en dat was ook niet te verwachten. Want wie gaat zoiets nu doen? Een hoop ellende, altijd te weinig vrijwilligers, je moet alles zelf doen, je doet het nooit voor iedereen goed en wel veel ambities maar altijd met tekort aan financiën. Is dat zo? Ik vind van niet! Ik hockey al jaren bij WMHC en vind het een heel gezellige club waar een goede sfeer hangt en veel vriendschappen bestaan. Ik heb vele jaren gehockeyd en regelmatig gefloten, maar dat was het dan wel. Veel te druk verder met mijn werk. Ik ben nu gestopt met werken en vond dat ik nu wel wat voor de club terug kon doen, want jarenlang hebben ze ervoor gezorgd dat ik zonder zorgen kon komen, hockeyen en gaan. In mijn eerste dagen als voorzitter, zie ik hoeveel mensen iets voor de club doen, hoeveel mensen er nodig zijn om alles geregeld te krijgen. Zonder jullie, vrijwilligers, trainers, coaches, managers, coördinatoren en bestuursleden kan WMHC niet draaien. Ik voel me nu al schuldig dat ik jarenlang niet een beetje extra’s voor de club heb gedaan. Laat jou dit niet overkomen!!!

Volop drukte bij 3ehelft eerste seniorenweekend
Of het nu kwam door het fantastische weer of de leuke sfeer op het terras van WMHC het was er gezellig druk. Er werden leuke wedstrijden gespeeld met veel toeschouwers. Tot in de late uurtjes werd er genoten van de zon, drankjes en elkaar onder het genot van een muziekje.
Line up dames 1 en speler van de week
Wil je met je team op zondag eens kijken hoe dames 1 een wedstrijddag beleeft. De voorbereiding, het inlopen, daarna inspelen en het meelopen met de line up voor de high five, geef je dan op als team. Stuur een mailtje naar de manager Monique de Vries monique.de.vries@xs4all.nl en dan delen we je in voor de thuiswedstrijden. De wedstrijden zijn op zondag en beginnen om 12:45 uur.  Zodra je je opgeeft volgt alle informatie. Tevens gaan we starten met de speler van de week vanaf de maand oktober. De speler die uitgekozen wordt als speler van de week krijgt voor aanvang van de wedstrijd een presentje en mag tijdens de wedstrijd op het veld erbij zijn, ook in de dug out.
Gezocht een omroeper op de zondag!
Wij zijn daarom op zoek naar een omroeper om de zondagen wat op te fleuren en onze spelers aan te kondigen. Heeft u zin om ons hierbij te helpen neem dan contact op met Monique de Vries.
Afscheid Annouk
Op zondag 30 september was het de laatste werkdag achter de bar op WMHC voor Annouk. En wat voor één. Annouk werd bedankt door bestuur en teams zoals H1, D1, H2 en D2. Beiden hadden een  mooi cadeau voor Annouk geregeld om haar te bedanken voor de 4 fijne jaren.  
Horeca WMHC
Zoals bekend heeft Annouk afgelopen zondag voor de laatste keer onze bar gedraaid. Zij gaat met ingang van 1 oktober in Rosmalen een nieuwe horeca-uitdaging aan; wij wensen haar daar heel veel succes mee!
Het was bepaald niet gemakkelijk om op zo korte termijn een vervanger te vinden, maar we zijn gelukkig in contact gekomen met Teun Boogaarts die vanaf 1 oktober 2018 onze horeca gaat invullen.
Teun is 49 jaar, komt uit Bennekom, is getrouwd, heeft 2 kinderen, heeft de nodige horeca-ervaring én... hij heeft er zin in.  Hij gaf aan dat hij hoopt de komende tijd alle WMHC’ers en ouders aan de bar te leren kennen en iedereen bekend te maken met zijn aanpak dat hij gelooft in ‘gastblijheid’!
Teun is echter alleen en kan het niet alleen af op momenten dat het heel druk is bij de bar. Voorlopig moeten we even stoppen met het aanbod van luxe broodjes; tosti’s, broodje kroket, bitterballen e.d. blijven wel gewoon in het assortiment.
Het bestuur wil graag weer gaan werken met een groep van barvrijwilligers die Teun B. kunnen ondersteunen op deze drukke momenten, vooral zaterdag en zondag natuurlijk.
Het weekend van 6 & 7 oktober a.s. speelt dit al direct. De bedoeling is dat een team wordt ingedeeld voor een bepaalde dienst van 2 of 3 uur op een zaterdag of een zondag.
Op de zondag zal de aanvoerder een verzoek krijgen om 2 vrijwilligers te leveren. Op zaterdag vragen we de manager van een team om 2 ouders te leveren voor een bardienst.
Als iedereen één keer zo’n bardienst draait (onder leiding van Teun B), is de verwachting dat je als persoon maar 1x in het seizoen aan de beurt bent.
Op hele korte termijn gaan deze mails uit! Wij hopen op jullie medewerking!
Update zaalhockeyblaashal
De blaashal gaat er komen! De gemeente is akkoord en staat voor 50% borg voor de financiering van de tent. De Rabobank kwam met een rentevoorstel van 3,15% voor 10 jaar vast. Nou is het een race tegen de tijd om op 1 december de hal te kunnen openen. Er is een klein groepje bezig om alles voor elkaar te krijgen: onze leveranciers, Ronald Edel, Wagenings hockeyvader en eigenaar van Albers Alligator en Hank Houtkamp van Open Cover en de Wageningse bouwers Erik Luitse en Arre-Jan van Willigen. Ik probeer een en ander te coördineren. Het wordt echt een mooie hal met rondom binnen en buiten en achter de goals een rode WMHC band. Verder is er aan de kopse kant een tribune gepland. Extra goed nieuws is dat de bond 5.000,- euro beschikbaar heeft gesteld als schadevergoeding voor de ingestorte tent. De komende tijd gaan we op zoek naar vrijwilligers voor dit project. We hebben zeker handjes nodig!. Meld je bij mij, Niek-Jan Bink, e-mail  accommodatie@wmhc.nl, als je mee wilt bouwen aan dit mooie project!
Laat je vrienden ook eens hockey proberen!
Op zaterdagochtend 13 oktober van 10-12 uur is er een vriendentraining op de club. Iedereen kan zijn of haar vriend of vriendin meenemen en samen een leuke training doen. Voor de hockeyers zijn er spelers uit dames 1 en heren 1 en Den Bosch en Jong Oranje speelster Imme van der Hoek op het veld voor tips en trucjes. Voor je vrienden is er een wentraining voor bal en stick en daarna gaan we lekker wedstrijdjes spelen. Als je een bitje hebt voor je vriend/vriendin neem die dan mee. Sticks zijn aanwezig op het veld. 
Heb je je nog niet opgegeven doe dat dan nog even bij bestuur.communicatie@wmhc.nl
Veteranenborrel
Op zondag 30 september was er vanaf 13 uur een gezellige veteranenborrel op de club, met zelfs een dj en een heerlijk buffet en special act. Het was tot laat gezellig. 
Auto’s over fietspad
Sport Centrum De Bongerd ontvangt steeds meer klachten van mensen die met hun auto het fietspad gebruiken om zo de drempels, die zijn neergelegd om de snelheid op 30 km te houden, te omzeilen. Niet alleen van studenten maar ook ouders van kinderen die op Sportpark De Bongerd hun weg zoeken naar hun sportactiviteit.
Wij doen hierbij aan iedereen de oproep om het fietspad het fietspad te laten en met de auto netjes de volledige drempels te pakken.
Fluiten zit in het bloed
Soms zit fluiten in het bloed van een heel gezin. Neem bijvoorbeeld de familie Baan met de drie broers: Job, Thijs en Bas. Enkele jaren geleden heft Job de stap gezet naar bondscheidsrechter. Thijs volgde afgelopen seizoen de opleiding BIO (Bondscheidsrechter in opleiding) en is geslaagd. Van harte Thijs. Beide broers zijn nu bondsscheidsrechter. 
 
Job heeft niet alleen Thijs aangestoken maar ook Bas Baan, de jongste broer van dit drietal. Bas heeft aangegeven in het aankomend traject van CS+ deel te nemen. Dit CS+ traject start aan na de herfst vakantie en we hebben nog enkele plekken beschikbaar. Heb je interesse: geef het door via scheidsrechters@wmhc.nl
 
KNHB Spelregel Café met oud WMHC-er Peter Elders
Maandag 24 september was WMHC gast locatie voor het KNHB Spelregel café. Een 25-tal scheidsrechters van diverse omliggende verenigingen mochten wij ontvangen om naar het inspirerende verhaal van oud-WMHC-er Peter Elders te luisteren. We sloten de avond af met scherpe discussie’s over het toepassen van regels onder het genot van een borrel aan de bar. Ook scheidsrechters kunnen het soms niet eens zijn met elkaar J. We kijken terug op een geslaagde avond.
WMHC
Website
e-mail
Copyright © 2018 W.M.H.C. met dank aan 2Q1Q design, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven als lid of vrijwilliger van W.M.H.C.

Wageninsche Mixed Hockey Club
Sportpark de Bongerd
Bornsesteeg 10
6708 PE Wageningen
Tel.nr. Clubhuis: 0317-411631

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
WMHC · Bornsesteeg 10 · Wageningen, Gelderland 6708PE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp