Copy
NIEUWSBRIEF                                                                     FEBRUARI 2021
VAN DE VOORZITTER
Heb jij dat nou ook?
Vroeger hadden we het elke dag wel een keer over het weer; tegenwoordig hebben we het elke dag wel een keer over corona. Wel een keer? Bij velen is the talk of the day geworden: corona. Hou jij je aan alle regels? Wat vind jij van de avondklok? Wat zijn ze toch traag met die vaccinaties. Ik vind het thuiswerken supersaai aan het worden, ik trek me nergens wat van aan. En meer van dat soort oneliners.  Ik ben er intussen wel over uitgepraat. Waar we een paar maanden terug nog dachten dat het eind onderhand in zicht kwam, nog even een paar weken volhouden en dan gaan we ..., zit ik nu meer in de modus: ik zie het wel; ik durf geen poging meer te wagen om te zeggen wanneer het ophoudt, wanneer we weer ‘gewoon’ kunnen sporten, naar buiten kunnen, bioscoop, restaurant, festival, concert, cafeetje, vakantie! Ik wil weer gewoon contact met elkaar! Ik betrap me er zelf op dat dit ‘nieuws van de voorzitter’ niet over hockeyen gaat en niets nieuws is. Ik heb op hockeygebied niet zoveel nieuws te vertellen, behalve:
Houd vol, blijf gezond en hopelijk tot snel ziens!
Teun de Jong - Voorzitter
ALV ZOOMT ER OP LOS!

Met een totaal van 30 leden zaten we maandag 25 januari jl. aan onze laptops gekluisterd. Met wat "40 minuten haperingen" was het uiteindelijk een prima manier om voor een keer de ALV zo te doen (het is tenslotte niet anders). De belangrijkste kernpunten van de ALV waren: 

 • Vorige notulen werden goedgekeurd.
 • De jaarrekening en het gevoerde beleid werden goedgekeurd. Met veel complimenten van aanwezigen over het mooie resultaat.
 • Kascommissie  geeft decharge aan bestuur. Wilbert Wieling is een welkome aanvulling in de kascommissie. Eigenlijk wordt er nog naar een derde persoon gezocht. Wie zich geroepen voelt kan zich melden bij Ger Willems.
 • ALV stemt voor de extra bijdrage aan winterhockey. Het is noodzakelijk om de extra kosten te betalen.
 • Daarna werd terecht aangesteld als Lid van verdienste onze Derk van Walsem. Alleskunner en doener en zoveel meer. 
 • Nieuw bestuurslid junioren Sacha Schellaars stelde zichzelf met een mooie introductie voor. 
 • Er waren geen rondvragen. En Ina bedankte zoals gebruikelijk weer het bestuur voor alles in dit nogal bijzonder zware jaar.

Wij willen iedereen die bij deze Zoommeeting aanwezig was hartelijk bedanken. En we hopen dat we weer snel alles op een normale manier kunnen doen.

TRAINERSBIJEENKOMST SUCCES!

Een waterig zonnetje en een ijzige Noordoosten wind. Voor de trainers van de Jongste Jeugd geen punt. Op veld 3 (want de andere velden konden niet belopen worden) waren ze present voor het praktijk gedeelte van de trainersbijeenkomsten. Een aantal hadden een leuke oefening voorbereid en met die goede input en de aanwijzingen was het al met al een erg goede en leerzame bijeenkomst waarin basistechnieken en hoe leer je dat nu aan bod kwamen.

PlANNING TRAININGEN FEBRUARI

We leven in een onzekere tijd waarin we gelukkig nog steeds mogen blijven hockeyen. En dat doen we dan ook maar al te graag! Achter de schermen zijn vele vrijwilligers en professionals druk in de weer om alles georganiseerd te krijgen. Zo worden wekelijks op zaterdag wedstrijden georganiseerd voor alle jeugdteams, trainen we de hele winter door, incl. vakanties! En er worden ook andere leuke activiteiten georganiseerd.

Hierbij de planning voor de komende maand (onder voorbehoud van de geldende richtlijnen)

 • hele maand februari wintertrainingen
 • 5 februari start keeperstrainingen
 • 15 februari herstart jongste jeugd maandagtrainingen
 • 20 t/m 27 feb. voorjaarsvakantie. Trainingen lopen door!!
 • 1 maart einde wintertrainingen, start reguliere schema
JB3 GEROEMD OM SPORTIIVITET & GEZELLIGHEID
Helaas kunnen we voorlopig nog niet starten met de competitie. Om toch wedstrijdritme te houden, organiseren we iedere zaterdag onderlinge wedstrijden. Hierbij doen we ons best zoveel mogelijk rekening te houden met de opgegeven voorkeuren van de teams. Inmiddels hebben we best een goed beeld gekregen om leuke en spannende wedstrijden in te plannen. Uit alle voorkeuren van de teams is een favoriete tegenstander naar voren gekomen. Jongens B3 worden geroemd om hun sportiviteit en gezelligheid op het veld. En daarom deze week het team van de week.
MC4 TEAM V/D WEEK!
Zaterdagochtend 10.00uur .....Een waterig zonnetje en een ijzige Noordoosten wind. Voor de meiden van MC4 en hun coach Tim maakt het niets uit. Elke week ontvangen zij vol enthousiasme hun WMHC tegenstander.  Met dikke cijfers verliezen of winnen kan er volgens MC4 nu soms even bij horen. Zij zijn blij met elke wedstrijd die nu gespeeld kan worden in deze gekke tijd. Vandaag  winst na een leuke pot.Klasse meiden!
Alle managers ontvangen komende week een nieuw schema voor volgend weekend. Wij gaan ons best weer doen om leuke teamcombinaties te maken waar naast winst/verlies ook andere hockeydoelen bereikt kunnen  worden.
JA WE STARTEN WEER OP 6 FEBR.

Kom ook hockey proberen. Iedereen is welkom vanaf 5 jaar.
We zijn geëindigd met een grote groep kinderen en kijken er naar uit om weer te starten. Tot zaterdag 6 februari. Training is van 9-10 uur.

KEEPERSCLINIC

De inschrijving van de keepersclinic is geopend!
Op zaterdag 6 februari organiseert WMHC Keeperschool een leuke en erg
leerzame keepersclinic op het veld! We gaan aan de slag met het verbeteren van jouw keepers skills en maken er een leuke dag van.
Ben je geen keeper, maar wil je wel meedoen? Dat kan! Vraag binnen jouw
team of je gebruik mag maken van de keeperstas. Mocht dit niet lukken dan
kan je altijd spullen lenen van ons. Wij zullen de dag opdelen in 2 sessies. De eerste sessie is voor de vaste keepers D t/m de A. Daarna volgen Jongste Jeugd en D jeugd die nog geen
vaste keeper zijn

 • Sessie 1 ; 10:15 - 11:45 uur
 • Sessie 2 ; 12:00 - 13:15 uur

Lijkt het je nou ook leuk om mee te doen aan deze leuke en gezellige clinic? Stuur dan een mailtjeJe kan je inschrijven voor de keepersclinic tot 5 februari.
Als er nog vragen zijn hoor ik dat graag. Vriendelijke groet, Keeperschool WMHC

INSCHRIJVING KEEPERSCLINIC
ONFIRE TECHNIEKTRAINING vanaf maart op WMHC!
Zou jij zo graag een nog betere (basis)techniek willen leren? 1x in de week extra trainen onder leiding van toptrainers naast je eigen clubtrainingen? Gewoon omdat je gek bent op hockey, maar ook omdat je graag nog technischer wil worden of omdat je het niveau van je basistechnieken omhoog wil krijgen. Dat kan op jouw eigen club! WMHC faciliteert de ONFIRE Hockeyschoolwaar je je kunt aanmelden voor 10 technische trainingen van 1,5 uur.  Alle trainingen worden gegeven volgens de filosofie van Raoul Ehren (al ruim 10 jaar coach Den Bosch dames 1 en huidig bondscoach België dames) en Sjoerd Marijne (oud-bondscoach Nederland dames, huidig bondscoach India dames). De trainingen kennen een hoge intensiteit o.a. doordat we werken met kleine groepen. Je bent voortdurend in beweging en je krijgt veel individuele begeleiding zodat je daadwerkelijk beter wordt. Je leert alle nieuwe technieken, maar eerst moet de basis in orde zijn. Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan nu in. 
inschrijving ONFIRE
IINFO ARBITRAGE
Start van een nieuw (Corona) seizoen Ook voor de scheidsrechters was vorig een tegenvaller…. niet in de zaal, geen 2de seizoenshelft, gelukkig wel trainen aan de conditie in de zomer en het opstarten met diverse toernooien. Wedstrijden zonder publiek is toch anders, ook voor de scheidsrechters. Het is de scheidsrechterscommissie gelukt om toch creatief en veilig bezig te blijven:
 
De B- en A- Jeugd
Online lessen, instructie filmpjes van Coen van Bunge, oefen examens en online vragen sessies, alles is uit de kast gehaald en met succes. Buiten op het terras zijn uiteindelijk 108 jeugdleden geslaagd voor hun regel toets. Corona proof - super gedaan!
 
De C- Jeugd
Ook de C-Jeugd heeft de online opleiding ‘spelbegeleider’ gevolgd om zo de 6- & 8-tallen te begeleiden. Ook deze groep staat ondertussen te fluiten voordat ze zelf hun wedstrijden spelen.
 
CS+ klas
Op WMHC is er al 3 jaar een groep clubscheidsrechters die CS+ zijn. Clubscheidsrechter met een aanvullende opleiding om nog beter te fluiten en eventueel een stap te zetten naar fluiten voor de club EN de KNHB (Bondscheidsrechter). De laatste klas heeft, net zoals jullie, door Corona niet de normale lessen kunnen volgen. Ondertussen zijn de klassikale lessen afgerond en wachten we nu op het moment dat we weer gaan voorbereiden op de start van de competitie.
 
Corona-proof fluiten
Om te zorgen dat iedereen veilig kan fluiten zijn de leen fluitjes achter de bar weg gehaald. Alle C-, B- en A-leden die afgelopen 2 jaar examen hebben gedaan hebben vanuit de vereniging een goede wedstrijdfluit gekregen. In verschillende kleuren zijn er bijna 300 fluitjes uitgereikt. Gezondheid is onbetaalbaar dus dit is een sterk gebaar!
 
Samen werken in de regio
De CS+ opleiding (voor clubscheidsrechter die een stapje hoger willen) heeft naast deelnemers van MHC Ede vorig jaar, dit jaar Gerben ontvangen. Gerben fluit bij MHC de Holestick (Scherpenzeel) en heeft zojuist zijn Prove van Bekwaamheid succes afgesloten. Gerben heeft het bij ons zo naar zijn zin dat hij naast het fluiten op de Holestick ook op WMHC beschikbaar blijft.
 
de zaag scherp houden
Afgelopen weken waren er weer jeugd wedstrijden. De meeste 1ste lijnen teams worden gefloten door de eerder genoemde CS+ scheidsrechters. Om de kwaliteit te bewaken zijn afgelopen weken Thijs Baan (oud WMHC) en Nando Pille bezig geweest om de CS+ scheidsrechters te begeleiden/beoordelen. Op deze manier ‘houden we de zaag scherp’ en blijft het nivo van fluiten hoog. Ook dit zorgt voor extra plezier voor zowel spelers als scheidsrechters.
IINFO SPONSORCOMMISSIE
VOLVO
WMHC & Henk Scholten Volvo geven sponsorship extra inhoud:
DANKZIJ DE CLUBBONUS ONTVANGT WMHC €1.000,- PER NIEUWE VOLVO OF €500,- VOOR EEN VOLVO SELEKT!

Het is voor clubs tegenwoordig lastig om sponsors te vinden. Verheugd is de Wageningsche Mixed Hockey Club dan ook met de samenwerkingsovereenkomst met Henk Scholten Volvo. Een bonusactie die rechtstreeks ten goede komt van onze clubkas! De actie loopt via Henk Scholten Volvo met vestigingen in Ede, Arnhem, Nijmegen, Tiel en Culemborg. Wat de Clubbonus inhoudt? Het komt erop neer dat elk clublid (of ouder van een jeugdlid) dat bij Henk Scholten Volvo een nieuwe Volvo koopt of least, ervoor zorgt dat er een bedrag van liefst €1.000,- in de clubkas wordt gestort en bij aankoop van een Volvo Selekt is dat €500,-. Met de Clubbonus kunnen we als dealer de sponsorovereenkomst met ‘onze’ hockeyclub veel meer inhoud geven, aldus Luuk ten Buuren van Henk Scholten Volvo in Ede. “Wij hebben natuurlijk belang bij een zo hoog mogelijke Volvo-dichtheid onder de leden, maar de club heeft dat belang ook! Want de club ontvangt resp. €1.000,- of €500,- bij elke verkoop die een clublid of de ouders van een jeugdlid bij ons doet. Luuk stelt met nadruk dat die €1.000,- of €500,- niet ten koste gaat van eventuele inruil of korting! “De Volvo Clubbonus is een welkome aanvulling op onze sponsorinkomsten. Deze extra inkomsten zullen met name gebruikt worden voor jeugdbeleid plannen en behoeften.
EIKENDALOPTIEK

Bij aanvang van dit nieuwe jaar ook een relatiegeschenk gebracht bij Fernando Clemente van Eikendal Optiek (www.eikendaloptiek.nl), deze zaak mogen wij al jaren tot een clubsponsor van de WMHC rekenen. Verheugd te noemen dat wij een nieuwe drie jaren periode hebben mogen afsluiten. Bedankt namens de WMHC! In het centrum van Wageningen vindt u Eikendal Optiek.Een sfeervolle zaak gericht op kwaliteit en service.Eikendal Optiek onderscheidt zich niet alleen door presentatie en een uiteenlopende collectie, maar vooral door kwaliteit in oogzorg en de juiste begeleiding. Een montuur is mode en juist daarom moet u een persoonlijke keuze kunnen maken.

ACV-GROEP

Acv-groep dank jullie wel! Rond de velden bij onze club zijn gisteren door nieuwe clubsponsor ACV-Groep, nieuwe containers voorzien van  de WMHC clubkleuren geplaatst! Mooie nieuwe samenwerking welke nog even extra bekrachtigd is door sponsorcommissie lid Peter met Geurt Hendriksen (Accountmanager Bedrijven ACV) en WMHC terreinmeester Arre-Jan van Willigen.

ACTIE HOOFDSPONSOR WINNERS

Te bestellen via intersportwinners@xs4all.nl of bel 0317-42 29 70
Wij sturen de KADOBON op of brengen hem bij je thuis. 
De aktie loopt tot dinsdag 9 februari 2021!

KADOBON AANVRAGEN
LID VAN VERDIENSTE
Copyright © 2020 W.M.H.C. met dank aan 2Q1Q design, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven als lid en/of vrijwilliger van W.M.H.C.

Wageningsche Mixed Hockey Club
'Sportpark de Bongerd'
Bornsesteeg 10
6708 PE Wageningen
Tel.nr. Clubhuis: 0317 - 41 16 31


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
WMHC · Bornsesteeg 10 · WAGENINGEN, Gelderland 6708 PE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp