Copy
View this email in your browser
Praatje van de nieuwe Voorzitter

In de Algemene Ledenvergadering van 3 september jl. ben ik verkozen tot nieuwe voorzitter van de hockeyvereniging WMHC. Niek Jan Bink heeft dit de afgelopen 4 jaar met een tomeloze inzet gedaan, waarvoor de club hem ontzettend dankbaar is. Hij heeft aangegeven nog te willen doorgaan als voorzitter van de accommodatiecommissie. Geweldig, Niek Jan!!!!

Ik ben ontzettend enthousiast over WMHC. Dat is ook de belangrijkste reden waarom ik bereid ben om dit te gaan doen. Voelbaar is de gezelligheid in combinatie met een ambitieuze instelling om zo goed mogelijk te hockeyen. Ook zijn er heel veel enthousiaste leden en ouders die de club helpen als vrijwilliger om het hockeyen mogelijk te maken en het hockey waar mogelijk op een hoger niveau te krijgen. Een mooie ontwikkeling is dat WMHC, als op korte termijn aan alle voorwaarden is voldaan, eind dit jaar een eigen zaalhockeytent op het terrein heeft staan. 

Als je ideeën hebt voor verbetering, als je iets wilt doen voor club, aarzel dan niet om met mij of een van de andere bestuursleden contact op te nemen!!!

Teun de Jong
Afscheid Niek-Jan Bink als voorzitter
Niek-Jan namens iedereen ontzettend bedankt voor je tomeloze inzet en al de effort die je in onze vereniging hebt gestopt als voorzitter. Gelukkig blijft hij naast het bestuur meedraaien in de accommodatiecommissie. Super bedankt voor je enorm handige praktische cadeau en al je inzet!! CHAPEAU! 
Nieuwe bestuurssecretaris Marlou van Iersel – Sonja nogmaals bedankt!
Mijn naam is Marlou van Iersel en ik ben de nieuwe secretaris in het bestuur. Ik hockey vanaf mijn 13de jaar en sinds 1993 ben ik lid van de WMHC. Op dit moment (en eigenlijk al wel een hele tijd) hockey ik in Dames Veterinnen A. Met dat team is het én leuk hockeyen én goed en gezellig vertoeven na de wedstrijden (en tijdens derde helften) en op donderdagavond. Ook ben ik regelmatig op zaterdag op de club omdat 1 van mijn zoons hockeyt in JB1, maar ik sta ook geregeld langs het voetbalveld omdat de andere zoon bij SKV in JO13-1 voetbalt. Ik heb mijn man leren kennen bij de WMHC en samen hebben we al heel wat uurtjes gespendeerd hier en de kas van de bar goed gespekt.
Ik heb al meerdere taken vervuld in mijn loopbaan bij de club waaronder SEC, bestuur, lustrumcommissie, tappersgilde, sportiviteit & respect en vind het leuk om nu weer een bijdrage te gaan leveren aan het functioneren van de club. Ondanks dat ik niet echt een speerpunt heb voor mijn  bestuursperiode, vind ik het vooral belangrijk dat we weer meer samen een gezellige hockeyclub gaan zijn. Dat lijkt de laatste jaren een beetje te zijn weggeëbd. Dus ik hoop dat we dat doel samen kunnen gaan bereiken.
Hallo lezers!
Ik ben Vera Thissen en speel dit seizoen voor het eerst bij WMHC Dames 1. Na al mijn jeugdjaren bij MHC Oss gehockeyd te hebben, was het na de zomer van 2015 voor mij zover om voor het eerst in rood wit tenue te verschijnen. De afgelopen drie jaar heb ik met veel plezier gehockeyd in dames 2, wat altijd een heel gezellig, gemotiveerd en prestatiegericht team is geweest. Vorig seizoen werden we zelfs tweede op het NK! Dat was voor mij een mooie afsluiting van dames 2. Dit seizoen is het namelijk tijd voor een nieuwe uitdaging en mag ik mijn kwaliteiten laten zien als spits bij dames 1. Sinds de zomer zijn we bezig om dames 1 zo sterk mogelijk te maken. De sfeer is goed, we zijn gemotiveerd en we werken hard. Ik heb er vertrouwen in dat het een top seizoen wordt! 
Naast dames 1 ben ik ook voor andere activiteiten op de club te vinden. Als coördinator van de Jongste Jeugd probeer ik er samen met de andere coördinator en trainers voor te zorgen dat onze nieuwste leden het naar hun zin hebben! Dus of het nu op zondag is of doordeweeks bij de jongste jeugd; ik hoop jullie snel een keer langs de lijn te zien!
Jongste Jeugdcoördinator op de woensdag
Ik ben Rein Scheenstra en ik word eind deze maand 23. Ik hockey bij Nijmegen in H1 en coach de JB1. Op WMHC zal ik dit jaar actief zijn op de woensdagen als coördinator van de jongste jeugd en zal ik training gaan geven.
ALV geeft GO voor blaashal voor de zaalhockey
Het was een bijzondere ALV op 3 september 2018! Op deze druk bezochte vooral belangrijke avond voor de hele vereniging,  werd er een GO gegeven door de leden voor het rondmaken van een zaalhockeyblaashal. Een waardering op het fantastische werk van onze voorzitter Niek -Jan Bink. Voor Niek-Jan was het tevens zijn laatste vergadering als voorzitter. 
Niek-Jan heeft bij zijn laatste optreden de club een bijzonder mooi geschenk gegeven. Balkgoaltjes voor de jongste jeugd die gebruikt kunnen worden op trainingen en bij de wedstrijden. Wat zijn we hier blij mee. Dank je wel Niek-Jan voor deze prachtige aanvulling!
Toekomst zaalhockey WMHC gewaarborgd nu duimen dat het door kan gaan
De laatste stappen worden nu genomen om alle voorwaarden uit te werken om een zaalhockeyhal mogelijk te maken. Als alles rond is zal de zaalhockeyhal gebouwd worden door Albers Alligator, eigenaar van dit bedrijf is Ronald Edel, een enthousiaste hockeyvader. Ronald heeft op alle fronten meegedacht en een prachtig voorstel gemaakt. Zijn bedrijf heeft veel ervaring met het maken van opblaashallen, grote projecten in binnen – en buitenland.  
Gebruik van balkgoaltjes
De Jongste Jeugd (F-teams) kunnen de balkgoaltjes gebruiken, 8 per wedstrijd. Ze hangen in de container waar ze opgehaald kunnen worden ÉN NA de wedstrijd terug gehangen moeten worden. De manager/coach is hiervoor verantwoordelijk.  Per balk hangen 8 goaltjes. Handig om de middelste 2 balken in de container hiervoor te blijven gebruiken. Wees er zuinig op!
Tophockeytoernooi A en B jeugd op WMHC groot succes en smaakt naar meer!
Een TOP-taart:
 • Voor een uitermate sportief toernooi;
 • Voor de vele gedreven teams;
 • Voor zeer mooi weer op een windhoos na (3 tenten kapot maar wel 2 regenbogen!);
 • Voor de vele gedreven scheidrechters;
 • Voor de vele sponsors;
 • Voor de inzet van de vele vrijwilligers;
 • Voor de TOP-prestatie van de MA1 en de MB1 die beiden met de eerste prijs naar huis gingen;
 • Voor de TOP-keepster van de MC1 die keeper van het toernooi in haar poule is geworden;
 • En natuurlijk voor de organisatie met in het bijzonder aandacht voor Anneke Boek die sinds de oprichting zich heeft ingezet voor het toernooi en nu daadwerkelijk gaat stoppen.
 • Dank voor deze TOP-prestatie Anneke!
WMHC werft op scholen en op schoolsportdagen! 
Om leden te werven staat WMHC op veel dagen die georganiseerd worden voor scholen. Dit in samenwerking met Sportservice Wageningen en Rhenen. De eerst volgende gelegenheden zijn de Sport Olympiade in Rhenen en Wageningen. Mocht je zin hebben om mee te helpen, om onze club te promoten, laat het ons weten. Vaak geven we op die dagen leuke hockeyclinics en proberen kinderen enthousiast te maken voor het hockeyspelletje. Iedereen is welkom om te helpen! De Olympiade op 14 september in Rhenen en op 20 september in Wageningen.  
Een andere manier dat we werven op deze dagen is via flyers uitdelen met daarop de vermelding dat je 8 gratis Probeertrainingen kan meedoen. Dit doen we ook via nieuwsbrieven en het uitdelen op scholen en BSO’s in de omliggende omgeving. 
Heb jij nog leuke ideeën om kinderen te benaderen en naar onze club te halen, laat het ons weten! 
Gezocht: hockeytrainers
Heb je interesse? Laat dit dan even weten aan Nicole Jonk. Ook als je geen ervaring hebt en het je toch leuk lijkt om een groep jonge meiden en jongens wat te leren mag je reageren. De trainingscoördinator van WMHC zal je hierin begeleiden.
Barvrijwilligers gezocht voor tijdelijke barbezetting!!
Vanaf 1 oktober zal onze Annouk niet meer achter de bar te zien zijn. Annouk heeft een nieuwe uitdaging gevonden en wij wensen haar daar heel veel succes mee! We zullen jullie broodjes missen Annouk en Ed. Dank voor de afgelopen jaren!
Het bestuur is samen met een aantal enthousiaste leden bezig om een geschikte oplossing te vinden. Oproep is geplaatst. WMHC is op zoek naar een nieuwe professionele kracht, maar verwacht dat dit wel enige tijd kost voor er iemand is gevonden. Bij deze de oproep aan onze leden om in eerste instantie tijdelijk ons barprobleem op te lossen. Lijkt het je leuk om te helpen of mocht je iemand kennen waarvan je denkt die is daar geschikt voor, laat het ons weten. Dat kan via barvrijwilligers@wmhc.nl
Wat is de fietsenstalling prachtig geworden
Arre-Jan van Willigen en Erik Luitse hebben werkelijk in no-time onze club verrijkt met een prachtige stalling voor tweewielers en scooters.
Benjamins zijn weer gestart
Zaterdag 1 september zijn we weer begonnen met de Benjamin trainingen. Naast een aantal bekende gezichten, waren er ook weer een aantal nieuwe kinderen. Deze week zijn er flyers uitgedeeld op de verschillende basisscholen in de regio. We hopen dus de aankomende zaterdagen veel nieuwe kinderen te kunnen verwelkomen. Ken je iemand die twijfelt over hockey denk aan onze strippenkaart om 8x gratis mee te trainen. Onze jeugdteams helpen bij de training. De Benjamins trainen op veld 4 van 9.00-10.00 uur. 
Sticks zijn voldoende op de club aanwezig.
Ladies only: wil je WEL hockeyen maar NIET in het weekend?
Kom dan een keer meetrainen met de TRIMMERS.
 • Doelgroep: vrouwelijke hockeyers van alle leeftijden, oud-hockeyers en beginners;
 • Twee mogelijke trainingstijden (aan jou hoe vaak je wilt trainen): Woensdagochtend van 9.00 – 10.30 uur olv Fennet van de Wetering en Maandagavond van 20.30 – 22.00 uur olv Derk van Walsem;
 • Wedstrijden: paar keer per jaar op woensdagochtend tegen TRIMMERS uit de omgeving;
 • Toernooi: 1x per jaar deelname aan een onvergetelijk trimmerstoernooi op een vrijdag in juni. 
Bel of mail voor meer info:
Woensdag: Mariette Maassen Mariettemaassen@upcmail.nl 06-45 04 51 51 of Marieke Heersma Marieke.heersma@gmail.com 06-10 03 44 42.
Maandag:Floor van Dop floor486@hotmail.com 06-46 08 55 52 of Karin Kraaier karin.kraaier@xs4all.nl 06-29 15 10 66.

 
Vriendjes en vriendinnetjesdag op zaterdag 13 oktober a.s. van 10-12 uur met Den Bosch speelster Imme van der Hoek
Kom gezellig met je vrienden een training doen op zaterdag 13 oktober. Dit geldt voor de Benjamins, Jongste Jeugd en Jeugd leden van onze club.  
Op zaterdag 13 oktober is er op de club een speciale training  waar je samen met je vrienden en vriendinnen kan komen hockeyen. Wie weet vinden je vrienden het ook leuk om hockey te proberen en kunnen ze een uitnodiging krijgen om 8 keer gratis mee te trainen. Het kost niks en sportkleren aan is voldoende. Er zijn genoeg sticks aanwezig. Laten we er een leuk en gezellige training van maken!
Naast hulp van onze eigen Dames 1 meiden is ook aanwezig voor tips, tricks en natuurlijk handtekeningen tophockeyster Imme van der Hoek, oud Wageningen speelster uitkomend voor Den Bosch en Jong Oranje
Handig om je even op te geven zodat we kunnen inschatten hoeveel kinderen we kunnen verwachten om voldoende begeleiding te regelen. Dit kan door een e-mailtje te sturen naar: bestuur.communicatie@wmhc.nl
 
Van de arbitrage commissie 

Scheidsrechters opgelet!
Net als voorgaande jaren doet de KNHB ook dit jaar weer mee aan de Week van de Scheidsrechter, waarin we onze scheidsrechters extra in het zonnetje zetten! Dankzij hun begeleiding kunnen alle spelers op elk niveau iedere week lekker hockeyen. Dit jaar is de Week van de Scheidsrechter van 6-14 oktober 2018.
 
Spelregelcafés
In deze periode worden, op onder andere WMHC, spelregelcafés georganiseerd. Deze interactieve, leerzame en bovendien gezellige avonden worden gegeven door topscheidsrechters. Zij bereiden je voor op het nieuwe seizoen en geven handige tips die je in het veld kunt gebruiken.
 
Peter Elders is de topscheidsrechter die bij ons komt. Elders floot tot 2005 op mondiaal nivo en is sinds vorig jaar lid van de Euro Hockey Federation. Daarnaast is hij lid van de FIH Rules Committee – zij die de hockey spelregels maken. Kortom niet zomaar een scheidsrechter maar een echte TOPSCHEIDSRECHTER.
 
Ben je scheidsrechter, trainer/coach of ben je op een andere manier geïnteresseerd en wil je deze avond meemaken? De scheidsrechtercommissie nodigt je graag uit! Je kunt je nu aanmelden via het digitale aanmeldformulier. (let op: kies voor district OOST Nederland).
 
Het spelregelcafé op WMHC
Maandag 24 september van 20.00 tot ongeveer 21.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Gezien het grote animo helaas alleen toegang na inschrijving via digitale formulier
 
CS+ opleiding seizoen 2018-2019
Ook dit seizoen start er weer een klas CS+ ers. Wil je beter leren fluiten of meefluiten op een hoger niveau geef je dan op via scheidrechters@wmhc.nl. Ook voor extra informatie.

TOT SLOT…
Nieuwe spelregels seizoen 2018 – 2019:
1. Sticks bestaat niet langer. Dat betekent dat de jeugd (met uitzondering van jongste jeugd) vanaf dit seizoen ook sticks mag maken. Blijf echter wel op gevaar letten, deze regel blijft van kracht.
2. De uitslag of vrije slag voor de verdedigende partij direct na afloop van een strafcorner mag genomen worden met beschermende kleding aan. Let op: het spel hervatten met een self pass is niet toegestaan.
 
Meer over de (nieuwe) afspraken voor clubscheidsrechters? Kijk op deze pagina.
Veel fluitplezier en tot snel, langs de lijnen… Scheidsrechter commissie WMHC
Esther, Enno, Ger, Johan en Nando
In de volgende nieuwsbrief meer over onze nieuwe trainers!
WMHC
Website
e-mail
Copyright © 2018 W.M.H.C. All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven als lid of vrijwilliger van W.M.H.C.

Wageninsche Mixed Hockey Club
Sportpark de Bongerd
Bornsesteeg 10
6708 PE Wageningen
Tel.nr. Clubhuis: 0317-411631

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
WMHC · Bornsesteeg 10 · Wageningen, Gelderland 6708PE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp